HP: APAC bedrijven willen eenvoudige cloud-implementaties

SINGAPORE – Bedrijven in Azië-Pacific zijn terughoudend om cloud computing te nemen die zij implementaties zo complex en kostbaar waarnemen, dus Hewlett-Packard (HP) is op zoek naar bedrijven te stimuleren door hen te voorzien van gebundelde kits om hen begonnen te krijgen.

Sprekend op een persconferentie hier dinsdag, Jason Tan, directeur en general manager van de cloud en de voorverkoop voor Zuidoost-Azië bij HP’s enterprise-groep, zei dat bedrijven in de regio angst uitvoering van cloud computing omdat het als een complex, langdurig proces is gepresenteerd.

Als zodanig, Tan gelooft voor een grotere cloud-opname, de weg te gaan is via incrementele stappen die “aan te moedigen” bedrijven om deze diensten te gebruiken en niet uit te houden hoop op een full-scale, “big bang” -aanpak.

Brad Parks, wereldwijd geconvergeerde infrastructuur strateeg bij HP Storage, toegevoegd tijdens dezelfde briefing dat het niet dat bedrijven zorgen te maken over “doet het verkeerd” als ze eenmaal beginnen aan cloud services. In plaats daarvan zijn ze al geïntimideerd door de complexiteit van dergelijke implementaties voordat ze zelfs beginnen.

Dit is omdat de gevolgen van cloud-implementaties zijn vergelijkbaar met wat er gebeurd met de early adopters van servervirtualisatie – bedrijven duurde langer dan aanvankelijk was gepland in te zetten, die veel meer geld dat was begroot voor de kosten, Parken gewezen. Bijvoorbeeld, als het bedrijf had legacy storage, maar liefst 70 procent van zijn capaciteit zou gaan om afval, omdat het niet is geoptimaliseerd voor cloud computing in de eerste plaats, zei hij.

Voor applicatie-ontwikkeling, in het bijzonder, cloud computing is bedoeld om de time-to-market te versnellen, merkte hij op. “[Dus] als uw cloud project is traag en duur is, wordt het tegenovergestelde van de reden waarom u [wolk aangenomen] in de eerste plaats,” zei hij.

Voorverpakt voor eenvoudige implementatie; Deze angsten, zowel reële als vermeende, onder Aziatische bedrijven zijn wat de IT-leverancier wil pakken met zijn vooraf geconfigureerde product bundels. Deze starter kits richten zich op specifieke IT-behoeften en maken sneller en gemakkelijker cloud-implementaties, waarna ondernemingen en kunnen besluiten hun implementaties dienovereenkomstig te schalen, Parken genoteerd.

Bijvoorbeeld, de HP CloudSystem Quick Start Kit is een pre-geconfigureerde infrastructuur pak cloud die klanten gewoon kunnen “plug in en zet”, in plaats van het kopen van individuele componenten van zowel HP of andere leveranciers en tijd doorbrengen en middelen om alles op te zetten, de strateeg gezegd.

Een ander aanbod, HP Maps Cloud, biedt sjablonen van onderliggende cloud-architectuur, die zijn geoptimaliseerd voor verschillende soorten toepassingen zoals CRM (customer relationship management) en ERP (enterprise resource planning). Dit is te minderen met de heen-en-weer ontmoetingen tussen klanten en softwareleveranciers tijdens de advisering, ontwerp en implementatie fasen, legde hij uit.

Door het verpakken van alle benodigde onderdelen voor cloud deployment op een manier dat bedrijven gemakkelijk kunnen consumeren neemt zowel het giswerk en barrières uit de adoptie vergelijking, en doet een beroep op klanten, ongeacht waar ze staan ​​in de cloud volwassenheid curve, zei Parks.

Tan voegde eraan toe dat een dergelijk aanbod aantrekkelijk zijn voor bedrijven die geïnteresseerd zijn in de “buy, vast te stellen, en uit te voeren” model met een minimum aan gedoe zijn.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie