Intel zegt dat de toekomst Atom-processors zal AMD Phenom II prestaties overeenkomen – in 2015

Als je ernaar op zoek bent naar betere prestaties van Intel’s kleine Atom-processors – gebruikt voor het aandrijven netbooks en tablets – het bedrijf heeft plannen om het te leveren. In feite is de chip gigant zegt dat toekomstige versies zullen de prestaties van AMD’s Phenom II desktop chips te passen. Welke klinkt allemaal geweldig – als je bereid bent om te wachten tot 2015 om een ​​apparaat te strikken met die snelheid boost bent.

Een Intel exec informeerde sommige Britse pers over de toekomst Atom, die een 14nm productieproces zal in 2014, na een 22nm productieproces. Hij beloofde ook de prestaties in 2015 zal dat zijn 10 maal die van de huidige N570 in beide afbeeldingen (frames per seconde) en CPU-vermogen.

Op basis van die projecties, Intel denkt dat de 14nm “Airmont” Atom een ​​zesaderige Phenom X6 1100T processor zal overtreffen, althans in het uitvoeren van de SPECint2000 benchmark. Helaas, dat is een merkwaardige keuze van de benchmark, gezien het is niet de laatste versie van deze (wat SPECint2006).

Het is ook een merkwaardige vergelijking, gezien het is een oudere AMD CPU (zij het een zes-core desktop-one), vier jaar van nu is een eeuwigheid in chip-verbetering tijd, en het houdt geen rekening gehouden met eventuele verbetering die Apple, ARM, Nvidia of AMD zelf zal maken met eventuele toekomstige mobiele chips.

Betekent dit laat je enthousiast voor de toekomst Atom’s? We zullen niet verbaasd zijn als je een beetje sceptisch.

[ITProPortal via Fudzilla, ITProPortal]

Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s

Visie en neurale netwerken te rijden vraag naar krachtigere chips

Processors; Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s, processors, Visie en neurale netwerken te rijden vraag naar krachtigere chips; Data Centers; Nvidia lanceert virtuele GPU bewaking, analyse, hardware, AMD slaat terug tegen Intel dominantie met Zen

Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics

AMD slaat terug tegen Intel dominantie met Zen