Fujitsu Celsius H730 beoordeling: Een mobiele workstation met PalmSecure authenticatie recensie

stijlvolle 15,6-inch Celsius H730 mobiele workstation Fujitsu’s werd aangekondigd op het einde van vorig jaar, maar heeft relatief kort beschikbaar met het bedrijf innovatieve PalmSecure palm-ader authenticatie systeem, dat aanwezig is op onze review eenheid was geworden.

Uitgerust met een high-end Core i7 processor, 8 GB RAM-geheugen, NVDIA Quadro graphics, een 256GB SSD en een modulaire drive bay, dit is een flexibele high-performance notebook die is ook potentieel zeer veilig. Dat is goed nieuws voor power users – zoals ontwerpers, ingenieurs, wetenschappers en financiële analisten – die regelmatig werken met gevoelige gegevens.

Voor zover lijkt het betreft, is de Celsius H730 echo’s de, LifeBook E-Line systemen, die debuteerde in 2013, met een slimme lichtgrijze kleurstelling met rode accenten langs de voorkant van het deksel, tussen het toetsenbord en het geborstelde aluminium pols -rest, en op het lichaam van de toetsen eiland-stijl. De enige dissonant is het onvermijdelijke collectie van stickers (Intel, nVidia, Fujitsu en Bluetooth Smart Ready) peppering de rechterkant van de polssteun.

Dit is een goed gespecificeerde 15,6-inch notebook, zodat het packs significant volume en gewicht, het meten van 38cm breed en 25,7 cm diep en 2.48-3.19cm dik en een gewicht van 2,75 kg. Dat gezegd hebbende, de goed uitgevoerde ontwerp maakt het kijken en voelen relatief slank en elegant.

Het scherm is een belangrijke component voor een mobiel workstation gericht op veeleisende power users, en de matte laag full-HD (1920 door 1080 pixels, 141ppi) LED-backlit unit levert fatsoenlijke helderheid, het contrast en de kijkhoeken. Veel gebruikers zullen een tweede monitor te bevestigen via de DisplayPort-connector op de linkerkant, die kan steunen tot 2560 bij 1600 pixels. Er is geen touchscreen optie voor de Celsius H730, die wordt geleverd met de meer toetsenbord-muis-georiënteerde Windows 7 Professional – hoewel Windows 8.1 Pro is optioneel beschikbaar als je moet echt Modern apps en het Startscherm te hebben.

Het toetsenbord, dat niet is verlicht, is een eiland-stijl unit met 104 toetsen, waaronder een apart numeriek toetsenbord en een rij van half-height functietoetsen boven het nummer rij (samen met Home, End, PgUp en PgDn op de rechter end), plus single-function omgekeerde T cursortoetsen tussen de QWERTY-toetsen en het numerieke toetsenbord. Als je van een zeer responsief toetsenbord met veel travel-toets, kunt u dit een beetje passief vinden, maar we vonden het gemakkelijk genoeg om op te typen op snelheid. De grote drie-knop multitouch touchpad is comfortabel om te gebruiken, ook.

Er is een drietal knoppen tussen het toetsenbord en het scherm, met inbegrip van kenmerkende ‘eco’ knop Fujitsu’s dat het systeem zet in een streng energiebesparende modus – het uitschakelen van de optische drive (indien aanwezig), Wi-Fi, Bluetooth, en Ethernet, dimmen het scherm en throttling CPU-prestaties. De twee andere knoppen voor power on / off en draadloos aan / uit.

De linkerkant draagt, van achter naar voor, het vermogen, een RJ-45 Ethernet-poort, de eerder genoemde DisplayPort, drie USB 3.0-poorten, een SD-kaartlezer, een smartcard reader plus microfoon en hoofdtelefoon aansluitingen. De rechterzijde heeft een USB 2.0-poort en een modulaire bay behuizing, in onze review-systeem, een optische drive. Dit kan eventueel geschikt voor een tweede batterij of een Blu-ray-schrijver, maar er is geen teken van intrigerende Bay Projector Fujitsu’s die we zagen op de Lifebook E743. De onderkant van de Celsuis H730 heeft een docking connector voor de optionele port replicator.

Onze Celsius H730 beoordeling unit liep op Intel’s 2.7 / 3.7GHz quad-core Core i7-4800MQ processor met 8 GB aan DDR3 RAM-geheugen, uitbreidbaar tot 32 GB via 4 SODIMM-slots. Er is een lange lijst van Core i5 en Core i7 processor opties als dit specifieke model past niet in het wetsvoorstel.

