Fast and Furious IT: Hoe snel bewegen, maar niet breken alles

iStock; Technology analist Bobby Cameron opstelde een ongebruikelijk probleem vanuit een cliënt onlangs: hoe het hoofd van IT terug naar aarde te brengen bij het helpen te schetsen van een nieuw project.

Cameron legt uit: “Ik had een customer experience man bel me en zeggen:. ‘Vertel me hoe ik mijn CIO te praten, zodat hij weet dat ik ben niet proberen om de volgende Battlestar Galactica te bouwen ik nodig om wat spullen te gooien op de muur, zien wat stokken en gaan met die, of iets anders op de muur te gooien. de CIO brengt mensen die hij wil een project dat gaat bullet-proof te lopen, maar ik weet niet eens wat ik wil ‘. ”

Deze anekdote illustreert een van de grootste problemen met enterprise IT vandaag: hoe een evenwicht te vinden tussen de wens te slaan om zo snel mogelijk te bewegen over projecten en de bescherming van kritieke systemen en gegevens.

Het probleem voor de CIO is dat door niet hun aanpak te veranderen ze het risico te worden typecast als overdreven voorzichtig, slow-moving en ook bereid zijn om over-ingenieur uit te voeren. Dit is op zijn beurt provoceren bedrijf execs aan de logge IT-afdeling in het voordeel van meer wendbare externe contractanten omzeilen.

Deze vraag naar wendbaarheid en flexibiliteit is slechts één van de concurrerende druk op de CIO, en conflicten met de vraag van het bedrijfsleven dat zij betrouwbaar, veilig en zo efficiënt mogelijk te maken. De uitdaging voor de CIO is dan ook om een ​​organisatie die de betrouwbaarheid en beveiliging die nodig is voor de kernsystemen plus de snelheid die nodig is voor innovatie kan leveren creëren.

Kosten, en het meten hoe hun budget wordt besteed, is één van de belangrijkste factoren die voorkomen dat CIO’s zich snel te reageren op de vraag naar innovatie. Het is goed gedocumenteerd dat ergens tussen 75 procent en 90 procent van het IT-budget zal worden besteed aan het onderhoud en ondersteuning van bestaande systemen – en zelfs een deel van die resterende kostbare tien procent is waarschijnlijk uiteindelijk wordt besteed aan het vergroten van bestaande systemen in plaats van geheel nieuwe projecten.

Hoewel ze graag alle nieuwe dingen doen, “zegt Marianne Kolding, vice-president van de Europese diensten onderzoek op analistenbureau IDC,” CIO’s bevinden zich slepen langs deze erfenis technologie, die het grootste deel van hun budget eet.

Tech leiders zijn ook op zoek naar hoe ze hun bestaande infrastructuur kunnen heroverwegen zowel om het flexibeler te maken, maar ook om geld vrij te maken. In veel gevallen betekent dit op zoek naar cloud-based services, zegt Kolding.

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle, Data Centers, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

“Als u nog niet begonnen te kijken naar het transformeren van je back-end in een cloud-gebaseerde omgeving, dat is waar je moet beginnen – je nodig hebt om je schaatsen te krijgen op Als je dat gedaan hebt, het aanpakken van de toepassing modernisering deel van uit. , het verplaatsen van de juiste workloads om het juiste type van het milieu “, zegt ze.

Dit kan ook helpen IT-afdelingen om vernietiging van sandbox gebieden waar nieuwe ideeën sneller kunnen worden uitgetest. “Je kunt een beetje meer innovatief zijn en het maakt je niet zo veel kosten als het niet goed is, dus je kunt sneller mislukken”, zegt Kolding.

De verwachtingen rond de kosten en budgettering zijn de grootste obstakels voor IT-afdelingen om dingen te doen anders omdat ze meestal verplicht zijn om alle kosten te koppelen aan een duidelijke business case. Dit betekent dat de projecten die krijgen een groen licht zullen degenen met goed begrepen rendementen en duidelijke mijlpalen, die op zijn beurt de risicobereidheid vermindert.

Dit is prima als je een CIO het runnen van een gigantisch infrastructuurproject, maar minder goed bent als je een product manager proberen om wat hulp van IT naar elkaar te gooien snel een prototype voor een nieuwe dienst te krijgen. Dit is waar het Battlestar Galactica probleem eerder vermeld de kop opsteekt: de CIO wil een project dat een kogelvrij dienst zal leveren aan de boon-tellers voldoen lopen, maar het product manager moet fundamenteel andere benadering. In dit scenario, als het dringt aan op proberen om de Galactica te bouwen, zal het waarschijnlijk uiteindelijk de bouw van de Titanic in plaats daarvan.

“Wat hij wil, is een ontwikkeling team dat agile methodiek om binnen te komen en samen te gooien spullen, en hij wil laten financieren op basis van wat hij probeert te bereiken – en niets te maken met een specifieke oplossing”, zegt Forrester Cameron.

Een andere factor die problemen kan veroorzaken is dat hoewel de CIO kan on-board met bewegende snel, kan hij of zij worden tegengehouden niet alleen door ouderwets hardware, maar ook door ouderwetse denken vanuit de IT-afdeling.

“Velen van hen moeten kijken naar hoe ze zich kunnen reorganiseren en de cultuur veranderen in de IT-afdeling”, zegt Kolding. Te veel IT-afdelingen hebben de gewoonte van het leveren van projecten in een bepaalde voorspelbare manier, betoogt ze – scoping van de eisen, gevolgd door een proof of concept, dan is een piloot en vervolgens zes maanden langs de lijn wat meer testen en dan misschien zal up and running in een jaar tijd, als je geluk hebt.

