Een op de vier Britten bezitten een Android-telefoon

Nieuwe cijfers tonen aan dat iets minder dan de helft van de bevolking van het Verenigd Koninkrijk is eigenaar van een smartphone met Android voeden de helft van alle smartphones verkocht, volgens de nieuwe marktaandeel cijfers die vandaag door Kantar ComTech.

Maar in plaats van de mobiele besturingssystemen gaan head-to-head in marktaandeel oorlog, de echte strijd is tussen welke Android-fabrikanten van mobiele telefoons hebben de meeste verkopen: HTC, Samsung en Sony Ericsson.

Bij 43,8 procent, bijna de helft van de Britse bevolking het bezit van een smartphone, met 49,9 procent bezit van een Android-smartphone. Research in Motion BlackBerry marktaandeel goed voor 22,5 procent, met de iPhone laten vallen Apple’s van 33 procent een jaar geleden naar 18,5 procent dit kwartaal.

Toch is slechts een paar dagen nadat Nokia hield haar jaarlijkse conferentie in Londen, het Britse publiek zijn week-on-week verwerpen telefoons van de Finse fabrikant, zoals Symbian schrammen net boven 6 procent van de omzet, tegenover 20 procent een jaar geleden.

HTC gedweild de vloer aan met de andere Android-handset makers, die zijn Britse handset marktaandeel op 44,8 procent, met Samsung op 37,9 procent, een stijging ten opzichte van vorig jaar, en Sony Ericsson standhouden voor restjes.

Sony Ericsson, de joint venture van mobiele reus Sony en telecom bedrijf Ericsson, dat onlangs aangekondigd dat het zou splitsen na een 10-jarige pact, zag zijn mobiele marktaandeel dalen van 20,5 procent vorig jaar tot 8,5 procent dit kwartaal.

Samsung moet nog even hoog aandeel bereiken net als in de Verenigde Staten, met een op de vier Amerikaanse smartphones vanwege de Koreaanse telefoon bedrijf. Wereldwijd Samsung blijft ‘s werelds grootste maker van smartphones.

In slechts 18 maanden, is Android het meest gebruikte mobiele besturingssysteem gerealiseerd in het Verenigd Koninkrijk op dit moment, het slikken van de Symbian-platform alles behalve compleet, en krachtig duwen opzij grote spelers, zoals BlackBerry en Apple’s iOS.

Exponentieel gegroeid sinds medio 2010, is er een sterke stijging van ongeveer 8 tot 30 procent van het volgende kwartaal, met iOS, Symbian en Windows Phone alle tumbling in marktaandeel, met uitzondering van de BlackBerry-besturingssysteem, die iets opgedaan geweest.

Rond de website

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Mary Jo Foley: eerste Windows Phones Nokia’s: Wat is er, wat is er niet; Larry Dignan: Smartphone oorlogen: Samsung top dog … voor nu; Jason Perlow: BlackBerry PlayBook 2.0 Android-ondersteuning: Een work in progress, Steven J. Vaughan-Nicols Kan Ubuntu Linux te winnen op smartphones en tablets?

Hands-on met de Samsung Galaxy S7 Edge op Republic Wireless: Een betere Wi-Fi bellen ervaring

Mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval, de iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade; mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; mobiliteit; Hands-on met de Samsung Galaxy S7 Edge over Republic Wireless: Een betere Wi-Fi bellen ervaring