Hardwareleveranciers voor te bereiden op de dag waar niemand bouwt een datacenter

IBM lanceert zijn SmartCloud en speelt in de computerwereld markt public cloud. Dell plots een $ 1 miljard investeringen te bouwen van een datacenter netwerk infrastructuur te leveren als een service. Hewlett-Packard heeft een blauwdruk voor het aanbieden van cloud services.

Waarom zijn al die hardware reuzen beginnen te klinken als Amazon Web Services? Ze zijn allemaal geconfronteerd met een grimmige realiteit jaar vanaf nu: Niemand wil hun eigen datacenters te bouwen. Datacenters zijn bedoeld om te worden uitbesteed aan een ander bedrijf of meegenomen naar de cloud.

Maar wacht! Hoe zit het met die bedrijven die het bouwen van private clouds? Ook klanten kunnen worden op het feit dat private cloud werkelijk betekent meer server aankopen, meer hoofdpijn en inefficiëntie.

Savvis president Bill Fathers zei

Bedrijven begonnen om deze grote private clouds te bouwen, maar besloot toen om uit te besteden of te gaan cloud. De vraag is of de cloud hele onderneming kan worden aangenomen. Waarom besteden 50000000000 $ en bouw je eigen cloud? Een derde van onze wint over de laatste drie kwartalen afkomstig zijn van bedrijven die wat smaak van een private cloud gehad.

In feite, als je naar datacenter architecten praten in het veld zullen ze u vertellen dat niemand hun infrastructuur wil draaien. In de niet al te verre toekomst zullen we uitbesteden datacenters om ofwel diensten reuzen — IBM en integrators als Accenture — telecombedrijven we gewend aan het omgaan met en hardwareleveranciers gepositioneerd voor de nieuwe wereldorde. Vandaag hardwareleveranciers verkopen u servers. Morgen zullen zij bedrijven die acres van rekenkracht die u huurt of een voorziening te hebben. En ja zogenaamde private clouds zal ook worden uitbesteed op een bepaald punt.

Facebook open source datacenter architectuur is opmerkelijk, maar geldt alleen voor zogenaamde opschalen Web bedrijven. De meeste bedrijven willen niet dat het extra werk. Deze bedrijven zijn moe van wordt geruimd op de infrastructuur en willen een nieuwe wereldorde.

In deze wereld

Dus wat is een hardware-bedrijf te doen? Ren naar de cloud zo snel als het kan om weddenschappen af ​​te dekken.

Om zeker te zijn, zijn hardwareleveranciers geconfronteerd met dezelfde cloud geïnspireerd onrust als de software-industrie. Het is geen geheim dat iedere leverancier van Microsoft om SAP heeft software as a service als een spil van de toekomst.

Als ik een gok gevaar, zal de hardwareleveranciers die het best gepositioneerd om de cloud overgang te maken van een sterke outsourcing en services unit. IBM zal een public cloud-speler zijn, maar de realiteit is dat de meeste bedrijven Big Blue zal zien als een betrouwbare partner die het datacenter ze gewoon over de muur gegooid kan vangen. Als het gaat om data centers, de mantra steeds is “hier je dit ding uit te voeren.”

Hewlett-Packard heeft een soortgelijke visie — en een bruidstaart dia te gaan met het — maar de cloud plan moet meer kruiden en detail. HP heeft echter ook een grote services unit die uw datacenter zal lopen voor je.

Dell heeft afgebakend een interessante positie door steeds de anti-stack leverancier. Dell’s toonhoogte is dat het niet op zoek te verkopen u een volledige stack. Dell praat open standaarden en sprong op de Facebook open source datacenter bandwagon meteen. uitdaging Dell’s draait om diensten en de mogelijkheid om de infrastructuur te bieden als een service. Simpel gezegd, Dell moet zijn cloud datacenters te bouwen.

De vreemde eend in deze hardware vergelijking is Oracle, die zoals de meeste van jullie weten is eigenlijk een software bedrijf. Vandaag de dag, Oracle streeft om aangepaste, geoptimaliseerde supersystems nagesynchroniseerde Exadata en Exalogic verkopen. Als de toekomst is geopend hardware specs van de wil van Facebook en commodity-hardware, wat betekent dat voor Oracle? Daarnaast heeft Oracle niet gesproken over het aanbieden van infrastructuur als een dienst gewoon nog niet.

Tel het op en er is een hoop onrust vooruit in hardware land. De komende jaren zal onthullen wat de spelers de cloud curves beste genavigeerd.

Er is geen server upgrade cyclus. U zult uw rekenkracht te krijgen van de cloud;. En dat mensen vasthouden aan hun eigen infrastructuur zullen worden overruled door de rest van de C-suite;. En hardware reuzen zullen verkopen aan de compute boeren.

Wolk, Michael Dell neemt voorzitter zitting in VMware boord; wolk, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, Dell, Dell Technologies berichten Q2 resultaten, Data Centers, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Michael Dell neemt voorzitter zitting in VMware boord

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies berichten Q2 resultaten

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren