IHS: Tabletten zijn e-readers maakte een ‘bedreigde diersoort’

Hoewel e-book readers alleen op de markt zijn voor een paar jaar nu, het lijkt erop dat hun tijd reeds snel zou kunnen zijn.

Volgens de recente IHS iSuppli Consumer Electronics speciaal verslag, een jaarlijkse e-reader zendingen piekte in 2011 met 23,2 miljoen eenheden. Maar zendingen voor 2012 zullen naar verwachting dalen met 36 procent tot 14,9 miljoen stuks.

In 2016, IHS analisten voorspellen dat e-reader zendingen zal dalen tot slechts 7,1 miljoen eenheden, die onderzoekers beschreven als “gelijk aan een verlies van meer dan twee derde van de piek volume in 2011.”

Jordan Selburn, een senior principal analyst die platforms consument op IHS, voorgesteld in het rapport dat de snelle groei en “onmiddellijke ineenstorting” van de e-reader markt is eigenlijk ongebruikelijk voor consumentenelektronica.

De prachtige opkomst en vervolgens blazing flameout van ebooks perfect te kapselen wat een axiomatische waarheid in de industrie: Single-tasking apparaten zoals de ebook reader worden vervangen zonder wroeging in het leven van de consument door hun multifunctionele equivalenten, in dit geval door de media tablets . En terwijl andere uni-tasking apparaten, zoals digitale camera’s, GPS-systemen en MP3-speler ook geconfronteerd met vergelijkbare druk en strijd dim vooruitzichten vooruit, hebben allemaal een langere tijd in de zon dan ebook readers had, waaruit blijkt nog meer pijnlijk de diepte van de val ebook reader’s.

Het is verdedigbaar dat analisten zijn een beetje dramatisch door te gaan zo ver om te zeggen dat “tablets te maken van e-book readers een bedreigde soort.”

Toch is het duidelijk voor de meeste tech industrie volgelingen dat volwaardige tablets met kleur touchscreens en meer functionaliteit is waar de mobiele markt wordt geleid.

E-readers misschien nog een plaats in de mobiele ruimte – zij het een veel kleinere klantenbestand – om een ​​paar redenen.

Tabletten; Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8; tabletten; Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen, Laptops; ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360- graad convertible, tabletten; Huawei MediaPad M3 octa-core tablet

Voor een, zijn e-book readers steeds ongelooflijk goedkoper door het jaar. IHS onderzoekers erkend in het verslag dat e-readers het beter doen in Oost-Europa en Rusland, met groeipotentieel in opkomende markten in India en Afrika.

Bovendien, ook al tablets worden steeds dunner en lichter met elke generatie apparaten, e-readers zijn zo draagbaar dat ze kunnen worden gegooid in bijna elke tas zonder veel nadenken. Ze zijn ook een stuk vriendelijker voor outdoor-lezing op plaatsen zoals het strand of het park.

Zo zou een “bedreigde diersoorten” label voor e-book readers zijn over de top. Het zou waarschijnlijk eerlijker zijn om te zeggen dat de categorie lezer e-book gaat om een ​​nog meer niche-markt te worden dan het al is.

Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360-graden converteerbare

Huawei MediaPad M3 octa-core tablet