Hoe zal Japan de aardbeving van invloed op Apple’s iPad supply chain?

Notitie van de Auteur: Een aantal lezers hebben geklaagd dat dit artikel is ongevoelig voor de pijn en het lijden van het Japanse volk. Gelieve mijn oprechte verontschuldiging. Ik heb vrienden en oud-collega’s in Japan en ik bood hen mijn gebeden voor hun veiligheid en het herstel gisteravond. Ik ben al naar Japan geweest en hebben respect voor de tradities en mensen. De verwoesting van de beving is verschrikkelijk.

Op hetzelfde moment, mijn redactionele missie hier is te kijken naar Apple, haar producten en markten. Als dat lijkt harteloos, ik vraag uw verdraagzaamheid. Een aantal van de opmerkingen in het verhaal werden enkele maanden geleden gemaakt, dus houd deze context in het achterhoofd.

Apple brengt de iPad 2 op vrijdag en op diezelfde dag een 9,0 aardbeving rotsen Japan, een van de centra van NAND flash-productie. Wat zouden de gevolgen van de aardbeving zijn om Apple’s product beschikbaarheid en uitrol, evenals met de prijzen?

Volgens analist Jim Handy op Doelstelling anaysis Semiconductor Market Research, een aantal Fujitsu en Toshiba productielocaties zijn gevestigd in de buurt van het epicentrum. Bovendien, Tokyo, Kobe en andere centra zijn gevestigd aan de oostkust van Japan.

In een brief vanmorgen zei hij dat de markt in Japan, alsmede de productie voor de wereld markten zal worden beïnvloed.

Meer dan 40 procent van de wereldwijde NAND flash en ongeveer 15 procent van de wereldwijde DRAM worden geproduceerd in Japan. Japan is een belangrijke bron van chips voor consumentenelektronica-apparaten te ondersteunen. Een twee weken durende shutdown zou verwijderen uit de productie een aanzienlijk aandeel van elk van deze. Het is niet een grote productie daling te nemen om de prijzen te veroorzaken drastisch te verhogen. Objectieve analyse verwacht fenomenale prijsschommelingen en grote tekorten op korte termijn als gevolg van deze aardbeving.

De vraag zal ook omdat veel elektronica fabrikanten in Japan worden beïnvloed, en hun consumptie van halfgeleiders zullen worden stopgezet, totdat de aardbeving schade is gerepareerd.

Apple NAND leveranciers zijn niet allemaal in Japan. Volgens iSuppli, Apple geleverd door Toshiba en Samsung en andere leveranciers. Maar Apple koopt voornamelijk flash-geheugen van “top vlucht” vendors, zoals Samsung en Toshiba. Meeste Apple DRAM afkomstig van Koreaanse leveranciers en onaangetast zou zijn.

In het januarinummer financiële call met analisten, Apple COO Tim Cook sprak over supply chain vraagstukken voor flash evenals de Japanse markt, wat een verrassing voor het bedrijf was geweest.

En er zijn diverse andere Aziatische landen doet het buitengewoon goed. Japan is niet in het segment dat u op zoek bent, maar Japan op zichzelf, de omzet steeg met 83 procent jaar-op-jaar. En als je bekend bent met de Japanse economie en de groei daar bent, tot 83 procent groeien op de basis die we doen is prachtig. En zo zijn we het plaatsen van meer en meer middelen in deze gebieden en blijven zoeken naar uitbreidingsmogelijkheden in heel Azië.

Cook zei in januari dat het bedrijf naar verwachting een gunstige prijsstelling omgeving voor DRAM. En ze hadden verwacht dat de prijzen in bepaalde grondstoffen te vallen.

Cook werd gevraagd over verbintenissen op lange termijn in op het aanbod. Hij bood een aantal details over flash leveringen.

Vanuit ons standpunt over het ontwerp kant, wij ontwerpen onderdelen waar we geloven dat we kunnen innoveren dan wat er beschikbaar is in de markt. En het meest recente voorbeeld hiervan is de A4-chip. Maar met de A4-chip, we hebben niet het gevoel dat we moesten investeren in de fab zelf en bouwen de fab, omdat we voelden ons alsof ze waren goede opties in de markt om dat te doen, maar niet goed opties in termen van het kopen van een ontwerp, en dus hebben we ons gericht echt op design.

Aan de operationele kant van het huis, zoals u waarschijnlijk niet vergeten, we hebben van oudsher in bepaalde overeenkomsten gesloten met verschillende mensen om het aanbod en andere voordelen veilig te stellen.

De grootste in het recente verleden is geweest dat we een deal gesloten met een aantal Flash leveranciers terug aan het eind van 2005, dat dan $ 1 miljard in totaal, omdat we verwachten dat Flash steeds belangrijker in onze gehele productlijn en in toenemende mate belangrijk voor de industrie zou worden. En dus wilden we de levering veilig te stellen voor het bedrijf, en we denken dat, dat was een absoluut fantastische gebruik van contant geld van Apple. En we voortdurend op zoek naar meer van deze.

Hardware; Terwijl de wereld kijkt iPhone 7, Apple werkt stilletjes iPad range, Apple, Apple iPhone 7 evenement: Door de nummers, Apple, Hoe om te kijken naar de iPhone van Apple event vandaag leven, Apple, Bye, bye rotte apps: Apple is gericht op het schoonmaken van de App Store

En zo in de afgelopen kwartalen hebben we een ander gebied geïdentificeerd en komen tot een aantal recente overeenkomsten die Peter sprak over in zijn openingswoord opmerkingen, dat deze betalingen bestaan ​​uit zowel vooruitbetalingen en kapitaal voor procesapparatuur en tooling. En vergelijkbaar met de Flash-overeenkomsten, zijn ze gericht op een gebied dat we het gevoel is zeer strategisch. En dus zou ik liever niet meer in detail over wat bepaald gebied het is in te gaan, maar het is hetzelfde soort denken dat leidde ons naar deze deals die ons leidde tot de Flash deal.

Natuurlijk, de iOS-apparaten zijn gebaseerd op flash. Maar Apple is ook de presentatie van de prestaties voordelen van flash-geheugen in de Mac-producten, zoals de MacBook en MacBook Air. Solid-state drives zijn een optie voor de MacBook Pro’s. Klanten willen de flitser goedheid.

Dus hier is mijn guesstimates: Apple heeft opgesloten in de prijzen voor flash-geheugen componenten. Het moet een redelijke aanvoer reeds in de keten. En met $ 43000000000 in contanten, kan het bedrijf te krijgen wat het nodig heeft. Maar waarschijnlijk niet te ver rekken.

Als een van ‘s werelds grootste afnemers van de technologie, zal zij haar aanbod voor de kleinere kopers krijgen – zelfs als die “kleinere” bedrijven zijn Hewlett Packard, Motorola en zelfs Samsung. In de productie-activiteiten, kan de Japanse productie reuzen en de armen van de Koreaanse chaebol conglomeraten in-house favorieten niet spelen. De grootste klant krijgt eerste keus.

Dat betekent dat iedereen, groot en klein zal de snuifje meer dan Apple te voelen. Veel meer.

Terwijl de wereld kijkt iPhone 7, Apple werkt stilletjes iPad range

Apple iPhone 7 evenement: Door de nummers

Hoe om te kijken naar de iPhone van Apple event vandaag live

Bye, bye rotte apps: Apple is gericht op het schoonmaken van de App Store