Intel tekent naar verluidt grootste foundry klant nog: Cisco

-venture van Intel ‘s in de exploitatie van een gieterij business unit zou kunnen zijn weg aan een solide start, op basis van een nieuw rapport.

Bloomberg meldde donderdag dat de hardware gigant een deal met Cisco, die de grootste klant van Intel nog voor made-to-order chips zou zijn heeft geïnkt.

In principe, Cisco zou de chips voor zijn netwerkproducten te ontwerpen, terwijl Intel verantwoordelijk voor het daadwerkelijk vervaardigen zou zijn.

Rapporten en geruchten over het belang van de chipfabrikant in een gieterij bedrijf zijn rond voor een tijdje nu geweest.

Terug in december, Intel CEO Paul Otellini merkte op dat het bedrijf open staat voor het zijn een gieterij voor een strategische partner zou zijn – ten minste één, dat is geen concurrent.

Sprekend tijdens de Sanford Bernstein investeerder conferentie die maand, Otellini geen namen noemen, maar hij leek weg te zijn van notering Samsung als een potentiële klant, terwijl de resterende mum over Apple verlegen.

Maar in dit geval, het lijkt erop dat Cisco het wetsvoorstel zou passen.

Noch Intel noch Cisco hebben in het openbaar op het nieuwe rapport merkte nog, en Bloomberg haalde een paar van niet nader genoemde “mensen met kennis van de materie” als de bron voor het verhaal.

iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, iPhone, Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

We hoorden over deze mogelijke ontwikkeling vanmiddag als Intel zal worden rapportage vierde kwartaal de winst na de bel, gevolgd door een conference call om 2:00 pm PT / 5: 12:00 ET.

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel