Gartner: Top 10 technieken om te waken over de komende drie jaar

Op dinsdag, Gartner-analisten Carl Claunch en Dave Cearley gaf een menigte van IT-leiders op het Gartner Symposium ITxpo 2008 een lijst van de top 10 technologieën die belangrijke strategische voordelen voor IT zal voorzien in de komende drie jaar. Ze moedigde de leiders om deze technologieën in gedachten te houden als ze de budgetten en lange termijn plannen te formuleren.

Claunch en Cearley geleverd hun lijst in de presentatie ‘Top 10 Strategic Technology Areas voor 2009 “aan de Orlando evenement. Hier is hoe ze de “strategische technologieën” dat de lijst maakte gedefinieerd

Een strategische technologie is een met het potentieel voor significante impact op de onderneming in de komende drie jaar. Factoren die belangrijke impact te duiden, zoals een hoog potentieel voor verstoring van IT of het bedrijf, de behoefte aan een grote investering dollar, of het risico om te laat te nemen. Bedrijven moeten deze technologieën in hun strategische planningsproces factor door het stellen van belangrijke vragen en het maken van weloverwogen beslissingen over hen in de loop van de komende twee jaar. Soms is de beslissing zal zijn om niets met een bepaalde technologie te doen. In andere gevallen zal het blijven investeren in de technologie in het huidige tempo. In weer andere gevallen kan de beslissing om te testen / piloot of agressiever te nemen / implementeren van de technologie.

Hier is de lijst

Nu, laten we eens een kijkje op elk van deze gebieden, en ik zal mijn visie toe te voegen op elk een.

Ik zeg: De grootste factor die desktopvirtualisatie kunnen rijden zal de komst van goedkoop $ 100- $ 200 thin clients (nettops) gebaseerd op de Intel Atom-processors zijn. Op het gebied van storage virtualisatie, dedeplication – als effectief – kan een enorme geld besparen, omdat iedere onderneming heeft tonnen van dubbele versies van bestanden verstoppen hun file servers.

Ik zeg: Claunch en Cearley briefing hebben het een van de redenen waarom veel IT-leiders uiteindelijk cloud computing zal aannemen: Het kan toelaten om een ​​aanzienlijk deel van het geld te verplaatsen van kapitaaluitgaven aan huishoudelijke uitgaven. Dat is het verhaal.

Ik zeg: Dat klinkt geweldig in principe, want het gaat over een grotere benutting van de middelen. Maar, hoe zal dit zich tot virtualisatie, waar de software laag wordt geabstraheerd in vrijwel dezelfde manier? Kunnen de twee werken samen om nog meer dynamische bronnen server te bieden? Ik vraag me ook af over licenties, vooral omdat het gaat om CPU’s, die veel van de licentie wordt gekoppeld aan.

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle, Data Centers, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Ik zeg: We hebben het horen van dit bijna een decennium lang. Ik hoop dat het model uiteindelijk aan het veranderen is – het is te laat – “. De hoop is geen strategie”, maar als mijn website collega Larry Dignan graag zegt,

Ik zeg: Het beste deel over mashups is dat ze te elimineren dubbel werk doordat ontwikkelaars hun code componetize en vervolgens opnieuw te gebruiken zichzelf en anderen bieden de mogelijkheid om het te gebruiken als goed. Er moet betere instrumenten om dit te doen en vervolgens ontwikkelaars nodig hebben de gewoonte om na te denken over wat ze tijdens het ontwikkelproces in mashable componenten kunnen zich wenden tot krijgen.

Ik zeg: IT moet het mogelijk maken experts om systemen zo veel mogelijk en wanneer het zinvol vooraf te configureren. Als heterogene systemen verder servers kunnen veralgemeniseren dan is het een goede zaak, omdat het kosten zullen naar beneden rijden en de selectie te verhogen. Nog beter zijn virtuele apparaten, waarvan bijna alle voordelen apparaten bieden zonder de hardware nadelen.

Ik zeg: Beyond gewoon op zoek voor het verzenden van marketing berichten via sociale netwerken, bedrijven moeten kijken naar de manier waarop social networking kan hen in staat stellen om beter te luisteren naar klanten en medewerkers in staat te stellen beter verbonden in hun branche en specialiteit geworden. Maar let op, sociale netwerken kan een time-wastafel en een productiviteit killer wanneer deze niet gebruikt op een gedisciplineerde manier te worden.

Ik zeg: Wat is de toekomst van de goede oude bedrijf vaste telefoon? Sommige bedrijven zoals Cisco ziet de bureautelefoon om een ​​video en data-apparaat. Anderen zien het bureau telefoon weg te gaan en mobiele telefoons (met zowel een zakelijke nummer en een persoonlijk nummer) steeds de enige stem apparaat voor de meeste zakelijke gebruikers.

Ik zeg: Bedrijven hebben nu veel manieren om gegevens te verzamelen. Het probleem is dat er niet zo veel goede manieren om te graven in de gegevens snel en eenvoudig zetten in bruikbare grafieken, tabellen en dashboards. Dat is wat business intelligence moet worden over – het maken van de gegevens gemakkelijk toegankelijk zijn voor de werknemers die het nodig dat de gegevens om betere beslissingen te nemen.

Ik zeg: Green IT is hier te blijven, zelfs in een moeilijke economische omgeving. Energie is een van de vooraanstaande bezorgdheid bij het publiek van de komende tien jaar het behoud en energie zal een belangrijk deel van de discussie zijn. IT-afdelingen moeten nu handelen om te beginnen met het meten van het energieverbruik van de IT-infrastructuur en op zoek naar strategische kansen te verminderen, voordat ze worden gedwongen om op te treden als gevolg van overheidsingrijpen.

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen