HP om te investeren $ 1 miljard in open-source cloud computing, introduceert Helion portfolio

Hewlett-Packard zal meer dan $ 1 miljard in de open-source cloud computing-producten en diensten te investeren in de komende twee jaar.

De tech-gigant kondigde op woensdag dat de OpenStack-based public cloud service, die onder een portefeuille genaamd HP Helion, beschikbaar in 20 datacenters zullen worden in de komende twee jaar. HP Helion bestaat uit HP’s bestaande cloud-producten, nieuwe-OpenStack gebaseerde diensten, en zowel professionele en ondersteunende diensten aan bedrijven te helpen bij het bouwen en beheren van hybride IT-omgevingen.

Als onderdeel van HP Helion de lancering, heeft het bedrijf een aantal nieuwe cloud-producten en diensten, met inbegrip van introduceerde

HP zegt dat dan $ 1 miljard zal worden geïnvesteerd in de Helion portefeuille in de komende twee jaar, en de overgang naar vrij OpenStack-gebaseerde vrije software zal toetreden tot HP om de gelederen van Red Hat en Oracle, die al bieden OpenStack-gebaseerde cloud hosting.

Het bedrijf heeft momenteel meer dan 80 datacenters in 27 landen.

OpenStack is een computing-project cloud sterk bijgedragen aan door HP. Het samenwerkingsverband bestaat uit spelers zoals NASA, Rackspace, Intel, IBM en VMware. De non-profitorganisatie gericht op ondersteuning van de interoperabiliteit tussen cloud-providers en de open-source cloud computing-platform is vrij beschikbaar onder de Apache 2.0-licentie.

HP heeft OpenStack cloud-diensten draaien binnen de onderneming voor de laatste drie jaar, en zegt dat als gevolg daarvan, het bedrijf heeft geleerd dat “organisaties vereisen oplossingen die open, veilig en wendbaar zijn.” In voorbereide opmerkingen, Martin Fink, executive vice president en chief technology officer bij HP zei

Customer uitdagingen vandaag verder reiken dan cloud. Zij omvatten hoe te beheren, te controleren en grootschalige toepassingen in een hybride omgeving die meerdere technologie benaderingen overspant. HP Helion levert de oplossingen en expertise die klanten nodig hebben om de juiste deployment model voor hun behoeften te kiezen en het verkrijgen van het hoogste rendement voor hun investering.

Vorige week, HP pakte een deal met elektronicafabrikant Foxconn om servers te maken speciaal voor bedrijven die cloud computing-diensten.

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal

HPE in gesprek te verkopen zijn software portfolio

HPE updates Vertica, verhoogt de machine learning functies in Haven OnDemand

HP Helion OpenStack Community Edition: Een gratis cloud-platform geschikt voor het bewijzen van concept, piloten en elementaire productie workloads. Een verbeterde commerciële uitgave gericht op mondiale bedrijven en service providers zal worden uitgebracht in de komende maanden; HP Helion Development Platform: a. Platform as a Service (PaaS) op basis van Cloud Foundry, het aanbieden van IT-afdelingen en ontwikkelaars een open platform te bouwen, implementeren en beheer van applicaties, HP’s OpenStack Technology Schadevergoeding Programma:. Beschermt gekwalificeerde klanten met behulp van HP Helion OpenStack code van derden octrooien, auteursrechten en de handel geheime inbreuk vorderingen; HP Helion OpenStack Professional Services. Een nieuwe praktijk bestaat uit HP’s consultants, ingenieurs en wolk technologen klanten te helpen met cloud planning, implementatie en uitvoering.

Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software; HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal, Enterprise Software, HPE in gesprek te verkopen zijn software portfolio, Enterprise Software; HPE-updates Vertica, verhoogt de machine learning functies in Haven OnDemand