Google Chromebooks nu in 2000 scholen

Chromebook laptops worden nu gebruikt in twee keer zo veel scholen als ze waren drie maanden geleden, volgens Google.

De cloud-gebaseerde Chrome OS-apparaten worden gebruikt in 2.000 scholen over de hele wereld, volgens een blogpost gepubliceerd op vrijdag door mondiale vorming van Google evangelist, Jamie Casap.

Casap gaf voorbeelden van drie Amerikaanse scholen die gebruik maken van Chromebook laptops in North Carolina, Florida en Californië. De scholen hebben 900, 2200 en 1100 respectievelijk Chromebooks.

Chromebooks voor het onderwijs in de UK beginnen vanaf £ 191 en zijn daarom aanzienlijk goedkoper dan andere laptops op de markt. Zij omvatten de gratis Google Apps for Education, die het mogelijk maken de leerlingen te communiceren en samen te werken met elkaar door middel van applicaties zoals Gmail, Calendar en Docs.

De Britse regering is het geven van £ 1m om slimme afgestudeerden om hen te verleiden om comping sci leraren worden en is het opzetten van high-tech leerlingwezen op haar spion agentschappen in de hoop van het overwinnen van het tekort aan IT-vaardigheden.

UK basisscholen en middelbare scholen maken ook gebruik van Chromebooks. King Solomon Academy in Marylebone, Londen heeft een totaal van 66 Samsung Chromebooks.

“Het is heel gemakkelijk voor studenten om te leren hoe de apparaten werken, en het duurde niet lang voordat ze konden werken aan projecten op hun eigen te nemen,” Bruno Reddy, een wiskundeleraar op de school, zei in een verklaring.

Paganel Primary School in de buurt van Birmingham, UK kocht 32 Samsung Chromebooks vorig jaar en toegewezen ze naar een klas van het jaar zes kinderen, in de leeftijd 10-11.

Steve Philip, plaatsvervangend hoofd docent aan Paganel School, zei in een verklaring: “Als je alle software licenties, server investering en de lopende onderhoudskosten van het runnen van reguliere laptops beschouwen, hebben we ook anticiperen op lange termijn kostenbesparingen uit de Chromebooks.”

Chrome OS is al beschikbaar op laptops die door Samsung en Acer, terwijl; HP kondigde haar eerste Chromebook, vandaag in de vorm van het paviljoen 14. Het apparaat wordt geleverd met een 14-inch scherm, een 1.1GHz Intel Celeron processor, 16GB solid state opslag, drie USB-poorten, een webcam en een verwijderbare batterij die kan duren voor iets meer dan vier uur.

Lenovo kondigde ook vorige maand dat het van plan is om zich te verdiepen in de onderwijsmarkt met een eigen Chromebook, de Lenovo ThinkPad Chromebook.

? Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen

Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Box integreert met Google Docs, Springboard

? Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

? Artificial Intelligence, Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen; Developer; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000, Cloud, Box integreert met Google Docs, Springboard, mobiliteit; Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer