IBM server besteedt productie

Slechts een jaar na het uitbesteden van de productie van haar NetVista desktop-pc’s, zal Big Blue hetzelfde voor een aantal van haar xSeries servers en werkstations IntelliStation verkocht in Noord-Amerika en Europa te doen.

San Jose, Californië gevestigde Sanmina-SCI – die vorig jaar nam de productie van IBM NetVista desktops en gekocht van IBM in de Verenigde Staten en Schotland – neemt de productie van xSeries 200 en xSeries 300 modellen van IBM te nemen, aldus het bedrijf. De servers maken gebruik van Intel-processors en draaien op Windows of Linux-besturingssystemen.

Zoals eerder door deze website News.com gemeld, zal de deal ter waarde van $ 3600000000 meer dan drie jaar. Een andere nieuwe outsourcing-overeenkomst met Solectron zal worden gewaardeerd op $ 120.000.000 meer dan drie jaar, IBM zei dinsdag.

De productie-overeenkomst onderstreept een reeks bredere bewegingen door IBM, die heeft gewerkt om de kosten in verband met de supply chain, een enorme organisatie die alles van de aanschaf van onderdelen tot productie servers aan het kopen van paperclips voor IBM kantoren omvat verminderen. Vorig jaar, IBM cut $ 5000000000 uit de supply chain en dit jaar verwacht het zelfde, kaderleden van het bedrijf hebben gezegd te doen.

IBM gelooft dat de deal zal zijn pc en server bedrijven efficiënter door het versnellen van de productie en het verlagen van de totale kosten te maken. De verhuizing zal ook een component supply chain te vereenvoudigen door het verschuiven van de aanschaf van een aantal onderdelen Sanmina-SCI.

De overeenkomst is bedoeld om IBM verlagen de kosten om beter te concurreren met bedrijven als Dell Computer op de prijs in de moordende markt voor Intel-gebaseerde servers. Ondertussen zal IBM in staat om meer aandachtig richten op het ontwerpen van producten en klantenservice, zei het bedrijf. Sanmina-SCI zal ook instaan ​​voor aangepaste configuratie van een deel van de servers.

Roger Kay, analist bij IDC, zei dat de deal zou IBM een benodigde lift te geven.

“Een deal als deze zou helpen IBM agressief lagere kosten en laat het bedrijf zijn massa, die zij niet in staat zijn om effectief te doen in het verleden beter te gebruiken”, aldus Kay.

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen; Big Data Analytics, IBM om AI te gebruiken om big data te temmen in zijn tweede Afrikaanse onderzoekslab, Kunstmatige Intelligentie, IBM Watson:? Hier is wat een filmtrailer gemaakt door een AI eruit ziet ; CXO; IBM lanceert industrie platforms, blockchain eenheid en swaps global business services execs

Ondanks het uitbesteden van desktops en sommige servers, IBM van plan om zijn ThinkPad notebook lijn in eigen huis te houden. Maar het bedrijf zal ook stroomlijnen daar de productie. Het bedrijf zei dat de meeste van zijn ThinkPad productie is geconsolideerd in één fabriek in Shenzhen, China. Sanmina-SCI zal beginnen met de behandeling van een aantal montage van bepaalde maat geconfigureerd ThinkPad-modellen, echter.

De vervaardiging van servers die worden verkocht in de regio Azië-Pacific en Zuid-Amerika worden niet beïnvloed door de Sanmina-SCI deal. Echter, de deal uiteindelijk ook andere IBM-computers.

Ondanks het effect ervan op ongeveer 1.300 medewerkers van IBM, Big Blue zei dat de nieuwe uitbestedingsovereenkomst zal niet leiden tot grote verlies van arbeidsplaatsen.

Sanmina-SCI, waar IBM activa inclusief inventaris en een aantal faciliteiten zal verwerven, is het aanbieden van de werknemers die bij de deal vacatures soortgelijk aan degenen die ze nu hebben.

Ondertussen, IBM zei dat in het kader van haar andere nieuwe contract zal Solectron een klein deel van IBM’s Global Asset Recovery Services, een operatie die duurt in en herverdeelt gehuurde apparatuur te verwerken.

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

? IBM AI gebruiken om big data te temmen in zijn tweede Afrikaanse onderzoekslab

IBM Watson: Dit is wat een filmtrailer gemaakt door een AI eruit ziet

IBM lanceert industrie platforms, blockchain eenheid en swaps global business services execs