Intel is goed geplaatst om de sprong naar mobiel te maken

Intel wist domineerde de PC landschap voor tientallen jaren, maar als het gaat om de mobiele markt, is het Santa Clara-gebaseerde chip gigant met een hardere tijd te verdringen van de concurrentie opzij. Maar het is veel te vroeg om de onderneming nog net af te schrijven.

Er is weinig twijfel dat Intel traag is geweest uit het merk als het gaat om het omarmen van de post-pc-wereld. Of is dit omdat het werd stak hoop voor de PC-tijdperk nog voor een paar decennia meer, of dat het is afwachtend zijn tijd, wachtend op de juiste gelegenheid, weten we niet. Wat de reden ook, je bent veel meer kans om arm of Nvidia silicium in mobiele apparaten dan jij hardware te vinden.

Maar dat kan veranderen.

Ten eerste is Intel het maken van grote stappen in het miniaturiseren van de architectuur, en volgend jaar het bedrijf van plan te duwen processors op basis van een 14-nanometer architectuur. Dit is enorm belangrijk omdat het het bedrijf een 2-3 jaar voorsprong op zijn productie rivaal TSMC zal geven. Dit sterven krimpen betekent dat Intel betere prestaties kan leveren zonder dat de levensduur van de batterij.

14-nanometer architectuur kan leiden Intel quad-core processors te bouwen met een TDP van slechts 1 tot 2 watt. In het post-pc-wereld, is het niet GHz dat telt, maar de prestaties-per-watt, en Intel positioneert zich te kunnen troef de concurrentie.

Een ander voordeel voor Intel is dat Google’s Android-besturingssysteem is nergens in de buurt als de architectuur-afhankelijke als pc-besturingssystemen. Dit betekent dat terwijl de wil van Nvidia en ARM in staat om vroeg in het spel zijn geweest, is er niets houdt Intel uit gebruik te maken van de x86 architectuur binnen mobiele apparaten.

Intel klikt up Movidius om toekomstige computer vision te creëren, VR tech

Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s

Intel, Intel klikt up Movidius om toekomstige computer vision te creëren, VR technologie; Processors; Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s, opslag, Intel levert nieuwe 3D NAND SSD’s voor pc’s, data centers, internet van de dingen; Enterprise Software ;? Onder enterprise tech reuzen, pragmatische innovatie overneemt

Intel levert nieuwe 3D NAND SSD’s voor pc’s, data centers, Internet of Things

? Onder enterprise tech reuzen, pragmatische innovatie overneemt