IBM kijkt naar de Israëlische startups voor Watson, BlueMix tech boost

IBM is een van de oudste tech bedrijven in de wereld, maar tot en met donderdag het niet wat zo veel andere tech multinationals deed – een versneller te ontwikkelen en nieuwe technologieën die uit startups te integreren.

Nu echter, IBM heeft de Alpha Zone accelerator, die al startups is het werven voor de eerste 24 weken durende sessie, ingesteld om te beginnen in juli. IBM is van plan om het gaspedaal, die zal worden gevestigd in een buitenwijk van Tel Aviv te gebruiken, om technologieën te groeien in gebieden als big data, cloud, mobiel, beveiliging, internet van de dingen, en slimmer handel.

En, volgens Rick Kaplan, IBM Israël country general manager, kon de nieuwe versneller uiteindelijk een belangrijke rol spelen in de grootste toekomst gambit IBM’s – de Watson cognitieve computing-platform. “We hebben sinds 1949 actief in Israël, en sinds die tijd hebben we het Israëlische team uitgegroeid tot een world-class, ‘zei hij.

IBM diende ongeveer 6.000 patenten per jaar, Kaplan toegevoegd – meer dan elke andere tech bedrijf – en het Israel team was de tweede grootste bijdrage aan die jaarlijkse aantal, alleen achter de Verenigde Staten.

Hoewel het belangrijkste doel van het evenement was om het gaspedaal te kondigen, Watson bedacht als een belangrijk thema. Een groot deel van het uur evenement was gewijd aan Watson, met Moneshia zu Eltz, managing director van M & A en strategische investeringen in IBM’s Watson Group komen om een ​​presentatie te maken. Op basis van haar ervaringen met de startups die IBM Israël haar in contact heeft gebracht met: “Ik kan zien dat Israël gaat sleutel tot onze ontwikkeling op Watson te zijn”, aldus zu Eltz, omdat veel bedrijven zijn het ontwikkelen van innovatieve technologieën te begrijpen en gegevens te manipuleren , die zal helpen bij de ontwikkeling van de algoritmen die Watson in staat zal stellen om te leren op zijn eigen – een radicale verschuiving van de programmering op basis manier waarop de meeste bedrijven krijgen hun systemen om erachter te komen dingen, zei ze.

We zijn pas net begonnen om te onderzoeken hoe algoritmen in staat zijn om big data te nemen, te analyseren, en komen met iets nieuws zal zijn, “zei zu Eltz.” Deep natuurlijke taalverwerking van het type Watson doet is niet keyword search.

Watson is niet de enige technologie IBM is op zoek naar de Israëlische start-ups voor hulp bij. BlueMix, het platform als een dienst aanbieden, waarmee bedrijven te ontwikkelen, aan te passen en te beheren applicaties bestaat uit diensten op haar SoftLayer cloud, is een andere belangrijke Big Blue project.

Volgens Dror Pearl, hoofd van de IBM Israël Global Technology Unit (AGV), die als een soort accelerator-in-opleiding voor de afgelopen 13 jaar heeft gehandeld door te werken met startups tot op zekere hoogte, “in 2016 driekwart van alle de ontwikkeling van oplossingen zullen worden gedaan in de cloud, “dus IBM is op jacht naar een goede cloud-tech startups.

IBM lanceert Watson-gebaseerde big data services voor klinische zorg; Watson unit van IBM investeert in Fluid, ogen personal shopping toepassingen; IBM Watson hoofden naar Afrika met $ 100 miljoen investeringen; IBM’s Watson Group investeert in Welltok

“We verwachten ook zijn grote ontwikkelingen in de mobiele ruimte, voortbouwend op de successen die we in de afgelopen jaren hebben gehad,” voegde Pearl. Israël, bekend om zijn dapperheid in big data, cloud, en met name mobiele, is de juiste plek voor IBM te openen zijn eerste gaspedaal, zei hij.

IBM wachtte een lange tijd om een ​​versneller te openen, en het is van plan om dingen goed te doen. “Na 24 weken, het programma is relatief lang voor een versneller, maar we concentreren op enterprise toepassingen en technologieën, dus moeten we die tijd voor de bedrijven om hun producten te perfectioneren”, zegt Pearl.

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen; Big Data Analytics, IBM om AI te gebruiken om big data te temmen in zijn tweede Afrikaanse onderzoekslab, Kunstmatige Intelligentie, IBM Watson:? Hier is wat een filmtrailer gemaakt door een AI eruit ziet ; CXO; IBM lanceert industrie platforms, blockchain eenheid en swaps global business services execs

Het programma zal onder meer de gebruikelijke business development en de presentatie training die startups krijgen op versnellers, maar de nadruk zal duidelijk liggen op tech. “Het vlees van het programma zal de ontwikkeling sprints bedrijven passeren. Bedrijven zullen gaan door middel van twee weken van de ontwikkeling en een week van het testen, en herhaal dit zonodig om hun product klaar is.”

Het ontwikkelingsproces, natuurlijk, zal worden begeleid door IBM Israel personeel, en zodra het product klaar is, zullen bedrijven worden ingeschreven in IBM’s Global Entrepreneur Program, met IBM’s salesforce het in de handel voor rekening van de vennootschap, indien zij dit wensen. Deelnemers aan het programma zal ook worden ingeschreven in IBM’s Softlayer Catalyst programma, met $ 24.000 aan gratis toegang tot de IBM cloud, zegt Pearl.

En, IBM, via haar business development partner Ziontech Blue (een in de VS gevestigde angel fonds dat is een zware investeerder in Israëlische startups), kunnen bedrijven kennismaken met engelen, VC, en de andere monied mensen die deel uitmaken van de IT-wereld rond gaan.

Het programma is gratis, en IBM is niet nemen van een verlaging van wat dan ook – niet het eigen vermogen, en zelfs niet IP, zegt Pearl. En terwijl afgestudeerden hoeven niet te IBM’s salesforce gebruiken, het bedrijf is wedden dat ze wil. “Het doel van dit programma is om nieuwe technologie te nemen en breng het aan de wereld”, zegt Pearl. “We hebben de middelen om de wereld te openen voor de innovatieve bedrijven die een deel van Alpha Zone zal zijn.

Watson

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

? IBM AI gebruiken om big data te temmen in zijn tweede Afrikaanse onderzoekslab

IBM Watson: Dit is wat een filmtrailer gemaakt door een AI eruit ziet

IBM lanceert industrie platforms, blockchain eenheid en swaps global business services execs