Intel is van plan om Internet televisiedienst te lanceren dit jaar

Chipproducent Intel heeft haar plannen om het internet televisie-industrie in te voeren als PC-verkoop blijft slinken bevestigd.

Tijdens een AllThingsD conferentie, Erik Huggers, vice president en general manager van de Intel Media bevestigd dat het bedrijf dit jaar zal de lancering van een internet-televisiedienst met zowel live als on-demand content.

Zoals gemeld door zuster site, is de pc-markt met een moeilijke tijd met de stijgende goedkeuring van tablets en smartphones, en zodat bedrijven die afhankelijk zijn van dit als hun belangrijkste bron van inkomsten moeten andere manieren om winst te genereren te vinden.

Huggers bevestigd op het podium van AllThingsD’s “Duik in Media” -conferentie dinsdag dat Intel’s nieuwe Internet televisiedienst hardware en diensten rechtstreeks aan de consument, en aangezien het een zeer competitieve markt waarin Intel heeft geen bestaande relaties, is de chipmaker momenteel in onderhandeling met content providers.

Honderden werknemers worden momenteel testen van een nieuwe set-top box in het kader van de verwachte lancering. De set-top box zal een camera om kijkers te sporen op te nemen en zal worden aangedreven door Intel-chips. In plaats van per se proberen om andere tv-aanbieders te onderbieden, is het waarschijnlijk dat Intel’s aanbod – die zowel live als on-demand, catch-up televisie zal – zal worden gebaseerd op een abonnementsmodel dat meer flexibiliteit dan de huidige systemen biedt.

Uiteindelijk denken we dat er een alles-in-één oplossing, “zei Huggers.” Wat de consument wil is keuze, controle en gemak. Als bundels recht worden gebundeld, is er werkelijke waarde in dat …. Ik geloof niet dat de industrie is klaar voor pure a la carte.

Na stints bij de BBC en Microsoft, Huggers verbonden Intel te helpen duwen de overstap naar de mediamarkt, een bedrijf dat is uit te breiden voor ongeveer een jaar, en heeft medewerkers van Intel, Apple, Microsoft en Netflix. plannen van Intel’s om kleinere bundels aan te bieden en verder gaan dan het aanbod van Amazon en Netflix te bieden zowel live als on-demand media kon geven niet alleen het bedrijf een extra inkomstenbron indien succesvol, maar de camera op de set-top box kan worden gebruikt om op maat reclame afhankelijk van de gebruiker.

Evenals potentieel diversifiëren van de PC-chip markt, recente rapporten suggereren dat Intel heeft ingehuurd Spencer Stuart & Associates om te helpen met de zoektocht naar een nieuwe, geschikte CEO van de chip te maken stevige vinden, bronnen suggereren dat externe kandidaten worden serieus overwogen de rol vervullen. Het bedrijf, waarvan de huidige CEO, Paul Otellini, is te wijten aan pensioen in mei.

Intel, Intel klikt up Movidius om toekomstige computer vision te creëren, VR technologie; Processors; Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s, opslag, Intel levert nieuwe 3D NAND SSD’s voor pc’s, data centers, internet van de dingen; Enterprise Software ;? Onder enterprise tech reuzen, pragmatische innovatie overneemt

Intel klikt up Movidius om toekomstige computer vision te creëren, VR tech

Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s

Intel levert nieuwe 3D NAND SSD’s voor pc’s, data centers, Internet of Things

? Onder enterprise tech reuzen, pragmatische innovatie overneemt