Indiase MphasiS koopt Amerikaanse data analytics bedrijf

Indiase IT-leverancier MphasiS is het kopen van de Verenigde Staten gevestigde data analytics bedrijf, Digital Risk, voor US $ 200 miljoen in een all-in contanten deal.

Een verslag in The Economic Times maandag geciteerd MphasiS CEO Ganesh Ayyar als te zeggen: “In de afgelopen 15 maanden of zo, zijn we op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf in de bank- en kapitaalmarkten ruimte, en Digital Risk presenteerde de beste kans.” De transactiewaarde omvat ook US $ 25.000.000 tot US $ 30 miljoen in de betalingen gespreid over de komende twee tot drie jaar.

Bangalore-gebaseerde MphasiS is eigendom van het Amerikaanse moederbedrijf Hewlett-Packard, en biedt toepassingen, infrastructuur en business process outsourcing (BPO) services.

Gesprekken met Digital Risk duurde ongeveer twee maanden, volgens Ayyar. De deal, die onderworpen is aan wettelijke goedkeuringen, zal naar verwachting met 31 volgend jaar af te sluiten met januari, waarna Digital Risk haar merkidentiteit zal behouden en opereren als een zelfstandige business unit binnen MphasiS. De huidige CEO en voorzitter Peter Kassabov zal naar Ayyar melden.

Het rapport Economic Times merkte op dat in het afgelopen jaar of zo, MphasiS was gericht op de financiƫle sector (FSI). Digitale Risico is gespecialiseerd in risk en compliance services, en is eigenaar van een patent is aangevraagd data analytics software platform, genaamd Veritas.

MphasiS zei terwijl Digital Risk was gegroeid met ongeveer 70 procent in de afgelopen drie jaar, met een verwachte US $ 127 van de omzet in 2012, haar activiteiten beperkt tot de Verenigde Staten. Als zodanig is er geen overlap in klanten tussen de twee bedrijven en Digital Risk zal MphasiS ‘bestaande FSI zaken te vullen, een significant cross-selling mogelijkheden.

“Dit is niet een algemene acquisitie, het is een zeer gespecialiseerde, domein-specifieke transactie”, zegt Amit Singh, directeur en hoofd van de technologie praktijk op Indiase investeringsbank, Avendus, die MphasiS op de deal mogelijk, aldus het rapport.

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september