Intel Capital zakt $ 67m in acht Chinese bedrijven

Intel Capital, de chip reus wereldwijde investeringen arm heeft geïnjecteerd $ 67.000.000 in acht Chinese technologiebedrijven.

De bedrijven zijn onder 99cloud, Bluebank, Hampoo, Ninebot, Nuovo Film, PraFly en AWcloud, die een scala van industrieën, waaronder smart devices, robotica, Internet of Things (IoT), cloud, big data en data-analyse te dekken. Intel Capital tekende ook een investering overeenkomst met semiconductor design bedrijf, Telink.

Arvind Sodhani, executive vice-president van Intel en president van Intel Capital, zei de investering komt als de chip gigant viert haar 30-jarig bestaan ​​in China.

“Intel Capital speelt een belangrijke rol in de betrokkenheid en samenwerking van Intel met de lokale Chinese startups en ondernemers, en heeft inluiden geholpen bij de ontwikkeling van geavanceerde technologieën en producten,” zei hij.

Deze bedrijven hebben nu de mogelijkheid om Intel Capital business development programma’s, wereldwijd netwerk, technologische expertise en het merk het kapitaal gebruiken om hun ontwikkeling en rijden innovatie in heel spannende next-generation technologie categorieën.

Intel Capital zei dat de recente investeringen aan te tonen haar engagement op lange termijn aan het bevorderen van de Chinese technologische innovatie en het versnellen van de Chinese technologie ecosysteem ontwikkeling.

Sinds 1998 heeft Intel Capital investeerde meer dan $ 1,9 miljard meer dan 140 technologische bedrijven in China, waarvan 35 openbaar zijn gegaan, of zijn inmiddels verworven.

Als onderdeel van die investering, Intel Capital geïnjecteerd $ 28.000.000 aan verschillende Chinese bedrijven gespecialiseerd in draagbare apparaten, smartphones en internet van de dingen technologie in oktober vorig jaar, als onderdeel van de China Smart Device Innovation Fund. De tech reus zei op het moment dat de computer-industrie landschap ondergaat een snelle transformatie, zal het naar voren bij het verdiepen van banden in China, om de innovatie te stimuleren en “hervormen” de toekomst van de computer te duwen.

India ‘anti-koloniale’ om zijn economische nadeel: Marc Andreessen in onsamenhangend Twitter rant; LG Pay zal een no show op MWC: Rapport; Singtel krimpt nettowinst met SG $ 16m; Facebook terugtrekt Gratis Basics project in India, Samsung te voorzien de openbare veiligheid netwerk in Zuid-Korea

Intel Capital investeerde $ 16.000.000 in drie e-commerce sites in Azië: Indian voeding, gezondheid en wellness-producten distributeur Bright Lifecare; consumptiegoederen markt Snapdeal, die ook is gevestigd in India, evenals Singapore private luxegoederen retailer Reebonz.

Vijf Aziatische bedrijven werden voorheen gefinancierd als onderdeel van Intel Capital “innovatieve technologie” investeringen in 2012, en in Taiwan, Intel Capital creëerde een $ 100 miljoen investering fonds om de ontwikkeling van “mensachtige” sensing technologie te versnellen in apparaten over de architectuur platform.

Start-Ups, Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie opleiding; E-commerce; Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce strijd; Start-Ups,? Waarom de Chinese India’s Hike bode in een getransformeerd ? eenhoorn en wat WhatsApp kunnen leren, e-commerce; Uber lijdt $ 1.2b halfjaar verlies: Aangeven

Vorige maand, Intel Capital, samen met Lockheed Martin en DENSO International America, geïnjecteerd $ 17.000.000 in Peloton Technology, dat zag de truck automatiseringsbedrijf verhogen in totaal slechts kort van $ 34.000.000.

In wat was een drukke maand voor Intel Capital, het bedrijf vormde ook een alliantie in augustus met OpenStack stevige Mirantis, die een $ 100.000.000 financieringsronde dat de investeringen in de vorm van eigen vermogen en geld van Goldman Sachs, augustus Capital, Insight Venture Partners zag inbegrepen, Ericsson, Sapphire Ventures en WestSummit Capital.

Intel Capital leidde een $ 20 miljoen financieringsronde voor het in Californië gevestigde BlueData, die virtualisatietechnologie zorgt voor big data-implementaties, en nam deel aan een $ 43.000.000 subsidieronde voor cloud controle bedrijf ScienceLogic, die werd geleid door Goldman Sachs, en leidde ook een $ 32 miljoen subsidieronde voor Israël-gebaseerde datacenter management bedrijf Stratoscale, die ook werd gesteund door Cisco en SanDisk.

Eerder, Intel Capital gestart met een $ 125.000.000 fonds voor de-vrouw lopen startups in een poging om de groei en loopbaanontwikkeling voor vrouwen en minderheden rijden om “volledige vertegenwoordiging” te bereiken op elk niveau in 2020.

Het bedrijf heeft ook investeerde $ 62.000.000 in een reeks van startups in oktober vorig jaar, die werd verdeeld onder 16 nieuwe technologiebedrijven.

In januari volgend jaar, zal Intel Capital president Arvind Sodhani met pensioen na een 35-jarige ambtstermijn bij het bedrijf. Zijn positie wordt overgenomen door Wendell Brooks, die ook zijn huidige positie als president van fusies en overnames te houden bij Intel worden genomen.

Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie training

Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle

Waarom de Chinese India’s Hike boodschapper hebben omgevormd tot een eenhoorn en wat WhatsApp kunnen leren

? Uber lijdt $ 1.2b halfjaar verlies: Aangeven