Volgens onderzoek van IDC, had 55 procent van de bedrijven dat de ondervraagde een groot IT-reorganisatie gedaan in de afgelopen 12 maanden, dus er is duidelijk een besef dat verandering nodig is. “Dat is de mentaliteit dat ze zijn gebruikt om, het hebben van die luxe van tijd . Maar in de nieuwe wereld die je kunt dat niet doen: je moet in staat zijn om dingen sneller te doen, en het bedrijf verwacht dat u om sneller te zijn, “zegt Kolding.

Forrester’s onderzoek wijst op het voorbeeld van een CIO bij een fabrikant die een team van ontwikkelaars om de marketing afdeling gewijd, maar geen van de management praktijken te veranderen. Omdat de ontwikkelaars zitten met de oude manieren om dingen te doen, marketing bleef externe instanties in te schakelen voor de antwoorden op hun problemen, in plaats van interactie met de CIO.

Voor Cameron, de sleutel is dat CIO’s moeten de resultaten niet IT-assets te beheren. Het probleem is dat IT-afdelingen niet zijn aangemoedigd om op deze manier te werken. De meeste IT-winkels zijn echt goed in spullen die ze kunnen modelleren en te zetten in kogelvrije systemen, zegt hij. Maar je kunt het complex spul niet te modelleren: “Complicated is als het bouwen van een brug complex, of proberen om het verkeer te beheren in een stad,” zegt hij.

IT-afdelingen moeten overwegen het aannemen van nieuwe technieken zoals Agile development of DevOps, of variaties daarop.

En er interne weerstand zal zijn, waarschuwt Cameron. Een financiële dienstverlener met honderden ontwikkelaars moeite om hen te Agile en snelle-cycle methoden te gebruiken, omdat de ontwikkelaars zijn bang: “Ze hebben zeer succesvol geweest bij een waterval methodologie en nu ze hebben elke dag zichtbaar zijn – opstaan ​​en laten testen. het is een enorme emotionele transformatie, en hetzelfde geldt voor de CIO, “zegt hij.

Het gevaar voor de CIO is dat als de teams en de technologie die ze onder controle kan niet opstaan ​​om de uitdaging, dan gefrustreerd business managers zal ergens anders heen gaan. Volgens Forrester ongeveer zeven procent van de totale uitgaven voor technologie zal dit jaar buiten de controle van de IT-afdeling.

“Dit is een direct gevolg daarvan niet bereid te dezelfde soort methodes die derde partijen nemen en te leveren op dezelfde wijze,” waarschuwt Cameron.

Kolding maakt een soortgelijke voorspelling: “Je gaat zien dat de bedrijven meer en meer moe dat ze de IT-afdeling niet kunnen krijgen om snel genoeg te werken, en ze zullen iets aan doen door zelf.”

En het is een keer eerder gedaan: terug in de dotcom ecommerce boom veel bedrijven dachten dat ze konden hun web operaties up and running veel sneller met behulp van externe bureaus, omdat hun in-house teams niet de vaardigheden hebben. Dit kan door ze te verplaatsen snel, maar het liet ook hen met een grote integratie hoofdpijn om later op te lossen als deze stand-alone web entiteiten moesten worden aangesloten op de bedrijfsinfrastructuur.

Sommige bedrijven wenden zich tot externe adviseurs om het tempo als het gaat om nieuwe projecten, terwijl anderen zijn benoeming chief digital officers te duwen door middel van hervormingen. “De mensen leidt de overgangen hebben interessante profielen. Ze hebben een heel goed inzicht in zowel business en IT, zodat ze niet gewoon pure technologen, maar begrijpen wat het bedrijf waarvoor ze werken eigenlijk aan het doen is,” zegt Koning.

Maar het is niet alleen de CIO die nodig heeft om de manier waarop ze werken te veranderen, zegt ze. CIO’s moeten beter met hun uitvoerende collega’s te werken om hen te helpen begrijpen hoe om sneller te bewegen. “Veel van wat houdt het weer is niet zo dat je de erfenis slepen met u: het is de culturele verandering die moet gebeuren in de IT-afdeling, maar ook in het bedrijfsleven – hoe je echt interactie met IT”, zegt Kolding.

Hoewel veel verandering nodig is in staat te stellen sneller te reageren – zoals het omarmen van de cloud, herdenken budgettering en de nieuwe vaststelling van nieuwe ontwikkeling technieken – in werkelijkheid is het een pad veel CIO’s hebben betreden voor jaren.

Cameron stelt dat CIO’s al worden gebruikt om het managen van projecten op verschillende snelheden: grote infrastructurele projecten hebben een ander tempo aan kleine verbeteringen, en deze hebben een ander ritme standaard onderhoud. “Wat ze hebben niet de moeite genomen om te doen is het echt snel cyclus spul. Ze zijn al meerdere snelheden beheren.”

En als de CIO al is te leren hoe sneller hoe lang voordat de rest van het bedrijf te verplaatsen, dan waardeert de voordelen van (soms) het nemen van een meer gematigde aanpak. Immers, niemand wil de pijn van de re-integratie van systemen die de dotcom-hausse gevolgd herhalen.

Zelfs Mark Zuckerberg heeft Facebook de ontwikkelaars slogan gewijzigd ten opzichte van ‘Move Fast And Break Things’ naar ‘Move Fast met stabiele Infra [structuur]’ – een slogan die vele CIO’s en CEO’s, lenen zou kunnen overwegen.

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen