FCC op zoek naar 911 systeem met tekst, foto en video messaging te verbeteren

De Federal Communications Commission is op zoek naar de 911 hulpdiensten bij te werken, waardoor het sms-berichten, evenals video en mobiele berichten afhandelen van mobiele telefoons.

Bravo. Het zal tijd worden.

Tijdens een toespraak, net buiten Washington vanmorgen, FCC-voorzitter Julius Genachowski opgemerkt dat 450.000 van de 650.000 oproepen geplaatst om 911 dagelijks komen uit mobiele telefoons, volgens rapporten. Hij noemde het systeem “efficiënt” en “betrouwbaar”, aldus nieuwsberichten. Maar duidelijk 911 kan efficiënter en sneller reageren als er alternatieve manieren om informatie te krijgen waren.

Zorgen, dat een grotere efficiëntie en responsiviteit komt in de vorm van de mogelijkheid aan de verdeler meer informatie geven over het incident wordt gerapporteerd in de vorm van video of foto’s. Het geeft ook de melder van het incident een alternatieve manier om te communiceren in het geval dat het geluid bij het incident locatie maakt het moeilijk voor een van beide partijen te horen. En, natuurlijk, een tekstbericht vereist geen langdurige verbinding zoals een telefoongesprek gaat. Het moet alleen een signaal lang genoeg voor het bericht om uit te gaan.

Ten slotte is er het voorbeeld van incidenten waarbij een SMS-bericht is het veiliger alternatief – de 2007 schietpartij op de Virginia Tech campus. Geciteerd in een Los Angeles Times blogpost, zei Genachowski

Als je merkt dat je in een noodsituatie en u wilt een tekst te sturen voor hulp, kan je vrij veel tekst iedereen met uitzondering van een 911 call center. De Virginia Tech campus schietpartijen in 2007 is een tragische, real-life herinnering aan de technologische beperkingen die 911 nu wordt opgezadeld met. Sommige studenten en getuigen probeerde tekst 911 tijdens deze noodsituatie, en zoals we weten, die berichten ging nooit door en waren nooit door de lokale 911 dispatchers ontvangen.

Maar er is nog een reden waarom alternatief messaging voor 911 is efficiënter

Als je ooit tegenkomt een incident op een drukke snelweg en hulpdiensten ambtenaren zijn niet on-site nog, je natuurlijke instinct is om te bellen en te melden. Maar de kans is groot dat dat is het natuurlijke instinct van de persoon voor je, achter je, in de volgende baan en ga zo maar door. Voor je het weet, 911 verzenders hanteren tientallen gesprekken alle rapporterende hetzelfde incident.

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, de Verenigde Staten de rechtshandhaving te gooien online oplichters achter de tralies, veiligheid, FBI detecteert inbreuken in de Amerikaanse staat stemsystemen

Praten over inefficiëntie.

In plaats daarvan zou men verzender door middel van binnenkomende SMS berichten te bladeren en snel te ontslaan duplicaten, zonder de oproep netwerk verstopt raken of het verspillen van kostbare tijd fielding oproep na oproep. Zeker, ik ben niet vergoelijken sms’en en rijden naar de snelweg ongevallen te melden. Maar een passagier kon die tekst te sturen.

De zaak zal naar verwachting verder worden besproken tijdens de vergadering van december van de FCC. Veranderingen, zoals dit zal niet gebeuren ‘s nachts – de FCC moet de besprekingen openbaar commentaar te openen en vervolgens stemmen over eventuele wijzigingen.

Maar om de discussie op gang gekomen is een goede eerste stap.

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

US rechtshandhaving te gooien online oplichters achter de tralies

FBI detecteert inbreuken in de Amerikaanse staat stemsystemen