Internet veilige zone niet ‘kogelvrij’

Inspanningen om een ​​veilige zone binnen het World Wide Web te maken zou kunnen helpen bij het verhogen online veiligheidsnormen, maar veiligheid spelers waarschuwen voor een dergelijke ruimte is niet “kogelvrij” en zou meer negatieve aandacht in plaats daarvan uit te nodigen tegen hackers.

In mei, een groep van Internet security specialisten richtte een bedrijf Artemis internet met als doel het leveren van een dienst aan een “meer betrouwbare Internet” op te bouwen. Dat zij voornemens is te bereiken door het verwerven the.secure top-level domeinnaam van de Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) om een ​​online veilige zone te creëren, het bedrijf heeft aangegeven op haar website.

Artemis CTO Alex Stamos vertelde AFP in een afzonderlijk verslag toen dat was het wachten op de toepassing ervan, en het hoopt op een veilige buurt waar mensen volgen de regels en kan worden ingeroepen om de dingen goed te doen maken. “Er is niet van plan om te TYPOSQUATTING of malware … We gaan maken het echt luchtdicht dus zelfs als je in Syrië waren, de Syrische regering niet kon je kapen.”

Hij voegde eraan toe in het rapport dat de technologische hulpmiddelen voor het tegenwerken van online hackers en oplichters zijn algemeen verkrijgbaar, maar meestal ongebruikt. Artemis zal een poging om dit te veranderen door het maken van het een vereiste voor websites aan te nemen, met het idee van het maken van Web browsing “moeiteloos veilig te stellen voor particulieren”, verklaarde hij.

Bedrijven registreren for.secure websites zal ook nodig zijn om hun identiteit te controleren en nauwkeurig te vertegenwoordigen wat ze doen, de CTO toegevoegd.

In een reactie op deze, Elad Sharf, senior security-onderzoeker bij Websense, zei dat de voorgestelde Internet veilige zone gaat over de oprichting van een reputatie voor online veiligheid en ervoor te zorgen dat mensen de websites die ze bezoeken aan bepaalde normen. Deze sites zijn ook veiliger vanwege de veiligheidsmaatregelen in de plaats, voegde hij eraan toe.

Veilige zone niet onkwetsbaar, kostbaar; Dat gezegd hebbende, merkte hij op dat de veilige zone zal waarschijnlijk worden gezien als een “ideaal, aantrekkelijke en luxe” doelwit voor hackers. Dit is omdat het een uitdaging om hun hacking vaardigheden te tonen en moeten zij ontlopen deze goed beveiligde websites, hen krediet zal bieden in de cybercrime scène, zei de onderzoeker.

“De motieven om dit te doen kan persoonlijk zijn of zou kunnen zijn om het concept van een veilige zone te weerleggen,” legde Sharf.

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

Hij waarschuwde ook dat de exploitanten en de veiligheid handhavers van de veilige zone van de uitdaging om zijn weerstand tegen eventuele inbreuken zal worden geconfronteerd. Met verschillende servers, Web platforms, plug-ins, custom server side codes en scripts, zal het moeilijk zijn om deze te beheren en te zorgen voor malware niet kruipen in door middel van backdoors of barsten, zei de onderzoeker.

Roman Foeckl, CEO van CoSoSys, wees erop dat het ook een dure onderneming voor bedrijven denken aan het inschrijven bij Artemis en het deelnemen aan de veilige zone zal zijn. Organisaties met verschillende domeinnamen in gebruik vindt het kostbaar om dedicated servers met de vereiste beveiligingsfuncties om een ​​dergelijk initiatief te steunen lopen, legde hij uit.

Ook zijn er geen garanties dat de veilige zone veiliger dan bestaande domeinen zal zijn omdat alles met betrekking tot software nog steeds zwakke plekken zal hebben, voegde hij eraan toe.

Een andere beveiligingsexpert gesuggereerd dat the.secure domein niet moet worden aangeprezen als “kogelvrije”. David Harley, senior research fellow bij ESET beveiliging, zei de defensieve strategieën die worden gebruikt ter versterking van de veiligheid in de zone is praktisch, het zal niet zorgen voor algemene veiligheid en de bescherming wordt alleen beperkt op het domein niveau.

Als zodanig Foeckl gewezen op de beste manier om internet veiligheid te bevorderen is nog steeds de gebruiker onderwijs. Mensen moeten worden geïnformeerd over gevaarlijke dingen op het internet, te beginnen vanaf het moment dat ze zijn studenten, en uit te kijken naar wat je moet vermijden. Met andere woorden, moet cybersecurity een deel van het moderne onderwijs worden, adviseerde hij.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’