Ontwerp

Lenovo B50-30, First Take: Een Windows-notebook op een Chromebook prijs; Dell Chromebook 11 beoordeling:;: Nog Acer C720 Chromebook met Core i3, de beste prijs te mooi om te laten aan de kinderen beoordelen

Zoals je zou verwachten van een mobiel werkstation, er is volop keuze als het gaat om het grafische subsysteem. Nvidia’s Optimus technologie maakt het mogelijk het systeem automatisch schakelen tussen de processor geïntegreerde HD Graphics 4600 en een discrete 2GB Nvidia Quadro K1100M met 384 CUDA cores. Dit is de discrete GPU optie mid-range, zitten tussen de K510M (192 CUDA cores) en de K2100M (576 CUDA cores).

Opslag wordt verzorgd door een high-performance 2,5-inch Toshiba SATA III SSD dat MLC (Multi-Level Cell) NAND-technologie gebruikt en is voorzien van foutcorrectie, geavanceerde power management en data corruptie bescherming.

Evenals bekabelde Ethernet, het Celsius biedt dual-band (2,4 / 5 GHz) 802.11a / b / g / n (maar niet ac) wi-fi, plus Bluetooth 4.0. Mobiele breedband (HSPA + en LTE) is ook beschikbaar als een optie.

PalmSecure; Een belangrijk kenmerk van onze beoordeling unit was haar PalmSecure palm-ader authenticatie systeem, dat een nabij-infrarood scanner gebruikt om de unieke ader patroon in de palm van de gebruiker vast te leggen en te matchen aan een eerder ingeschreven handtekening. Er zijn verschillende voordelen aan deze biometrische technologie ten opzichte van conventionele het scannen van vingerafdrukken: het is contactloos en hygiënisch (u uw handpalm enkele centimeters boven de scanner tijdens herkenning zweven), is het uiterst moeilijk, zo niet onmogelijk, om nep (in tegenstelling tot sommige fingerprint scanners), en de inrichting werkt alleen als bloed (specifieker, gedeoxygeneerd hemoglobine) actief stroomt door de aderen.

We hadden geen problemen met het instellen en gebruiken PalmSecure, die via Fujitsu’s Workplace Bescherm beveiligingssoftware is ingeschakeld – waar u ook kunt opzetten van verificatie via smartcard en gezichtsherkenning, het creëren van een veilig voor uw verschillende inloggegevens vergeten, en een versleutelde container voor het configureren van uw meest gevoelige data.

Bij het opstarten van de PalmSecure-enabled systeem, zijn er een paar seconden vertraging waarin Windows verzoekt u “Even geduld, terwijl het controleren van de status van de noodzakelijke diensten …”, voordat de PalmSecure dialoog opduikt. Je moet ook je handpalm gestaag te houden over de 2cm-plein scanner in de juiste richting (u wordt gevraagd op welke manier om te bewegen als je doet het verkeerd). Zelfs zo, het is handiger dan herinneren en te typen in een wachtwoord – en, natuurlijk, veel veiliger.

De Celsius H730’s Windows Experience Index (WEI) onder Windows 7 Professional is 7,0 van 7,9. De WEI overeen met het subsysteem laagst scorende, die in dit geval een band tussen de twee grafische scores

Dat wil niet zeggen dat 2D en 3D prestaties van de Nvidia Quadro K1100M is op geen enkele manier sjofel – in plaats van, het wijst op de kwaliteit van de processor (7,6), geheugen (7.7) en primaire harde schijf (een perfecte 7,9) component cores.

We liepen ook de veeleisende Cinebench R15 benchmark, die de CPU van de Celsius H730 en GPU (OpenGL) prestaties relativeert

Hoewel de levensduur van de batterij niet vooral in de hoofden van potentiële Celsius H730 kopers kunnen zijn, gezien zijn grootte en gewicht, Fujitsu claimt een indrukwekkende negen uur voor de zes-cel primaire batterij, oplopend tot 14 uur als u de optionele modulaire bay batterij toe te voegen. Als u van plan bent om deze mobiele workstation op de batterij te gebruiken voor langere tijd, adviseren we het krijgen van de modulaire optie, omdat onze schattingen (gebaseerd op metingen van stroomverbruik in plaats van vervallen tests) suggereren dat de primaire batterij negen uur durende rating is aan de optimistische kant.

Als u op zoek bent naar een fraai ogende mobiele workstation met tal van CPU, GPU, opslag en connectiviteit opties, Fujitsu Celsius H730 is een waardige concurrent. Het is niet goedkoop, maar gezien de spec moet je niet verwachten dat het is. En omdat je waarschijnlijk bent om samen te werken met gevoelige gegevens op een machine als deze, de PalmSecure palm-ader authenticatie ziet eruit als een waardevolle aanvulling.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop

Kenmerken

Prestaties en levensduur van de batterij

Conclusie

Lees meer