Hoe Walmart lancering van Walmart Pay de mobiele betalingen spel kunnen veranderen

Op het eerste gezicht, Walmart’s eigen mobiele betalingen dienst Walmart Pay lijkt een beetje ho-hum.

Maar ‘s werelds grootste retailer heeft gewaagde ambities voor Walmart Pay, en indien succesvol, zou de dienst het eerste teken dat de mobiele betalingen landschap verschuift in een onverwachte richting.

Donderdag bekendgemaakt, is Walmart Pay gooide als een gratis mobiele dienst betalingen voor gebruik in de winkels van de retail reus. Eenmaal gelanceerd in het begin van 2016, zal Walmart Pay betalingen op Apple en Android-apparaten met vrijwel alle belangrijke credit, debet- en pre-paid kaarten of Walmart cadeaubonnen mogelijk te maken.

Tot nu toe, vrij standaard dingen.

Technologisch, er is niets in het bijzonder baanbrekend over Walmart Pay om de dienst te onderscheiden van zijn concurrenten – en dat zijn er veel. In feite, de service, die leegte van near-field communication (NFC) compatibiliteit, zou bijna worden onhandig geacht.

Om een ​​aankoop via Walmart lonend te maken, moet de klant de betaling optie in de mobiele app van Walmart bij de kassa kiosk kiest, activeert u de camera op hun smartphone en scannen van een code op het register. Een e-ontvangst wordt vervolgens verstuurd naar de app na de transactie is voltooid.

Voor de shoppers op zoek naar snelheid en gemak, dat er geen NFC-onderdeel zou kunnen zijn van een grote inhibitor aan brede invoering zou kunnen zijn.

Deze ‘scannen van een barcode’ oplossingen missen de magie van NFC “, zegt Julie Vraag, mobiele research analist bij Forrester.” NFC gewoon opduikt en werkt als de telefoon in de buurt van een terminal. Deze ‘open de app, vindt het tabblad pay and scan’ diensten zullen trager zijn, tenzij ze een manier om stappen overslaan en overeenkomen met de snelheid van NFC te vinden.

Maar wat Walmart Pay ontbreekt op technologische innovatie wordt goedgemaakt met de strategie.

Met Walmart Pay, de retailer heeft in feite gegaan rogue.

In plaats van te wachten eeuwen voor de lancering van CurrentC – de langverwachte mobiele betalingen systeem gecreëerd door de Merchant Customer Exchange (MCX) met de steun van een consortium van grote retailers, zoals Walmart, Target en Lowe’s – Walmart nam een ​​pagina van Starbucks en ging op zijn eigen.

“Niemand heeft de mobiele betalingen wereld in vuur en vlam zetten, behalve voor Starbucks en het lijkt mij dat Walmart meer beweegt in die richting”, zegt James Wester, research director van de wereldwijde betalingen voor IDC.

Misschien is dat is de sleutel tot het dat niemand verwacht. We blijven praten over deze grote mobiele portemonnee en dachten dat was de richting die we nodig hadden om te gaan.

Voor Walmart te komen en te verkondigen dat het zijn eigen ding, zijn eigen manier zou doen, toont aan dat er nog veel in de lucht over de manier waarop de consument gaat kopen en winkelen en betalen op mobiele apparaten.

Volgens Laurence Cooke, CEO van loyaliteit en betaling platform nanoPay, Walmart gelooft dat een handelaar branded mobiele betalingen applicatie kan de klant koopgedrag significant veranderen, rijden loyaliteit en de kosten te verlagen.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen; MKB; GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP, E-Commerce; PayPal breidt samenwerking met MasterCard

“Door het ontwikkelen van een betaling alternatief door middel van hun eigen merk, Walmart signalen die zij geloven dat hun klanten tevreden te Walmart Pay verkiezen boven oplossingen van mobiele telefoon providers (bijv. Apple, Samsung, Android) of andere payment platform aanbieders zal zijn,” zei Cooke.

Hoewel het bijna onmogelijk om nauwkeurig te bepalen welk type van mobiele betalingsdienst wispelturige consumenten achter zal rally, wellicht Walmart poging zou kunnen blijken dat het voor de consument, de onderscheidende factor is in de voordelen. En dat is waar de strategie van Walmart echt schijnt.

Zoals Wester uitgelegd, Walmart Pay is alles over het maken van de Walmart mobiele app een meer accurate uitbreiding van de fysieke winkel. Shoppers kunnen het gebruiken niet alleen om aankopen in de winkel, maar ook terwijl ze ergens anders winkelen.

Bijvoorbeeld, zeggen dat een consument wordt browsen via Target en vindt een kinderwagen ze zijn op zoek te kopen. Ze willen een paar snelle zoeken doen om ervoor te zorgen dat de prijs goed is, zodat ze open de Walmart app en vinden dat Walmart verkoopt dezelfde kinderwagen tegen een lagere kostprijs. Dankzij de integratie van Walmart Pay, kan de klant de wagen via de app te kopen en hebben het op wil-oproep geplaatst voor pick-up op hun lokale Walmart.

“Ze zijn in feite zet een kassa in de winkel van een concurrent,” aldus Wester.

Zoals het geval is met mobiele betalingen in het algemeen zal het succes van Walmart beloning gemeten consumentenacceptatie. Gelukkig voor Walmart, de retailer telt al 24 miljoen geregistreerde gebruikers voor zijn mobiele app, zo bescheiden adoptie is bijna een gegeven.

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP

PayPal breidt samenwerking met MasterCard