HANA: Hoe SAP in-memory duw gaf de software-gigant een schot in de arm

SAP HANA in-memory database en data management platform is reeds, maakte een verschil voor bottom line van het bedrijf, en volgens Chaim Bendelac, VP van SAP Labs Israël, is het stimuleren van innovatie in het bedrijf ook.

HANA SAP heeft bekrachtigd, Bendelac zei, met de technologie “driving SAP in nieuwe markten en nieuwe opdrachten bij bestaande klanten”.

Bendelac sprak op een evenement gesponsord door de Israel Advanced Technologies Industry (IATI) groep, een tech industrie overkoepelende groep die de communicatie tussen tech bedrijven en lobby bevordert voor de industrie. Meer dan 250 multinationale tech bedrijven hebben R & D-centra in Israël en volgens IATA CEO Karin Rubinstein zijn verantwoordelijk voor de helft van de high-tech banen in Israël.

SAP Israël heeft ongeveer 750 werknemers in twee R & D-faciliteiten, in het midden en noorden van het land, veel van die werknemers zijn veteranen van de zeven Israëlische bedrijven SAP sinds 1998 heeft verworven en deze twee R & D-centra behoren tot de faciliteiten rond de wereld die werken aan wat Bendelac noemt SAP’s “HANA revolutie ‘.

HANA doet zijn analyse en verwerking in het geheugen in plaats van voortdurend het lezen en schrijven naar de schijf, het versnellen van bestaande database functies en het maken van anderen mogelijk te maken. “Toen we de snelheid voordeel gerealiseerd … we beseften we konden toepassingen die de gegevens op een manier die net voor het niet mogelijk was, het doen van grote data-analyse in seconden of minuten zou manipuleren te bouwen, in plaats van de lange, uitgesponnen proces doorgaans nodig “, zei Bendelac.

Bijvoorbeeld, kan game platform bedrijven dit gebruiken om upsales genereren, in het heetst van de actie.

“Apps kunnen de ruwe data gegenereerd door spelers te nemen ten aanzien van acties, interacties, gedragspatronen, en andere factoren, en ze met elkaar overeenkomen met historische gegevens en analyseren welke producten – een extra zwaard, bijvoorbeeld – een speler nodig zou hebben en waarschijnlijk zou zijn om te kopen tijdens het spelen. ” Andere HANA toepassingen kunnen zijn on-the-fly event processing, zoals micro-managen van smart metering toepassingen die gegevens voor maximale efficiëntie kunnen analyseren.

Verschillende teams van SAP Israël werken aan high-end, data-intensieve HANA apps, zei Bendelac. “Bijvoorbeeld, we hebben een team dat werkt aan genetische data-analyse.”

Zoals big data gaat, DNA-analyse is ongeveer zo groot als je kunt krijgen, en is van oudsher vereiste dagen, zo niet weken van computeranalyse tijd om antwoorden te krijgen. “Met HANA-gebaseerde apps, zullen we in staat zijn om de doorlooptijd fors terug te dringen, het uitvoeren van analyses in een kwestie van minuten of zelfs seconden. Dit zal de kosten van de genoomanalyse scherp slash.”

Lokale teams werken ook aan andere technologieën, met name rondom de cloud. Een belangrijk project Israëlische teams werken aan omvat de ontwikkeling van SAP’s ‘Timeless Software-systeem, een reeks principes voor architectuur van enterprise software systemen die tot doel heeft te helpen toekomstbestendig hen. Timeless Software is bedoeld om IT te vereenvoudigen, terwijl ruimte wordt gelaten voor nieuwe en zich ontwikkelende technologieën te integreren in bestaande structuren.

SAP Israël teams zijn ook verantwoordelijk voor de ontwikkeling van SAP RDL (River Definition Language), die geacht wordt te vullen HANA door middel van een eenvoudig te gebruiken programmeertaal om enterprise applicaties te bouwen voor een applicatie-server te werken in combinatie met een in-memory HANA-database.

SAP ziet een nieuwe missie voor zich bezig met de ontwikkeling van HANA, RDL, en de andere producten die zij van plan is om te onthullen in de komende maanden – een heruitvinding van wat SAP databases zijn allemaal over. “Dit is onderdeel van de visie die het bedrijf heeft reenergized,” zei hij. “Databases zijn er al 30 jaar, en voor de afgelopen 15 jaar is er een consolidatie in de markt, waardoor ons en slechts een paar concurrenten. Tot HANA, het paradigma voor alle database bedrijven was hetzelfde

Wij zijn niet de eersten die op de proppen komen met het idee van in-memory data-analyse, maar wij zijn de eersten die in staat zijn om het succes te doen op grote schaal, “Bendelac toegevoegd. Met SAP kerven tot € 400m van HANA inkomsten van vorig jaar, is er geen twijfel rivalen zullen in toenemende mate opvoeren van hun eigen in-memory-inspanningen. “Maar we hebben een grote voorsprong op hen,” voegde Bendelac.

Survey zegt SAP HANA brengt besparingen, en het is waarschijnlijk waar

SAP lanceert HANA-only versie van Business Warehouse

SAP HANA op: waar SAP wint en hoe het is het echte doel gemist; SAP HANA en: 5 Punten van advies voor CIO’s, Zoon van CRM: cloud sales, marketing en service in 2013

Big Data Analytics; Survey zegt SAP HANA brengt besparingen, en het is waarschijnlijk waar, Big Data Analytics; SAP lanceert HANA-only versie van Business Warehouse, SAP, winnaars bekend gemaakt voor de SAP HANA Innovation Award; Big Data Analytics, SAP investeert in Vivanda, een levensmiddel digitalisering, big data bedrijf

Winnaars Aangekondigd voor de SAP HANA Innovation Award

SAP investeert in Vivanda, een food digitalisering, big data bedrijf

Israël HANA centra

Het grootste van big data?