Globo.com ramps up live streaming voor Olympische Spelen

Globo TV’s Olympic Park studio. Grupo Globo

Braziliaanse web reus Globo.com heeft een opknapbeurt van de live streaming architectuur met DataStax gedistribueerde database Cassandra aangevuld om te gaan met een verhoogde vraag tijdens de Olympische Spelen.

Globo.com is het internet arm van Grupo Globo, een van de 5 grootste mediaconcerns ter wereld, producent en exporteur van content, zoals series, soaps en shows over de hele wereld. Tijdens de Spelen, zal het bedrijf het uitzenden van 100 procent van de wedstrijden online.

Cassandra was de oplossing voor de bezorgdheid van de firma rond het schalen van de opslag met ondersteuning voor de live streaming-mogelijkheden zoals het zal worden het beheer van sommige 324 nieuwe streams uitzenden van de verschillende Olympische evenementen – dat is meer dan drie keer de normale werkdruk.

“Teruggaan naar een bepaald punt in een programma is een veel voorkomende functionaliteit in de kabel-tv, maar we nodig hadden om tegemoet te komen voor de live vraag en dus kijken naar manieren om de opslag van de live streaming te verbeteren”, Globo.com product manager voor de online video platform, Igor Macaubas, vertelt de website.

Ramping up opslag

Het hebben van een platform in te nemen en het streamen van live-inhoud is cruciaal voor Globo. Dit wordt momenteel gedaan met behulp van het HTTP Live Streaming (HLS) protocol, dat de inhoud omroep in staat stelt om web, mobile en Smart TV-gebruikers.

De behoefte aan streaming kwam in 2014, net voor de World Cup. Globo.com introduceerde vervolgens een digitale video-opname (DVR) functie ondersteund door in-geheugen opslag Redis, die gebruikers in staat stelde om te pauzeren en terugspoelen video’s op een cache-achtige opgezet.

Opslag; NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

De functie werkte goed voor de voetbal wedstrijden omdat de onderneming slechts een maximum van twee wedstrijden werd uitzenden op een moment. De eis om vervolgens te schalen bleek tijdens de algemene verkiezingen van dat jaar, toen het internet groep die nodig zijn om 27 kandidaat-uitzending gelijktijdig debatten.

Hoge beschikbaarheid en schaalbaarheid waren belangrijke aandachtspunten op het gebied van opslag naar de live streaming operatie steunen, die Globo.com getracht aan te pakken door te proberen uit de open source versie van Cassandra.

“Kort na de World Cup zijn we begonnen met DVR ruimer te gebruiken, maar het zou helemaal niet schaal in de manier waarop we nodig hadden: het streamen van een live-kanaal was al een uitdaging, laat staan ​​meer dan 100 kanalen Dat is wat gevraagd onze beslissing om te proberen. Cassandra, “zegt Macaubas.

Met DataStax 4.5, wordt de NoSQL bedrijf biedt snelle analyse door middel van Apache Spark, alsmede de mogelijkheid om Cassandra en Hadoop data samen te voegen.

“We hebben een sterk open source cultuur aan Globo en we konden horen dat Netflix was een van de bedrijven die gebruik maken [Cassandra] en bevelen het sterk dus gingen we voor het en toegewezen 4 super servers aan al onze streaming op te nemen”, voegt hij eraan toe.

Volgens Macaubas het team voor de ontginning zes verschillende versies van de streaming te passen aan de gebruiker breedband kwaliteit, wat betekent dat eigenlijk had ongeveer 600 streaming kanalen binnen de eerste 100 kanalen die worden uitgezonden.

“Dat betekent dat we een enorme vraag op het gebied van real-time opname en ook dat als we latency introduceren, zal dit vertragingen genereren dus we moeten snel zijn – en dat is waar Cassandra schijnt”, zegt de manager.

Na de positieve ervaring van de Braziliaanse verkiezingen Globo online team was zeker genoeg om de nieuwe architectuur te testen op de twee belangrijkste producten, Globosat Play en Play Globo. Dit resulteerde in 168 nieuwe stromen, ter waarde 88NL schijfruimte wordt ingenomen en gestreamd op het platform.

complexe eisen

De media bedrijf toen besloten om over te gaan naar DataStax’s enterprise versie van Cassandra eerder dit jaar, na een besef dat het verkrijgen van toegang tot de klok support ronden was van cruciaal belang voor te bereiden op de Olympische Spelen.

“We hadden een aantal ernstige problemen upgraden van de ene versie naar de volgende van de open source versie van Cassandra en besefte dat we hadden veel meer complexe behoeften dan wat onze in-house vaardigheden in staat zijn om aan te pakken zou zijn, dus hebben we besloten om de enterprise versie te gebruiken met het oog op de steun die we nodig hadden, “zegt Macaubas.

Globo beschikt over een eigen infrastructuur voor streaming en maakt geen gebruik van content delivery networks (CDN). Het bedrijf heeft ook toegang tot een Internet Exchange Point (IXP) die door de Braziliaanse Network Information Center voor het verkeer offloads. Bovendien, het bedrijf heeft ook distributieovereenkomsten met de meeste lokale Internet Service Providers.

Apache heeft zojuist Apache Cassandra v2.0, de nieuwste versie van zijn populaire zeer schaalbare, big data gedistribueerde database.

De media bedrijf gebruikt momenteel twee Datastax Enterprise 4.8 datacenters, met vier knooppunten elk, een gevestigd in Rio de Janeiro en een ander in São Paulo. Volgens Macaubas, het bedrijf al in dienst 60 servers voor live-uitzendingen en dat aantal werd verhoogd tot ongeveer 100 aan de vraag tijdens de Spelen te dekken.

De replicatie factor twee en vraag samenhang niveaus gedefinieerd als één, omdat de dataset niet wordt bijgewerkt, waardoor de noodzaak om consistentie controleren op andere knooppunten, verbetering reactietijd. Elk knooppunt draait op RHEL 6.5 en heeft 24 cores, 64 GB RAM en 1TB SSD.

Verschillende load testing evenementen werden ook voorafgaand aan de Spelen tijdens een 2-3 week tijdsbestek uitgevoerd, met het equivalent van het dubbele van het bedrag van de signalen en de vraag verwacht voor de periode, in aanvulling op het opladen van de distributie-infrastructuur.

Volgens Macaubas, een van de belangrijkste technische lessen geleerd tijdens de geleidelijke overname van Cassandra was de eis om solid state drives (SSD’s) te gebruiken. Dat komt omdat zij behandelen schrijft beter dan traditionele draaiende schijven. “Je kunt absoluut niet Cassandra clusters zonder SSD,” zegt hij.

Echter, de grootste les was niet-technologie-gerelateerde, maar eerder een menselijke. “We zijn erg blij met onze huidige Cassandra opgezet en we hebben een zeer goede niveau van ondersteuning,” zegt Macaubas. “Maar deze reis heeft ook aangetoond dat je ook nederig genoeg om hulp te vragen wanneer u het nodig te zijn.

NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip