Een week met Google’s Nexus 5X: Beter dan verwacht voor minder dan $ 400

Onder een zee van vlaggenschip handsets kost tussen de $ 600 en bijna $ 1000, hoe goed van een telefoon kan je voor minder dan $ 400? Als dat telefoon is een Google Nexus 5x, het antwoord is pretty darn goed.

Ik heb meestal gekocht ofwel een nieuw Nexus of Motorola handset elk jaar sinds de oorspronkelijke Nexus One in 2010. In 2013 en het volgende jaar, ik koos voor een nieuwe Moto X, vooral als gevolg van de veelal pure Android-ervaring, gemakkelijk beschikbare software-updates en add-on software functies die zorgen voor een betere ervaring.

Maar na het gebruik van de 2015 Moto X Pure Edition, ik vond het te groot voor mijn smaak. Ik vond de 5,7-inch Quad HD-scherm bij gebruik van de telefoon, maar minder dus als het niet gebruikt en die het rond.

Google net toegevoegd een ander groot pluspunt haar Nexus-lijn van telefoons en tablets: De veiligste Android-ervaring mogelijk te maken.

Voer de Nexus 5X gemaakt door LG voor Google die ik kocht vorige week.

Het heeft een kleinere 5,2-inch scherm dat de telefoon aanzienlijk kleiner en lichter maakt. De Moto X, bijvoorbeeld, gewicht 179 gram en meet 153,9 millimeter bij 76,2 millimeter. De Nexus 5X? Het is veel lichter op 136 gram en is 147 mm hoog en 72,6 millimeter breed.

Toegegeven, veel van het gewichtsverschil heeft te maken met de kleinere Nexus 5X geval gemaakt van kunststof, de moto X een metalen behuizing. Maar ik heb niet het gevoel dat de Nexus telefoon is niet minder stevig en solide.

Ik heb ook gezien een beetje in termen van prestaties en onderdelen: De Nexus 5x heeft slechts 2 GB geheugen, geen micro SD-kaartsleuf – de enige Nexus een hebben was het origineel – wordt geleverd met een maximum van 32 GB interne opslag en maakt gebruik van een 1080p display.

Over dat scherm: Ik ben hard te verduren te vertellen dat dit niet een AMOLED display. De kleuren zijn rijk en natuurlijke, bijvoorbeeld, op de IPS LCD-scherm en met een resolutie van 1080p, alles is helder op het scherm vanuit alle hoeken.

Het blijkt dat geen van ‘ontbrekende’ krachtiger factoren echt invloed op de ervaring, hoewel ik wou dat Google had 3 GB gekozen geheugen voor de Nexus 5.

En het installeren van applicaties duurt soms langer dan ik zou verwachten, ik toeschrijven dat de standaard hardware-encryptie wordt ingeschakeld. Ik heb liever de veiligheid, dus ik ben het verlaten apparaat encryptie op. Over het geheel genomen heeft de Nexus 5X een makkelijke prooi voor apps of media ik op het hebt gegooid.

De camera ‘slechts’ heeft een 12,3 megapixel sensor, maar met de grotere afbeelding pixelgrootte van 1.55μm gepaard met een f / 2.0 diafragma, zelfs bij weinig licht foto’s zien er uitstekend. Misschien zo goed als die van mijn iPhone 6s.

Dat is de eerste keer dat ik ooit heb gezegd dat over een Nexus-telefoon, zoals de foto nemen van capaciteiten vaak liet me willen meer in het verleden. Merk op dat de Nexus 6P maakt gebruik van dezelfde beeldsensor.

iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, iPhone, Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

Im blij met de vingerafdruksensor die Nexus Afdruk wordt genoemd, aan de achterkant van de telefoon. Sterker nog, ik vind het beter dan Apple’s TouchID omdat het niet een druk op de knop om de telefoon wakker nodig.

De pure Android-ervaring is niet meer wat het vroeger was.

Natuurlijk het plaatsen van een vinger op Nexus Imprint wekt de telefoon en verifieert u. Het werkt snel en betrouwbaar. En ik vaak niet nodig om vanwege een gekoppeld Android Wear-apparaat in de buurt houdt het toestel ontgrendeld met Android Smart Lock technologie.

Sommigen kunnen afschrikken door USB-C-poort van de telefoon op te laden. Ik kan dat begrijpen. Het is niet een probleem voor mij maar, dit is al mijn derde apparaat via USB-C: Ik heb in handen van de nieuwste MacBook en de Chromebook Pixel die zowel dezelfde poort te gebruiken.

Lees dit

Nexus 6P beoordeling

En ik voel me comfortabel dat ik uit en over de hele dag kan worden met de Nexus 5X als de accu altijd heeft gehad een beetje links in de tank aan het eind van een dag.

De Nexus 5X wordt geleverd met Android 6.0 en het reeds ontvangen een extra software-update, plus de december security patches van Google. Ik getweaked de software ook een beetje door het inschakelen van de verborgen System UI Tuner functie: Houd de versnelling Instellingen in Android’s meldingenpaneel doet dit. Vanaf hier kunt u een batterij-indicator percentage toe te voegen en aan te passen Android statusbalk.

Toen mijn Nexus vorige week aankwamen, ik gereactiveerd mijn Project Fi SIM-kaart: U kunt de service en facturatie pauzeren voor maximaal drie maanden zonder kosten. Ik heb lopen in een probleempje bij het plaatsen van de SIM-kaart, echter.

Maakt niet uit wat ik deed, zou de Project Fi app niet te activeren. Het hield me dat ik die nodig zijn om de SIM te vervangen. Na wat onderzoek, kwam ik erachter dat het oorspronkelijke project Fi-SIM-kaarten, zoals ik heb niet helemaal het werk in de nieuwe Nexus-telefoons. U moet een nieuwe SIM-Fi bestellen in die zaak, dat is slechts een paar klikken verwijderd en het kost niets. Vreemd, ik had nog steeds data en spraak bellen dienst bij de oude SIM-kaart tijdens het wachten voor de nieuwe.

U kunt zeker een betere maar vergelijkbaar telefoon met de Nexus 6P, maar nogmaals, ik heb gekozen voor een kleiner apparaat. En Motorola Moto X in 2015 heeft een aantal leuke features als goed, plus begint bij $ 399.

Op het einde, mijn keuze kwam neer op een compromis tussen telefoon omvang en mogelijkheden, vergelijkbaar met wat ik besloot in 2013 toen ik hem kocht de oorspronkelijke Moto X met oudere processor op het moment. En verrassend, zelfs als ik moest de volle 429 $ betalen – zelfs een beetje meer of – voor de Nexus 5X, Ik denk dat ik net zo blij met de aankoop zijn.

Google verkoopt twee modellen van de Nexus 5X: Een 16 GB-versie voor $ 379 en een 32 GB model voor $ 429. Tijdens de feestdagen, echter, heeft het bedrijf verlaagde prijs van zowel de Nexus handsets door $ 50, dus ik heb de 32 GB Nexus 5X voor $ 379. Ik heb geen spijt van krijgen voor een tweede.

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel