IBM: trailing de Smarter Planet?

IBM’s onlangs verschenen 2011 duurzaamheidsverslag is een mooi stuk van de communicatie uit voering goede prestaties. Maar hoe goed is IBM zakelijke volgen naar zijn eigen visie van een ‘smarter planet’ ingeschakeld door de ‘Globally Integrated Enterprise’. Het zou dode eenvoudig om bulk post wassende lyrisch over hoe geweldig IBM is op corporate citizenship en het is één van de beste te zijn. Maar kijkend naar de lacunes leiders te verlaten is een bruikbare maatstaf voor het begrijpen van de beperkingen van maatschappelijk verantwoord ondernemen als een zakelijke strategie.

Mijn collega; Heather Clancy informatie; hoe IBM succesvol gemaakt bescherming van het milieu af te betalen met een energie-efficiëntie bijdrage van $ 43.000.000 aan de bottom line van vorig jaar. Maar IBM’s grote duurzaamheid nummers zijn in de sociale dimensie met een totaal van $ 196.000.000 in de corporate giving doorgebracht in 2011. Bewonderenswaardig, heeft IBM altijd beweerd dat ‘schuwen chequeboek filantropie’, waar corporate citizenship onder de bottom line is geduwd met fiscaal aftrekbaar geld donaties zonder veel strategische commitment. In plaats daarvan verlichte bedrijven profiteren van deze activiteit boven de lijn met de inzet van technologie en vaardigheden om maatschappelijke doelen te bereiken, terwijl de ontwikkeling van talent en bouwmarkten voor de toekomst. In een interview met de Wall Street Journal van vorig jaar IBM’s VP voor Corporate Citizenship ging zelfs zo ver om te zeggen IBM had helemaal opgegeven chequeboek filantropie.

Maar de technologie en talent ligt in het hart van het zakelijke uitvoering, waar een strijd om de middelen, de bandbreedte en de marge woedt. Hoeveel tolerantie zakelijke leiders moeten afleiden van collectieve middelen om lagere marges en langere termijn sociale ontwikkeling van activiteiten in plaats van korte termijn winst te maximaliseren van commerciële activiteiten? Cash is een gemakkelijke en verleidelijk antwoord op de maatschappelijke betrokkenheid impuls.

Als we kijken naar de IBM nummer 2011 zien we dat de cash / natura donatie verhouding verslechterd ten gunste van chequeboek filantropie voor de eerste keer in vijf jaar en we zien ook de algehele geven in consequente daling als een percentage van niet-operationele winst voor belastingen . Echter, IBM’s outspends gemakkelijk industrie rivalen zoals HP, die overal in de winkel langs de cash / natura mix trend is geweest. En wat moeten we denken van het relatieve verschil in het tarief van het geven van tussen IBM en HP? Is IBM overdrijven, wordt HP mislopen of leveren betere waarde voor aandeelhouders en een betere gevolgen voor de belanghebbenden? Het punt is dat beide benadrukken besteden meer dan al het andere, maar niet veel in de manier van ‘shared value’ meting.

Vier andere indicatoren verontrustend indicatoren zijn gebonden aan het management hebben bij betrokken Armonk

Op supply chain due diligence-IBM is duidelijk een klasse act met 462 controles tijdens de periode in vergelijking met slechts 79 bij HP. Hier de inspanning vruchten afwerpt voor de minst bevoegd is -, terwijl 48% van de sites in eerste instantie gecontroleerd door IBM niet voldoet aan de gezondheids- en veiligheidsnormen werden gevonden, dit is gedaald tot slechts 3% bij herinspectie. Dit is een goed voorbeeld van impactmeting.

In haar intro brief aan het rapport, IBM CEO Ginni Rometty’s sets de juiste toon en de strategie voor duurzaam ondernemen, waar zou moeten gaan deze dagen

De meeste cruciaal, moeten we maatschappelijk verantwoord ondernemen en business strategieën die niet alleen zijn “gekoppeld”, maar een te maken.

De ziekte en blessure verzuimpercentage meldde steeg met 33% ten opzichte van vorig jaar, IBM geen enkele medewerkerstevredenheid indicator rapporteren in 2011 voor het eerst sinds het bedrijf begonnen met het melden van 10 jaar geleden. Vorig jaar nummer had al een vijfjarig dieptepunt van 65% in vergelijking tot een piek van 71% tot zinken gebracht in 2002. (Het rapport legt een overgang naar een meer ‘eigentijdse benadering gebruik te maken van technologie en analytics’ meer ‘behendig “maatregel medewerkertevredenheid met . doelgerichte onderzoeken met behulp van ‘voorspellende modellen’, web enquêtes over hot issues en werknemer panelen Hoewel deze nieuwe aanpak moet veel rijker inzicht te bieden op basis van kwalitatieve en kwantitatieve gegevens geen analyse van de prestaties op alle aangeboden Progress).? leren investeringen daalde tot $ 466 miljoen ten opzichte van een periode van vijf jaar hoog van $ 648.000.000 in 2008. We konden doen met een waarde en de impact indicator of een verhaal – misschien leerdoelen worden efficiënter nu bereikt;. leren uren per werknemer daalde 6% ten opzichte van vorig jaar tot 63. Nogmaals, dit misschien niet een slechte zaak zijn, maar we kunnen niet met de verstrekte gegevens.

En toch in de expressie van maatschappelijk verantwoord ondernemen als een integraal onderdeel van de bedrijfsstrategie IBM lijkt een of andere manier vallen een beetje kort. Alle sociaal engagement metrics zijn bijvoorbeeld uitgaande meten uitgaven in plaats van het rendement op de uitgaven of impact. Er is niet veel onderzoek naar maatschappelijk verantwoord ondernemen draagt ​​bij aan ‘een’ strategie en er is helder blauw water tussen de corporate citizenship-programma en de Smarter Planet branche. Afwezig is ook articulatie van de waardecreatie cyclus met menselijk kapitaal creëren van intellectueel kapitaal creëren van financieel kapitaal geïnvesteerd in menselijk kapitaal.

Misschien is het probleem hier is één van de verwachtingen die door de Smarter Planet ideale maken van zakelijke IBM, in de praktijk, een minderjarige slachtoffer van zijn eigen commercieel succes. Toch, IBM blijft als een van de beste, de meest geavanceerde en meest overwogen in haar algemene aanpak. In de komende dagen kijk uit voor een grotere convergentie van de Smarter Planet met IBM Corporate Responsibility. IBM is gebonden aan de bar weer in te zamelen voor diepere integratie van duurzame ontwikkeling voor zijn strategie en business model.

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen; Big Data Analytics, IBM om AI te gebruiken om big data te temmen in zijn tweede Afrikaanse onderzoekslab, Kunstmatige Intelligentie, IBM Watson:? Hier is wat een filmtrailer gemaakt door een AI eruit ziet ; CXO; IBM lanceert industrie platforms, blockchain eenheid en swaps global business services execs

Er is veel te leren en te kijken van de leiders als IBM. Volgende keer zal ik een kijkje nemen op de positie van IBM over de mensenrechten nemen.

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

? IBM AI gebruiken om big data te temmen in zijn tweede Afrikaanse onderzoekslab

IBM Watson: Dit is wat een filmtrailer gemaakt door een AI eruit ziet

IBM lanceert industrie platforms, blockchain eenheid en swaps global business services execs