IBM Storwize V7000 recensie

Onder de motorkap is het Storwize V7000 gebouwd van technologie oorspronkelijk ontwikkeld voor enterprise-class storage-systemen van IBM, zodat de V7000 profiteert van een uitgebreide reeks van high-end features die vastgelegd zijn geschaald voor mid-range kopers.

Op de voorkant van de compacte 2U rack-mount chassis is er ruimte voor maximaal 24 Serial Attached SCSI (SAS) harde schijven. Andere rijden opties omvatten 2TB 3,5 inch. en 600GB 2,5 inch. SAS schijven. Ons testexemplaar was uitgerust met 22 2,5 inch. 300GB schijven spinnen bij 10.000rpm en twee enterprise-class 2,5 inch. 300GB SSD-drives, en gaf ons een scala aan 5.2TB geformatteerde capaciteit. De Storwize V7000 is £ 113.853 prijs als beoordeeld ziet er verrassend, maar de (E-MLC) SSD drives nemen een eerlijke brok van die voor £ 21.427 per stuk. Ook zijn dit overzicht prijzen en kortingen vaak beschikbaar via IBM’s distributiepartners zijn.

Aan de achterkant van het chassis waren twee-batterij back-load balancing voedingen en twee RAID-controllers. Elke controller heeft 8 GB cache geheugen, plus twee Gigabit LAN poorten, die beide kunnen worden gebruikt voor iSCSI. Er waren ook vier 8 Gbps Fibre Channel-poorten en twee USB-poorten, plus SAS expansie poorten voor daisy-chaining andere Storwize schijfbehuizingen.

Dus als 24 schijven is niet genoeg, dan kan het systeem worden uitgerust met een maximum van 240 schijven door daisy-chaining extra Storwize eenheden.

Initiële configuratie kan niet eenvoudiger. Setup software wordt geleverd op een 2GB USB-stick, die moet worden gebruikt met een computer met Windows XP of hoger. De software is ingesteld op autorun, en in ons lab tests dat stelde ons in staat om uit te zoeken basisinstellingen zoals IP-adres van het apparaat. Zodra deze informatie is opgeslagen op de USB-drive, alles wat we moesten doen was de plaats van de USB-stick in een sleuf aan de Storwize V7000 en de informatie werd automatisch overgedragen aan de array.

Na de initiële configuratie met behulp van software op een USB-stick, installatie en beheer van het Storwize V7000 geleverd wordt via een grafische web-based management console uitgevoerd

Vanaf dit punt, vrijwel alle andere configuratie wordt gedaan met behulp van een webbrowser verbonden met het Storwize array. De eerste keer dat we verbonden met onze browser een installatiewizard vroeg ons om de software licentie te accepteren en naam, tijdzone en e-mail instellingen van het apparaat configureren zodat het kon ‘telefoon thuis’ in geval van problemen. De wizard woonde toen aan andere taken, zoals het configureren van de schijven in RAID-groepen. We namen de optie ‘aanbevolen configuratie’, waarbij alle beschikbare schijven gebruikt om vier MDisks (Managed Disks) te creëren. Drie waren RAID 5 arrays van zeven harde elk schijven, terwijl de vierde gebruikte de twee SSD’s een gespiegeld paar te maken. De wizard vervolgens geplaatst de vier MDisks in een MDisk groep, en alle volumes we later gecreëerd werden in deze MGROUP geplaatst en het meetbereik van de drie RAID 5 MDisks. Als we de optie aanbevolen instellingen had gekozen, de installatiewizard toegewezen de gespiegelde SSD-schijven voor gebruik door Easy Tier.

De installatiewizard geconfigureerd vier MDisks: drie zeven schijven en RAID 5-arrays en een paar gespiegelde SSDs

Easy Tier is ontstaan ​​in de high-end IBM System Storage DS8000, en verhoogt de prestaties door automatisch het verplaatsen van gegevens van de relatief trage harde schijven aan de razendsnelle SSD’s. Easy Tier bekijkt gebruiksgegevens gedurende 30 dagen te bepalen welke gegevens worden verplaatst meest zouden profiteren.

Tenslotte is de tovenaar gaf ons de mogelijkheid om data te migreren van externe SAN-opslag op de Storwize array. De wizard kon behandelen de meeste soorten van opslag, maar het kon niet SAN boot images of opslag gehecht aan geclusterde hosts, waaronder VMware ESX servers te importeren. Server-systemen maken een paar beperkingen voor migratie – bijvoorbeeld, moeten alle I / O-opslag wordt gemigreerd worden gestopt tijdens de migratie. Maar de V7000 maakt het migratieproces vrij onopvallend. Zodra bijvoorbeeld de opslag is gestopt kon worden toegewezen aan de V7000 en vervolgens opnieuw voorgelegd aan de gastheer. Dit gedaan, de gastheer kon blijven om de gegevens te gebruiken, zelfs terwijl het wordt gemigreerd.

Nadat de installatiewizard klaar waren, gebruikten we de web-based management interface om volumes maken en deze toe te wijzen aan hosts. De beheerinterface is een ander kenmerk van IBM’s enterprise storage producten geïmporteerd – in dit geval van het IBM XIV Storage System.

We vonden de lay-out en de functionaliteit van de GUI. Bijvoorbeeld, de Suggested Tasks drop-down bood een snelle verbinding naar de optie ‘Create volume’, waar we de volumes konden maken en deze toewijzen aan onze gastheren.

De Storwize V7000 kan thin-provisioning te gebruiken om grote hoeveelheden te maken zonder verspilling van ongebruikte schijfruimte

Hoewel de V7000 thin-provisioning kunt gebruiken om grote hoeveelheden te maken zonder verspilling van ongebruikte schijfruimte, is het op dit moment niet te werken met VMware’s VAAI (vStorage API’s voor Array Integration). Echter, deze steun zal naar verwachting worden toegevoegd in de volgende firmware release, en zal de V7000 een goede keuze voor organsations VMware servers te maken.

Evenals de mogelijkheid migratie eerder vermeld, kan het Storwize V7000 ook virtualiseren bestaande derden SAN disk arrays, zodat ze worden beheerd vanuit de GUI Storwize V7000’s. Naast het verstrekken van eenvoudiger beheer, virtualiseren bestaande opslag is waarschijnlijk SAN setup te vereenvoudigen en verhoging van de totale gebruik van die oudere storage resources, die zouden kunnen helpen vertragen de aanschaf van nieuwe schijven.

In het geval van stroomuitval, worden de batterijen in de voedingen ontworpen om voldoende stroom te voorzien om elegant afsluiten van de V7000. Indien volledig opgeladen, de batterijen hebben genoeg kracht om drie van dergelijke shutdowns te voeren. Als ze leeg zijn, zal de V7000 functioneren in cache write-wel-modus.

Een aantal high-end features zijn afwezig in de V7000. In het bijzonder moet u extra hardware aan te schaffen als u wilt uw opslagsysteem deduplicatie of comprimeren van data tijdens de vlucht.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop