Eerste Windows 10 mobiele preview, in februari, de sleutel tot Microsoft’s OneCore visie

Morgen, 21 januari, is Microsoft’s tweede ‘grote onthulling “event voor zijn komst Windows 10 besturingssysteem. (De eerste was in eind september, toen het bedrijf een overzicht van haar Windows 10 strategie en technische preview-plannen aangeboden.)

Meer Windows 10

Maar morgen zal niet de dag Microsoft brengt de eerste preview van de mobiele versie van zijn Windows 10 besturingssysteem, volgens bronnen dicht bij Microsoft. In plaats daarvan, de eerste publieke release van de Windows 10 mobiele SKU – die bronnen hebben gezegd zal werken op zowel Windows Phones en kleinere Intel- en ARM-gebaseerde tablets – zal niet gebeuren tot ergens in februari 2015.

Microsoft ambtenaren wilde geen commentaar geven op de datum van beschikbaarheid. Maar ik ben ervan overtuigd dat de februari timing is solide, op basis van mijn kennis van de track record van mijn bronnen. Ik weet niet of Microsoft zal ook de release van de volgende technische preview-build van Windows 10 voor desktops tijd, zodat het samenvalt met de mobiele versie in februari.

De ‘Windows 10: The Next Chapter “event op 21 januari in Redmond zal Microsoft te voorzien van een showcase voor haar Windows 10 mobiele besturingssysteem. Van wat mijn bronnen zeggen, Microsoft zal ook worden pronken sommige van zijn werk rond de touch-first / Windows Store-versie van Office, en eventueel de voortgang op “Project B ‘, de zogenaamde Windows gaming” helm “, waarop het bedrijf de apparaten divisie heeft gewerkt.

Het grootste afhaalrestaurant Microsoft hoopt deze week te leveren, bronnen zeggen, is dat Windows 10 is gebouwd op een één gemeenschappelijke “kern” (intern bekend als “OneCore”), die zal werken in een verscheidenheid van apparaten, van telefoons, tablets, pC’s, groot-scherm als Perceptive Pixel multitouch-screen apparaten van het bedrijf, en uiteindelijk, Xbox.

OneCore houdt meer in dan alleen maar de gemeenschappelijke kernel die Microsoft aangeprezen als onderdeel van de Windows 8 / Windows Phone 8 verhalen. Naast de OS kernel OneCore ook de dynamic link libraries (DLL), toepassingsplatform laag en andere onderdelen van het besturingssysteem. Microsoft’s toonhoogte ontwikkelaars met Windows 10 zullen ze kunnen richten op dezelfde kern omgeving met hun apps, en die “universele” apps zal werken in een heel scala van schermformaten. Deze apps zal beschikbaar zijn in een enkele winkel, in plaats van een aparte Windows, Windows Phone en Xbox winkels.

OneCore impliceert niet zal er slechts één Windows SKU, of versie, echter, zelfs als Microsoft execs verwijzen naar de komende OS releases als “Windows 10” op de verschillende apparaten. Er zullen nog steeds meerdere Windows-10 varianten, die zal worden geoptimaliseerd (en geprijsd) op basis van grootte van het scherm en het type apparaat.

Met de nieuwe productiviteit en platforms charter, heeft Microsoft is de intensivering van haar werkzaamheden om zijn software en diensten te leveren op verschillende platforms van verschillende leveranciers, niet alleen alleen Microsoft. Op haar Windows 10 Consumer Preview onthullen deze week, zal Microsoft’s missie om Windows-gebruikers te laten zien dat het bedrijf van plan om hen te voorzien van software en diensten die dieper geïntegreerd en volledig functionele dan het verstrekken van op Android en iOS.

Wanneer moet ik upgraden, Microsoft:? Meer dan 75 miljoen apparaten; FAQ: U hebben vragen, Ed Bott’s got antwoorden; Review: Goodbye, Windows 8, hello, Windows 10; Hoe wordt Windows 10 eigenlijk doet tot nu toe; laptops? tabletten upgrade gids; Duwen mijn MacBook en iPad opzij; Windows 95 start 20 jaar geleden

Cortana, persoonlijke digitale assistent van Microsoft, is een van de diensten die Microsoft in staat om dieper te integreren in Windows dan het kan, zal zijn of in Android en iOS. Gaming diensten die pc’s en nieuwe randapparatuur, zoals de eerder genoemde gaming helm overspannen, Microsoft’s alternatief voor Oculus Rift 3D-gaming headset, zijn een ander differentiator dat functionarissen van het bedrijf waarschijnlijk in deze week de Windows 10 gebeurtenis te markeren.

Het touch-first / Universal versie van Microsoft Office die het bedrijf bouwt aan lopen over de verschillende Windows-apparaten, is een ander voorbeeld van iets ambtenaren hopen zal een potentiële differentiator tussen Windows en andere besturingssystemen. De t ouch-first Office release, onderdeel van Microsoft’s Office “Gemini” wave, zal een universele app, wat betekent dat een groot deel van haar core code zal gemeenschappelijk zijn voor Windows 10 en Windows 10 mobiele apparaten, hebben bronnen gezegd.

De verwachting is dat Microsoft een Office 365-abonnement nodig om een ​​deel van de functionaliteit te openen in de komende touch-eerste Office versie voor Windows, als het doet met Office voor Android en iOS. (In feite is de touch-eerste Office voor Windows versie deelt een zeer grote hoeveelheid van de gemeenschappelijke code bij het Bureau voor Android release.)

Ik heb gehoord van een van mijn contacten die Microsoft de eerste publieke voorvertoning van touch-eerste Office voor Windows beschikbaar zijn in februari zal maken, met de definitieve versie zal naar verwachting in de tweede helft van dit kalenderjaar.

Windows 10, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren, Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, Cloud, Windows 10 Enterprise nu beschikbaar op abonnement van Microsoft’s cloud-partners; Enterprise Software, nieuwe business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen

Microsoft’s nieuwe “Spartan” browser, die zal werken in het Windows-bureaublad 10, Windows 10 mobiele en uiteindelijk, de Xbox One, zal ook een belangrijk onderdeel van Microsoft’s Windows 10 overal bericht, bronnen hebben gezegd zijn. Spartan is niet ter vervanging van Internet Explorer, bronnen hebben gezegd; IE zal beschikbaar zijn op desktop Windows-apparaten voor die gebruikers die willen / moeten het zijn.

Spartan wordt verwacht dat Microsoft’s eigen Trident rendering engine, niet Webkit gebruiken. Maar Spartan zal vertellen websites dat het “als” Webkit, de verbetering van de compatibiliteit, een van mijn bronnen heeft gezegd.

Microsoft execs zullen naar verwachting meer over zijn Windows 10 strategie rond mobiele apparaten en telefoons op het Mobile World Congress te praten in het begin van maart in Barcelona. Functionarissen van het bedrijf zijn ook waarschijnlijk meer over de Universele App en ontwikkelaar plannen voor de verschillende Windows-versies 10 tijdens het bedrijf Build 2015 conferentie deel in eind april van dit jaar. (Inschrijving voor Build opent op 22 januari)

Microsoft zal naar verwachting later dit najaar te lanceren Windows 10. Maar de Windows 10 desktop en mobiel SKU’s zullen waarschijnlijk worden vrijgegeven aan de vervaardiging maanden voor de georkestreerde val 2015 product te lanceren.

Microsoft is live-streaming de ochtend keynote gedeelte van de 21 januari Windows 10 evenement, te beginnen op de middag ET / 09:00 PT. Bekijk mijn blog en Twitter-stroom voor de lopende dekking tijdens de eendaags evenement voor meer nieuws.

Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

Windows 10 Enterprise nu beschikbaar op abonnement van Microsoft’s cloud-partners

nieuw business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen