IBM en Xerox voorspellen-brain gecontroleerde apps zal het hoofd naar smartphones

Fancy bellen naar uw vrienden met de kracht van het denken? Op een dag is er een app voor dat zou kunnen zijn.

Over de hele wereld onderzoekers ontwikkelen smartphone apps die worden gecontroleerd met behulp van hersengolven, volgens een IBM en Xerox papier een samenvatting van de state-of-the-art in Brain-Computer Interfaces (BCI).

Toepassingen omvatten brain driven software voor nummers, alsmede voor berichten en bellen contacten.

In plaats van te vertrouwen op een touchscreen tap om een ​​actie te starten, zoals software luistert naar specifieke patronen van hersenactiviteit. Deze pieken in de elektrische activiteit in de hersenen, bekend als P300 signalen worden gedetecteerd door een elektro-encefalogram (EEG) dat wordt gedragen op het hoofd van de gebruiker. Een Emotiv EEG headset;. Emotiv

Brain-gestuurde software is verder mogelijk gemaakt door de ontwikkeling van lichtgewicht EEG lezers die een telefoon draadloos kan communiceren, zoals de Emotiv headset.

Het probleem van BCI apps is nauwkeurigheid. De IBM en Xerox papier wijst op de Neurophone, een brain-gecontroleerd systeem ontwikkeld aan de Cornell University, dat gebruikers in staat stelt om de contacten met behulp van een Emotiv headset en een iPhone te bellen.

Neurophone werkt door flitsende beelden van elk van de contacten van de gebruiker op zijn beurt, het detecteren van het P300 signaal wanneer het betreffende contact flitsen en vervolgens het gesprek.

vermogen van het systeem om het juiste contact detecteren wordt beschreven als veelbelovend, maar minder betrouwbaar dan knip-gestuurde interface voor de inrichting – die 92 heeft 95 procent nauwkeurigheid.

Dwarslaesiepatiënten man in de hersenen gecontroleerde exoskelet aftrap WK; Brain implants kunnen computers te controleren in 2020, Intel zegt; Wetenschappers claimen succes bij controle op afstand van het menselijk brein

Ook een brain-gecontroleerde app die gebruikers in staat stelt om de Chinese taal berichten te schrijven met behulp van een virtueel toetsenbord bereikte een piek juistheid van iets meer dan 80 procent. In test de gemiddelde nauwkeurigheid van het systeem, dat vroeger de Neuroscan QuickCap hersengolven meten, slechts tot 70 procent.

Nauwkeurigheid van de systemen die P300 signalen detecteren valt wanneer gebruikers het uitvoeren van fysieke taken die hun focus te reduceren. Nauwkeurigheidsniveaus te brengen, onderzoekers suggereren dat brain-stuursignalen kan worden uitgebreid met andere gegevens, zoals hoofd en oogbewegingen. De keuze aan de gebruiker kan ook worden verfijnd – bijvoorbeeld de lijst van voorgestelde contacten op te roepen kan worden beperkt tot de meest gebelde.

iPhone; Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel, iPhone, A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

De krant concludeert op een optimistische noot: “Het gebruik van BCI voor mobiele houdt belofte, als het nuttig zijn voor de ontwikkeling van zowel ondersteunende en algemene entertainment-technologie voor de zich ontwikkelende mobiele gebruiker zou zijn.

Ontwikkelingen op het gebied van computationele neurologie, signaalverwerking, machine learning in combinatie met de toenemende beschikbaarheid van rekenkracht op het mobiele apparaat, samen met cloud opslag en verwerking maakt de weg vrij voor de ontwikkeling van meer BCI-gebaseerde mobiele applicaties voor de gewone gebruiker.

Lees verder

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s