HP Jornada 565 review

HP Jornada bereik heeft van oudsher speelde de tweede viool te flitsender Pocket PC van Compaq en Casio. Echter, de volgende generatie Pocket PC 2002-gebaseerde Jornada 560 series – bestaande uit de 32MB Jornada 565 en de 64MB Jornada 568 – leveren een aantal ontwikkelingen, waaronder een betere weergave en een langere levensduur van de batterij.

Hoewel het heeft dezelfde afmetingen en vorm als de vorige modellen, de Jornada 565 ziet er sexier. Het heeft een metallic-zilveren klepje en case beschermd door een band van grijs, rubber plastic. De flip cover lijkt misschien een klein ding, maar als je geweest bent met behulp van een Compaq iPAQ, die niet op past in de standaard geval met een uitbreiding jas, zult u echt genieten van de extra bescherming voor het display.

Afgezien van het nieuwe ontwerp, het scherm is misschien wel de meest opvallende verandering. Als HP de Jornada 548 ge├»ntroduceerd in april 2000, het geadverteerd het apparaat als een 16-bits scherm, maar al snel gaf toe dat het eigenlijk alleen ondersteund 4.096 kleuren (12 bits). Deze keer, HP kreeg het recht. Net als de Casio Cassiopeia E-125, het scherm ondersteunt nu een volledige 65.536 kleuren. Van 3,5 inch (diagonaal), het scherm is iets kleiner dan de 3.8in. weer te geven op de Compaq iPAQ H3600-serie, en de Jornada de achtergrondverlichting is niet zo krachtig. Maar in ruil krijg je een nominaal 14 uur levensduur van de batterij. Dat is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de 8-uur rating voor veel van de huidige Pocket PC’s. Nog beter, kunt u de lithium-polymeer batterij te verwijderen en door te gaan met extra standaard batterijen of vervang deze door een uitgebreide batterij geschikt voor 28 uur.

De Jornada 565 is compacter AC adapter maakt het een betere reisgenoot ook. De oude, logge universele adapter is nog steeds een optie, maar de nieuwe weegt slechts 96g. De Jornada 565 zelf weegt 173 g met standaard batterij, waardoor het totaal reizen gewicht 269g. U kunt de nieuwe adapter direct in de Jornada 565. gebruiken met de meegeleverde houder of steek de stekker In feite, als je synchroniseren met een laptop via infrarood, kunt u nooit gebruik van de houder. Op die manier zul je ook nooit missen de draagbare data kabel, die niet meer wordt geleverd in de doos.

De Jornada 565 is HP’s eerste Pocket PC op basis van de 206MHz processor StrongARM – eerdere versies gebaseerd op de langzamere Hitachi SH3 chips. En het bevat 32 MB RAM en 32 MB flash-geheugen. U kunt meer geheugen toe te voegen via de Type I CompactFlash-uitbreidingssleuf, waarin een verwijderbaar paneel om grotere CF randapparatuur zoals modems en LAN-kaarten geschikt is.

Als u al een Pocket PC te gebruiken, zal de 2002-versie van het OS er niet veel anders dan u. Dit is zo ontworpen. Zelfs Microsoft geeft toe dat deze versie is bedoeld evolutionair te zijn. Pocket PC 2002 bevat alle Pocket versies van populaire applicaties zoals Word, Excel en Internet Explorer. Maar Microsoft heeft de interface gestroomlijnd en voegde een aantal van de meest gevraagde verbeteringen, zoals de mogelijkheid om contacten te bekijken per bedrijf, te bekijken aanwezigen op de vergadering, en veelvouden map te synchroniseren in uw Postvak IN. Het heeft ook gegooid in een paar nieuwe instrumenten, zoals MSN Messenger en bevat een aantal nieuwe Enterprise-functies, zoals een VPN-client en de mogelijkheid om toegang tot gedeelde volumes via een netwerk.

HP heeft een reputatie voor het toevoegen van een goede software bundel om haar Pocket PC’s, en de Jornada 565 is geen uitzondering. Dit model is voorzien van extra productiviteit software, back-upprogramma’s, een image viewer, aanvragen voor digitale muziek en audioboeken, en stuurprogramma’s voor de populaire accessoires, zoals draadloze LAN-kaarten, modems en toetsenborden.

De Jornada 565 biedt alle gebruikelijke knoppen om toegang te krijgen tot deze toepassingen. De vier belangrijkste knoppen standaard op het menu HP Thuis (voor snelle toegang tot veelgebruikte toepassingen en instellingen), Contacten, Agenda en Taken. Het apparaat levert ook de standaard knoppen aan de zijkant en achterkant voor het bladeren door en selecteren van items, evenals het nemen van tekst of voice memo’s. Een verlichte knop aan de bovenkant van de Jornada brandt rood tijdens het opladen en groen wanneer u klaar bent, en het zal knipperen om u eraan te herinneren over de komende afspraken.

De kleine ingebouwde luidspreker was niet zo slecht als we verwacht hadden, maar je zult nog steeds wilt een koptelefoon te gebruiken voor het luisteren naar muziek met behulp van Windows Media Player. HP niet langer omvat hoofdtelefoon met de Jornada.

concurrentievoordeel van de Jornada 560 serie ‘kan worden van korte duur, gezien de vloed van nieuwe Pocket PC 2002-hardware die op de weg. Maar de Jornada 565 is een belangrijke stap voorwaarts, en het verdient een nauwe blik wanneer u kiest voor uw volgende Pocket PC handheld.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop