Google’s QR code inloggen experiment gesloten

Google’s QR code experiment lijkt te zijn gesloten, met een belofte van nieuwe beveiligingsfuncties te komen.

De werkwijze was vergelijkbaar met Google’s twee-staps log-in proces geïntroduceerd in februari 2011. De beveiligde toegang methode vereist dat u uw wachtwoord ook invoeren als een unieke korte code gegenereerd door een ‘trusted device’, zoals uw smartphone, met het oog om in te loggen op uw account.

Zowel de QR code toegang methode en twee stappen systeem voegde een extra beveiligingslaag aan onze persoonlijke accounts, maar de voormalige methode maakte dingen makkelijker en sneller – aan de hand je een smartphone in handen.

Hoe je in staat waren om het te doen

Het experiment is inmiddels afgerond (of de meeste gebruikers wist dat het een experiment in de eerste plaats is discutabel), met een verklaring ter vervanging van de QR-code login methode

Hi there – bedankt voor uw interesse in onze telefonische login experiment. Terwijl we dit experiment hebben gesloten, we voortdurend experimenteren met nieuwe en meer veilige authenticatie mechanismen.

Stay tuned voor iets beters!

Dirk Balfanz, Google Security Team.

Als u in te loggen op een computer met behulp van openbare Wi-Fi, het is een veiligere methode om QR code op basis van log-in systemen te gebruiken, omdat het hele uitwisseling niet kan worden opgenomen, en keylogging is ineffectief. Je moet ingelogd zijn om Google op je telefoon, maar in ieder geval in theorie dit is veiliger dan het gebruik van een onbekende, openbare computer systeem.

Dit kan de reden waarom Google nooit de log-in methode op een openbaar niveau aangekondigd zijn. Hoewel het niet een fullproof methode om accountgegevens veilig, deed het goed van pas komen voor de korte tijd dat het bestond als je moest vertrouwen op openbare computers. Wat denk je dat er komt?

Het krediet: Emmanuel Digiaro / Flickr

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Gallery: Bizarre QR code gebruik, QR-codes op de campus: waarom doen ze niet werken; Google lost offline Gmail-app, verhoogt de student beroep; Google+ updates:? Verbeterde stroom, foto tagging, sneak previews, Scribble uw e-mail: Nieuwe functie voor Gmail iOS, wachtwoorden om fossielen te worden in 2017?

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond