Hardware doet pijn: NetApp tot 600 banen te schrappen

NetApp zei dat het 600 werknemers, of 4,6 procent van de beroepsbevolking zal snijden, omdat het stroomlijnt haar activiteiten en richt zich op hulpmiddelen zoals haar OnTap software “in het licht van de beperkte IT-uitgaven omgeving.”

In een regelgevende indienen, NetApp zei dat het zou de bezuinigingen in het eerste kwartaal en neemt een last van $ 35.000.000 tot $ 45.000.000 in het vierde fiscale kwartaal.

Met ingang van 26 april NetApp had 13.060 medewerkers. Vorig jaar, NetApp snijden 900 banen.

In een notendop, NetApp is net als de meeste hardware makers deze dagen — moet het opnieuw uitrusten te midden van een vertragende markt en technische veranderingen, zoals cloud computing. IBM is het afstoten van de werknemers in de hardware-installatie en gelost zijn x86-server business to Lenovo. Andere hardware giganten zoals Cisco benadrukken softwaremogelijkheden.

NetApp’s, in de derde kwartaal, waren solide, maar de omzet was een beetje licht. NetApp’s ontvangstenprognoses ook teleurgesteld sommige analisten. Het bedrijf wordt geconfronteerd met een schare van de technologie overgangen. Ten eerste is er cloud computing. Sommige opslag zal bewegen af ​​van de hardware in de cloud. NetApp heeft samen met Amazon Web Services en anderen om een ​​sterke hybride cloud line-up te maken.

Dan is er software-defined storage en virtualisatie. NetApp heeft een goed spel daar met haar OnTap besturingssysteem en management tools, maar heeft behoefte aan meer als een software-speler worden bekeken. En tenslotte, NetApp beweegt op de markt voor grote ondernemingen richten terwijl haar core mid-tier klanten. Die stap zal betekenen NetApp moet giganten strijden zoals EMC, IBM en Hitachi.

Op de afgelopen derde kwartaal verdiencapaciteit conference call NetApp, CEO Tom Georgens zei

Ik heb al eerder gesproken over de uitdagende omgeving waarin we actief zijn. Budgetten worden gecomprimeerd, klanten verlenging van de levensduur van hun activa, en ze zijn het uitstellen van aankopen, terwijl ze nieuwe technologieën te evalueren.

Analisten waren gemengd op ontslagen NetApp’s. Wells Fargo analist Maynard Um zei

Wij geloven dat deze acties zijn waarschijnlijk een afspiegeling van de zwakke vraag milieu en een indicatie van de druk in het bijzonder in het licht van het feit dat het bedrijf heeft een grotere bron uitlijning slechts 10 maanden terug invloed 900 medewerkers wereldwijd.

Janney Capital Markets-analist Bill Choi zei NetApp’s concurrentie, samenwerking met Cisco en uitvoering is zorgelijk. Hij zei

Terwijl de IT-uitgaven blijft onder druk staan, zijn wij van mening projecten beginnen te ontdooien als CIO’s krijgen hun armen om hybride cloud en hoe toekomstbestendig korte termijn aankopen. Voor NetApp, concurrentie vermoeden we (bijv Nimble, Pure) kunnen worden die van invloed zijn, evenals de mogelijke verplaatsing bij Cisco, waar FlexPods i kunnen worden deemphasized; n ten gunste van de interne / verworven Whiptail producten. Onze contacten aangegeven dat de Cisco sales force kregen hun Whiptail quota een paar maanden geleden.

NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Speciaal rapport

Zes business-class cloud storage services in één oogopslag; Toolkit: Het berekenen van tape back-up nodig heeft; Storage Problemen oplossen Stroomdiagram

Opslag; NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip