HP’s TouchPad tablet, smartphones zet WebOS terug in het spel

Hewlett Packard zet zijn beste beentje voor vandaag met een update voor de mobiele webOS-platform dat het erfde in de overname van Palm. Bij een evenement in San Francisco, introduceerde het bedrijf drie nieuwe producten – twee smartphones en een nieuwe tablet-pc die applaus trok van het publiek op het evenement.

Gallery: HP onthult 9,7-inch TouchPad tablet

Genaamd HP Touchpad, de tablet-pc – althans in eerste instantie – ziet eruit als een sterke mededinger in wat er gaat een drukke industrie. Misschien is het een naadloze synchronisatie met webOS smartphones of de krachtige dual-core 1,2 GHz Snapdragon processor. Misschien is het het gebruik van Flash – iets dat Apple’s iPhone en iPad geen ondersteuning.

Zie Gallery: HP’s 9,7-inch TouchPad tablet

Maar net als de vroege gebruik van de OS in de originele Palm Pre en Pixi smartphones, de algehele OS ervaring is wat komt over als meest indrukwekkende, ontworpen met de gebruiker – of een consument of zakelijke klant – in het achterhoofd.

Hoe anders heb je een touch-screen toetsenbord dat kan worden gerangschikt van klein tot groot, afhankelijk van de gebruiker comfort niveau uit te leggen? Tot slot, een tablet-pc touchscreen-toetsenbord die zich aanpast, zodat gebruikers net als ik – mensen die zorgen voor een veel originele inhoud – kan typen op het scherm alsof het een echte toetsenbord.

En laten we niet vergeten over de “Just type” bar, een lege bar, dat brengt het toetsenbord en dan vraagt ​​wat de gebruiker wil doen met de woorden: Zoeken? Stuur naar Google? Posten op Twitter Hoe dan ook, het is het geven gebruikers de mogelijkheid (via een derde partij add-on app.) – En dat maakt het vermeldenswaard.

Wat bijzonder indrukwekkend was de mogelijkheid om het touchpad gebruiken als telefoon. De front-facing camera maakt videobellen mogelijk is – maar wat was een “Wow Moment ‘was hoe een gewone telefoon gesprek kan worden omgevormd tot een videogesprek met een enkele klik, zoals gedemonstreerd op het podium.

In termen van een aantal van de specs – we kijken naar een gewicht van 1,6 pond, een dikte van net iets meer dan 13 mm en een 9,7-inch display. Het zal in twee versies – een 16 GB model en het 32 ​​GB model. Meer: Techmeme, HP uitspraken over TouchPad, Veer, pre3.

Hoewel de tablet de show stal, er waren ook twee smartphones – de Veer en de pre3, zowel gepositioneerd als vriendelijk voor consumenten en zakelijke gebruikers. De apparaten zag er mooi, met gebruikmaking van dezelfde vormfactor als de oorspronkelijke Pre-telefoons, waaronder een slideout toetsenbord in de portrait-modus, waardoor de telefoon verticaal langer en gemakkelijker te navigeren en typen op.

Senior VP en General Manager Jon Rubenstein noemde de tablet-apparaat “niets minder dan een doorbraak” en ik zou zeggen dat hij recht op het geld met die opmerking. De tablet ruimte aan het opwarmen is en zeker het bedrijf te verslaan op dit moment is Apple en de iPad. Tuurlijk, Google en Motorola zijn schoppen tot de warmte met de aanstaande lancering van de Xoom, de eerste tablet te draaien op Android 3 OS. En we zijn nog steeds te wachten om te zien hoe RIM’s Playbook zal passen in de markt.

die, door de manier, was behoorlijk indrukwekkend – – Hoewel ik niet de kans om te spelen met een touchpad om te zien of het echt zo snel als HP werft en als de integratie met andere webOS apparaten hebben gehad is zo naadloos als ze zeggen, ik ben ervan overtuigd dat HP deden hun uiterste best om iets te krachtig en concurrerend genoeg te springen in het hoofdpodium arena met Apple en Google te maken.

De apparaten zelf zal niet beschikbaar zijn tot later dit jaar – dus het landschap kan zeker veranderen tussen nu en dan. En met spanning opborrelen over met buzz dat de iPad2 is nu in productie, zal HP’s marketing team nodig hebben om te schoppen in een hogere versnelling te zorgen dat de Touchpad blijft de voorkant van de geest. Update: In het begin van het evenement, het bedrijf zei dat dit nog maar het begin – en aan de staart einde van het evenement, gezegd dat, later dit jaar, webOS zal worden geïntegreerd in personal computers, evenals.

De Veer zal in het begin van de lente en de pre3, evenals het touchpad niet uit zal zijn tot de zomer. De onderneming heeft geen gegevens verstrekken over carrier partners, noch heeft het te maken enige vermelding van de prijs – die zeker de sleutel tot het succes zal zijn.

Een WiFi-only versie van de touchpad zal eerst worden gelanceerd in de Verenigde Staten en “select markten wereldwijd” deze zomer en zal worden gevolgd door 3G- en 4G-enabled versies kort na. Nogmaals, geen melding gemaakt van carrier partner, dus het is onduidelijk wie de 4G-netwerk zal deze stroom te voorzien.

HP kan maken webOS relevant; HP Veer debuteert als kleinste webOS smartphone nog, mooie timing van Apple: iPad productie nieuws kan de consument, Android rivalen te bevriezen; Als het echt is geprijsd op $ 800, zal Motorola’s Xoom geen schijn van kans tegen de iPad staan

iPhone; Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel, iPhone, A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

Temidden van al het lawaai over tabletten deze dagen, lijkt het erop dat HP – en dat is niet langer het gebruik van de Palm label – is een manier om boven de chatter te stijgen en iets dat echt houdt de gebruiker, maar ook alledaagse toepassingen, in het achterhoofd te ontwikkelen gevonden.

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s