GE neemt vlucht met een andere groene luchtvaart piloot

Wie denk je dat weet de beste route van de vlucht voor je vliegtuig te nemen zodra het in de lucht? Als u de luchtverkeersleiding of de vliegtuigen voor je, of flight management systeem uw enige vliegtuig zei, zou je waarschijnlijk allemaal gelijk.

Zoals ik schreef eerder deze maand in mijn SmartPlanet blog, GE Aviation is het testen van software die zal helpen piloten kiezen voor de meest milieuvriendelijke efficiĆ«nte vlucht trajecten rekening houdend met de omstandigheden op vier dimensies – breedtegraad, lengtegraad, hoogte en tijd. Op de grond, zijn natuurlijk de luchtverkeersleiders die dingen over andere vliegtuigen en zodanig dat je piloot niet mogen weten.

GE is betrokken bij de Federal Aviation Administration (FAA) hier in de Verenigde Staten in een test van deze technologie die deel uitmaakt van het Continu Neder-energie, emissies en geluid (aka CLEEN) programma. Nu heeft het bedrijf nu gevraagd om deel te nemen aan een soortgelijk programma in Europa genaamd de Atlantische-Interoperability Initiative om Emissies (of AIRE) Groen-verbindingen te verminderen. De partners in dit project zijn LFV Zweden, Swedavia, SAS Scandinavische Airlines, GE en Rockwell Collins. De focus ligt op gate-to-gate prestaties, die mysterieuze ding dat de luchtvaartmaatschappij “op tijd” ratings zijn gebaseerd op. En het ding dat op magische wijze helpt je nog steeds op tijd (soms) zelfs als je gaat zitten op de baan voor veel langer dan u zou mogen.

Star Trek: Negen manieren om onze wetenschap ligt dicht bij de science-fiction

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

De beste tech uitvindingen van alle tijden dat geavanceerde beschaving

After Hours, Star Trek: Negen manieren om onze wetenschap ligt dicht bij de science-fiction, After Hours, Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, mobiliteit; Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte, innovatie; De beste tech uitvindingen van alle tijden dat geavanceerde beschaving