India biz moet tik externe klanten via mobiele apps

Het is fascinerend hoe de mobiele industrie is het vormgeven van elke interactie die wij hebben met onze vrienden, familie en zelfs collega’s en klanten op het werk. Over het algemeen de vraag naar mobiele telefoons en de stijging van het gebruik van mobiele apps is snel gegroeid in de afgelopen jaren vooral in India;. Wat interessant is echter dat veel van het gebruik in enterprise sector zeker is gegroeid binnen organisaties, maar hoeveel zijn echt gebruiken hen aan externe klanten en klanten richten, is iets wat de meeste mensen zouden graag willen weten.

“Indian organisaties omarmen mobiele applicaties voor de werknemer enablement, maar moet zich ook richten op externe klanten”, aldus Forrester research analist Katyayan Gupta in zijn een blogpost.

Van juni tot augustus 2013, Forrester ondervraagde grote en middelgrote organisaties in India om details over hun live enterprise mobility applicaties met een doel om te begrijpen hoe de verschillende Indiase bedrijven maken gebruik van mobiele toepassingen die specifiek aan te sluiten met partners en medewerkers te delen. Uit de 50 mobile app projecten van 41 organisaties met meer dan 500 medewerkers in India die werden verspreid over verticale markten zoals industrie, financiële dienstverlening, automotive, media, gezondheidszorg en telecommunicatie waren er enkele echt interessante bevindingen in de post.

Sommige van de interessante hoogtepunten op de nieuwste enterprise mobility app onderzoek in India waren

Zoals aangegeven in de blog, de meeste organisaties het ontwikkelen van apps voor de werknemers als ROI berekening is tastbaarder in vergelijking met klant of zakenpartner centric apps. Het zegt dat de verkoop kracht / veld force automation is op dit moment de meest gedreven sector in de Indiase organisaties. Inderdaad, met minder wereldwijde enterprise social adoptie en het verminderen van de kosten op duurdere globale software, veel organisaties hebben de voorkeur aan het ontwikkelen van kleine time toepassingen waardoor ze waarschijnlijk deze data intern en natuurlijk de data en bevindingen beter te beveiligen volgens hen zou kunnen volgen .

Samenwerking is de sleutel natuurlijk vooral wanneer vaardigheden en technologische middelen worden gediversifieerd in verschillende soorten organisaties. Vandaar dat deze partnerships zijn vruchtbaar met elkaar en ze zouden het dubbele van de optimalisatie in termen van eindresultaten. Volgens de blog 71 procent van de, mobiliteit onderneming; app projecten die zij gedekt zijn gezamenlijk eigendom van het IT-team en de relevante zakelijke belanghebbenden.

Het zegt dat 56 procent van alle mobiele applicaties die ze bestudeerden, werden ontwikkeld door een externe leverancier. Dit is waar ik het over de zakelijke dienstverlening die op zijn plaats. Zeer zeker, de kosten wordt geoptimaliseerd want er is veel concurrentie van leveranciers zelfs een aantal startups doen applicatie-ontwikkeling aan de zijkant voor grotere en middelgrote organisaties. Zij hebben de vaardigheid, expertise en ze krijgen de middelen, ondersteunende infrastructuur die zij nodig hebben uit de IT en business team.

Bedrijven kunnen het potentieel te zien in het toepassen van spellen technieken om business issues – maar als het gaat om de uitvoering, hebben te veel bedrijven het bezit komen van het verkeerde eind van de stok kregen.

Mobiele app ontwikkeling is scheef in de richting van de interne, werknemer gerichte projecten.

Dit lijkt nogal een verrassend aantal volgens mij. Maar aangenaam ik zou moeten zeggen. Het heeft zeker gegroeid nogal een beetje met de diepte die mobiliteit en mobiele industrie up heeft opgepikt in opkomende markten en in het bijzonder de; Indiase IT-sector. Volgens het onderzoek, de kosten voor de ontwikkeling van 55 procent van de mobiele applicaties was tussen de US $ 40.000 en US $ 160.000, 23 procent van de aanvragen kost minder dan US $ 40.000, terwijl de resterende 22 procent meer kosten dan US $ 160.000. In wezen was verdeeld, ontwikkelingskosten, codering, UX, ontwerp, integratie en testen.

Inderdaad, mobiele toepassingen zijn zeker het juiste kanaal in verschillende opkomende markten waar het verzadigingspunt is nog lang niet bereikt. Er is veel meer potentie in de regio Azië-Pacific markt ten opzichte van de westerse markten. En ik ben het eens met dit feit, nadat ze goed te observeren veel trends in deze markt de laatste tijd verschuift de nadruk op het gebruik van toepassingen, ontwikkeling.

De meeste projecten zijn mede-eigendom van IT en business, tonen meer samenwerking

Natuurlijk, de B2C-ruimte is iets Azië heeft meer ontwikkelde markten geslagen, zoals het Amerikaanse, volgens een studie FICO. De enterprise mobility ruimte zal ook zien veel van de groei, gaan door onderzoek dat Forrester over gesproken. Ik hoop voor u vooral omdat veel meer potentieel te zien, de groei van de markt in India op de onderneming voorzijde is ook verre van verzadiging. Wat denk je?

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade

Applicatie-ontwikkeling is grotendeels uitbesteed

De gemiddelde kosten van applicatie-ontwikkeling is tussen de US $ 40.000 en US $ 160.000

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, Mobility, $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval, de iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade; mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7