FreshBooks duikt in hardware met mobiele kaartlezer voor het MKB

Cloud accounting provider FreshBooks heeft de laatste jaren doorgebracht het opbouwen van haar software suite voor kleine bedrijven financieel management.

Maar in een ruimte die is gegroeid steeds meer druk, wordt het in Toronto gevestigde startup nu op zoek naar een klein stukje van de alomtegenwoordige hardware om zijn concurrentiepositie te versterken.

Het bedrijf is op woensdag plannen aangekondigd om een ​​mobiele kaartlezer waarmee handelaren accepteren credit card betalingen via een smartphone te bieden. Net als bij de dongle ontwikkeld door mobiele betalingen verwerkingsbedrijf Square – en vervolgens door een schare van technologieleveranciers gerepliceerd – de FreshBooks kaartlezer wordt aangesloten op een smartphone audio-aansluiting om betalingen te accepteren op de weg mogelijk te maken.

Hier zijn zes mobiele POS opties te overwegen bij het upgraden van uw kleine bedrijf betaling hardware.

De kaartlezer is het eerste stuk van hardware te worden aangeboden door het bedrijf.

FreshBooks is van plan om op te laden handelaren $ 29 voor de kaartlezer, plus 2,7 procent + $ 0,30 voor elke Visa en MasterCard transactie, en 3,4 procent + $ 0,30 voor American Express transacties. Het bedrijf verliest wat stoom hier, net als de prijzen zijn aanzienlijk duurder dan Square en diverse andere mobiele betalingsmogelijkheden op de markt. De FreshBooks lezer zal zowel magneetstrip kaarten en de veiligheid gerichte EMV-chip kaarten accepteren.

Voor FreshBooks – een bedrijf dat heeft tot nu toe gericht op kleine business tools voor de facturatie, time-tracking en expense management – een uitstapje in de uiterst competitieve wereld van mobiele betalingen is echt niet veel van een risico. De low-cost hardware kan worden aangeboden als een add-on aan de handelaren al gebonden in FreshBooks software en misschien zelfs te lokken toekomstige klanten als gevolg van de betalingen / facturatie combo.

Het is ook een indicatie van een grotere trend van de boekhoudsoftware ruimte.

MKB; GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP, MKB; Video: 3 waardevolle tips van bekende tech ondernemers, MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software, nieuwe business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen

FreshBooks ‘primaire concurrent in de Verenigde Staten is Intuit en QuickBooks ecosysteem van kleine bedrijven management tools. Intuit heeft haar GoPayment mobiele betalingen dongle aangeboden voor enige tijd en onlangs een upgrade van de lezer voor EMV compliance. Intuit heeft ook banden met Square, waardoor handelaren om alle betalingen verwerkt met plein in het QuickBooks ecosysteem automatisch te importeren.

Er is een duidelijk voordeel voor de combinatie van sales en transactiegegevens met de boekhouding en facturatie gereedschappen. In het geval van FreshBooks, de kaartlezer geeft het bedrijf een volledig geïntegreerde point-of-sale systeem dat kan rechtstreeks op de bredere boekhouding en betalingen aanbieden. Het belangrijkste selling point is dat facturen en rapporten kunnen worden gesynchroniseerd in real time aangezien elke betaling wordt verwerkt.

Sinds dag één is FreshBooks gepleegd aan het helpen van service-based eigenaren van kleine bedrijven besparen tijd, sneller betaald, en er professioneel uitzien, en de FreshBooks Card Reader is de volgende stap als we doorgaan met het leveren van onze belofte “, aldus Mike McDerment, co -oprichter en CEO van FreshBooks. “Vijfenzeventig procent van de kleine bedrijven maken al gebruik van mobiele apparaten om hun bedrijven lopen, en de FreshBooks Card Reader zal hen bieden met nog een andere manier om hun workflow te stroomlijnen, terwijl on-the-go.

FreshBooks is nu uitnodigend kleine bedrijven toe te passen voor vroegtijdige toegang voorafgaand aan de lancering van de kaartlezer in de VS, die naar verwachting in de eerste helft van 2016.

GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP

Video: 3 waardevolle tips van bekende tech ondernemers

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

nieuw business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen