IaaS checklist: Best practices voor het kiezen van een IaaS-leverancier

Infrastructure as a Service (IaaS) is fundamenteel veranderd de manier waarop we kopen, implementeren en beheren van IT-infrastructuur. Zo heeft provisioning infrastructuur gegaan van een complex, tijdrovend proces dat culmineerde in kruipen rond stoffige datacenter vloeren en het aansluiten van nieuwe hardware te maken van een paar toetsaanslagen in een portal of zelfs een geautomatiseerde API call, waardoor duizenden hardware resources aan beer.

Bij de keuze van IaaS leverancier, zijn er een aantal overwegingen die niet mag worden genegeerd. Hier zijn zeven belangrijke punten in gedachten te houden bij het kiezen van een IaaS-leverancier.

Het kopen van de infrastructuur was relatief eenvoudig – u zou uw OS plukken, kopen het juiste vakje laden applicaties en vervolgens toegang tot de hele stack mocht er iets behoeven bijwerken of modificerende. IaaS krijgt een beetje onscherper, zoals aanbod varieert van wat neerkomt op een uitbestede datacenter, de hele weg naar-platform gerichte providers waar je moet minimaal inzicht in de onderliggende hardware en besturingssysteem.

Er kunnen voordelen voor beide scenario’s, afhankelijk van uw wensen – net ervoor zorgen dat u weet wat u koopt, en dat uw verwachtingen rond wat infrastructuur kun je ‘touch’ versus wat is beperkt tot de provider align.

In de meeste IaaS-modellen, zullen de toepassingen die u gebruikt op de uitbestede infrastructuur waarschijnlijk vereisen een zekere mate van wijziging. In de meest eenvoudige gevallen kan dit worden beperkt tot extra administratieve stappen bij de implementatie van nieuwe toepassingen, in de meer complexe gevallen kan dit vereisen code-level modificatie om applicaties voor het vermogen van uw IaaS provider om applicaties aan te zetten te ondersteunen en uit te schakelen en beweeg ze tussen infrastructuur componenten. Er is natuurlijk een kosten voor deze wijzigingen, dus zorg ervoor dat je de gevolgen van eventuele aanpassingen die uw IaaS provider vereist begrijpen.

Verschillende niveaus van toepassing en het beheer van de infrastructuur hebben toegestaan ​​leveranciers om herverpakken en doorverkopen van aanbiedingen van verschillende partijen. In het beste geval, dit zorgt voor het verkrijgen van de juiste combinatie van diensten aan de juiste prijs. In het ergste geval kan een verkoper gewoon ‘doorverkoop’ van iemand anders infrastructuur. Dit zal duidelijk worden wanneer er een probleem is, en uw leverancier kan niets anders dan dienen als tussenpersoon te doen.

Zorg ervoor dat u de verkoper wat hun proces eruit ziet voor het reageren op incidenten te vragen, en proberen om plagen te komen of die leverancier daadwerkelijk ‘eigenaar’ van de infrastructuur ze verkopen u, of als ze slechts een tussenpersoon die zouden worden onderworpen aan verschillende SLA’s en ondersteunende procedures dan wat je denkt dat je te kopen.

Iedere leverancier, IaaS aanbieders inbegrepen, heeft een ‘world-class’ ondersteuning tijdens het verkoopproces, maar het verhaal kan plotseling veranderen als je eenmaal een betalende klant. Wat rapportage en monitoring zal beschikbaar zijn om de status van uw infrastructuur te controleren? Hoe snel kun je voorziening of herverdelen middelen? Is dat buitensporige bedieningspaneel echt een front-end voor een langzaam, handmatig proces? Welke Service Level Agreements (SLA’s) zijn getroffen om infrastructurele problemen te zorgen, worden snel opgelost? Zorg ervoor dat u antwoorden te krijgen op al deze vragen.

AWS, Microsoft gezien gewaardeerd top honden in IaaS in Gartner’s Magic Quadrant (; Het vinden van de ideale IaaS provider (; Ebook: gids Executive om IaaS (elaptopcomputer.com); I ndustrie Cloud: Adoptie, plannen, besluit factoren, strategische resultaten ()

Zorg ervoor dat u begrijpt hoe uw gegevens worden beschermd, en wat ontslagen beschikbaar zijn, moet uw IaaS provider een storing. Sommige IaaS aanbieders kunnen hele ‘kopieën’ van uw infrastructuur en de bijbehorende toepassingen te creëren, terwijl anderen alleen maar bieden een aantal beperkte hardware redundantie. Voor kleinere IaaS aanbieders in het bijzonder, te begrijpen waar ze belangrijke punten van mislukking en welke scenario’s zou kunnen knock-out belangrijke delen van uw infrastructuur, maar ook hoe je deze effecten zich toch voordoen.

IaaS prijsstelling kan in eerste instantie zien er erg aantrekkelijk, vooral in vergelijking met de aanschaf en het onderhoud van uw eigen infrastructuur. In sommige gevallen besparingen zal opleveren migreren naar IaaS nooit materialiseren. Het kan bijna te gemakkelijk te voorzien van nieuwe infrastructuur op een IaaS-platform, waardoor ontwikkelaars en app-admins te voorzien middelen die uiteindelijk niet nodig zijn.

Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

Zorg ervoor dat u niet alleen prijsstructuur uw IaaS-leverancier te begrijpen, maar ook wat opties die je hebt voor het bewaken en bijhouden van de middelen die u gebruikt en het uitschakelen van onnodige middelen wanneer dat nodig is.

Voordat IaaS gemeengoed geworden, het datacenter was een relatief ongereguleerde domein. Nu, zorgen over alles van privacy om de veiligheid te hebben veroorzaakt regelgeving die betrekking hebben welke gegevens u kunt opslaan, waar u het kunt opslaan, en hoe het moet worden beveiligd.

Zelfs een eenvoudige webapplicatie kunnen worden onderworpen aan data privacy regels, dus zorg ervoor dat u inzicht in de regelgeving u onderworpen zijn, en zorgen ervoor dat uw IaaS provider kan leveren. Gewoon omdat je hebt uitbesteed uw infrastructuur ontslaat u niet van de verantwoordelijkheid voor de naleving van de overheid en het bedrijfsleven mandaten.

Tenzij je bezig bent in een ‘lift en shift’ operatie waarbij een IaaS-provider in wezen koopt uw ​​infrastructuur en neemt het beheer ervan, zult u een plan voor hoe met pensioen te gaan of hergebruiken uw bestaande infrastructuur nodig. Dit is vaak een belangrijk onderdeel van de business case ter ondersteuning van een IaaS migratie, maar een makkelijke deel van het plan uit te stellen en eindeloos uitstellen als u zich richten op de migratie naar de nieuwe infrastructuur, uiteindelijk eroderen de voordelen uiteengezet in uw business case.

zie ook

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen