HDD van de aarde: globale gegevens bedreiging?

De mensen bij Backblaze publiceerde een gedetailleerde blog post op waargenomen effecten van de temperatuur op schijven. Net als de meeste studies, hebben ze niet vinden

Na het bekijken van gegevens over meer dan 34.000 schijven, vond ik dat het algemeen is er geen verband tussen temperatuur en failure rate.

Maar toen ze het verpest – Verdomme, Backblaze! – Door te linken naar een studie van Microsoft en UVA onderzoekers die een probleem vond. Dat blies mijn dag als ik moest, weet je, kijk naar de data en denken.

Haat dat. Maar hier gaat.

De Backblaze gegevens; Backblaze keek naar 17 rijden modellen van Seagate, WD, Hitachi en Toshiba. Auteur Brian Beach gebruik gemaakt van een punt-biseriële correlatiecoëfficiënt op station gemiddelde temperaturen en of drives mislukt.

Hij vond er een drive – een Seagate 1.5TB Barracuda LP – dat een zwak maar statistisch significante correlatie tussen uitval en hogere temperatuur had. De jaarlijkse Failure Rate (AFR) verdubbeld van koele drives op te warmen (boven de gemiddelde temperatuur) drives. Maar omdat er zoveel bleef goed te werken bij elke temperatuur, de correlatie was zwak.

Twee modellen, een Seagate 3TB en een Hitachi Deskstar toonde zwakke correlaties – maar in tegengestelde richtingen. De Hitachi mislukt iets vaker bij 21 ° C dan bij 31 ° C, terwijl de Seagate niet iets vaker bij de hogere temperatuur.

Oh geweldig! Nu is het te koud is te slecht.

Microsoft / UVA studie; het 2010 Microsoft studie, Datacenter Schaal Evaluatie van het effect van de temperatuur op de Hard Disk Drive Storingen door Sriram Sankar, Mark Shaw en Kushagra Vaid van Microsoft en Sudhanva Gurumurthi, U van Virginia, kwam tot zeer verschillende conclusies

1) We tonen een sterke correlatie tussen de temperatuur waargenomen op andere locatie granularities en mislukkingen waargenomen ….

2) Hoewel de gemiddelde temperatuur vertoont een correlatie met schijfstoringen laten we zien dat temperatuur- en werklast veranderingen geen significante correlatie met gebreken waargenomen bij station plaatsen tonen.

3) We … laten zien dat ontwerp Chassis knoppen (disk plaatsing, ventilator snelheden) hebben een grotere impact dan het afstemmen van Workload knoppen (intensiteit, verschillende werklast patronen), op de schijf temperatuur.

4) Met de hulp van Arrhenius gebaseerd temperatuur modellen en de datacenter kostenmodel, we … laten zien dat datacenter temperatuurregeling heeft een aanzienlijk kostenvoordeel ten opzichte van grotere fan snelheden.

Hier zijn een paar van de relevante tabellen

Drive leveranciers aan het woord, de meeste stations zijn tegenwoordig spec”d op een 60 ° C (140 ° F) of zelfs 70 ° C (158 ° F) bedrijfstemperatuur. Per MS-UVA studie is de gemiddelde temperatuur niet temperatuurschommelingen, dat station leven de meest beïnvloeden. Als drives krijgen echt warm één keer in de zoveel tijd, geen big deal.

Opslag; NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

En hey, ze zeggen dat ze zullen werken, niet dat ze zullen duren.

Verzoening, tot een punt; Kijk naar de data: Backblaze temps stoppen bij 31 ° C, terwijl de MS / UVA studie toonde aan dat AFR zijn relatief vlak tot 33 ° C en dan beginnen klimmen. Niet veel onenigheid tussen Backblaze en MS / UVA.

De Storage Bits nemen, een van de meest populaire mythes over disk drives is dat ze zijn zeer gevoelig voor temperatuur. Dat kan waar geweest zijn 20 jaar geleden, maar het is duidelijk minder dan nu. De rit verkopers lijken onverschillig ook.

Gezien het feit dat de meeste gebruikers hebben een paar dozijn gemengde leeftijd / verkoper / chassis hooguit deze statistische overpeinzingen hebben weinig voorspellende waarde. Als u werkt met een datacenter en hebben duizenden stations, moet je een meer zorgvuldige analyse van de afweging tussen energiekosten en hogere schijf uitval te doen.

De verborgen storage markt – tussen de 3 aandrijving verkopers en 8 of zo Internet reuzen – is het besturen van de opslag eisen nu, niet pc’s of de onderneming. Deze warehouse grootschalige systemen zijn ontworpen om schijven mislukkingen sierlijk tolereren, veel meer dan de meeste enterprise infrastructuren.

Eyeballing de statistieken van deze en andere studies, zouden de meeste bedrijven streven naar ongeveer 35 ° C (95 ° F) disk temps in geconditioneerde datacenters. Geld besparen en vermindering van het broeikaseffect.

Reacties welkom, zoals altijd. Wetenschappers, altijd plukken aan elkaar: feature, geen bug. Mensen die zeggen “vestigden wetenschap ‘niet begrijpen wetenschap.

NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip