investering Foxconn in Sharp kan uiteindelijk betekenen een Retina Display van Apple HDTV

Het grootste deel van het gesprek rond Foxconn’s recente investeringen in Sharp heeft zich gericht op het feit dat het een weergave plant die kan crank uit 60-inch schermen. De natuurlijke veronderstelling is dat de lange-geruchten Apple ‘iTV’ zou kunnen worden geproduceerd met behulp van panelen uit die fabriek.

Maar er is nog een rimpel op het Apple-Foxconn-Sharp synergie die mogelijk zou kunnen schudden van de tv-markt. Technologie wordt steeds beschikbaar waardoor fabrikanten Retina Display-panelen te produceren voor grotere apparaten dan de iPhone en iPad, met inbegrip van HDTV’s.

Technology Review meldt dat Applied Materials machinerie die het gemakkelijker maakt om pixel-dichtheid displays produceren met behulp van indium gallium zinc oxide (IGZO) bij grotere schermformaten heeft gecreƫerd. Het is gewoon zo gebeurt het dat Sharp werkt aan IGZO-technologie, en kon al snel worden het produceren van IGZO panelen voor de nieuwe iPad Retina Display.

IGZO zorgt voor een snellere refresh rates voor tv’s dan amorf silicium, en kon inluiden in 4K-resolutie schermen naar de woonkamer. Een 60-inch 4K Apple TV zou zeker gooien de handschoen voor de volgende generatie van HDTV’s, maar er zijn een aantal zaken die een dergelijk aanbod uitsluitend in het speculatieve rijk kon houden. Prijs zou natuurlijk een factor zijn, zoals IGZO panelen waarschijnlijk in eerste instantie duurder om te produceren zou zijn, en een 4K of Retina scherm display kan zijn beperkingen hebben – met name voldoende kijkafstand te laten kijkers daadwerkelijk zien de resolutie verschil ten opzichte van 1080p. Dat is niet om de inhoud probleem te noemen – dat wil zeggen, heel weinig 4K inhoud en geen bandbreedte-efficiĆ«nte manier om die content online te streamen. (Ik kan me niet voorstellen dat Apple zou graag op te vertrouwen op aangepaste Blu-ray-technologie om 4K video behandelen.)

Natuurlijk kan Apple altijd een conventionele HD-televisie los en vervolgens bump tot een Retina Display met een volgende generatie – net zoals het is gedaan met de iPad – als het perfectioneert de IGZO proces en het momentum groeit naar een 4K wereld.

Applied Materials zegt dat het al haar nieuwe machines geplaatst bij (niet nader genoemde) fabrikanten, zodat Sharp nu al kan worden samen met hen op IGZO panelen. Wat die uiteindelijk zal betekenen voor een Apple-televisie is nog onbekend, maar alleen het bouwen van een betere “smart” TV lijkt er niet het type eindresultaat Steve Jobs zou hebben gedacht voor zijn ‘revolutionaire’ opnieuw uitvinden van de televisie.

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

De Hyperledger Project groeit als gangbusters

Banking;? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters; CXO; ANZ Bank tech executive dek shuffle, Banking, Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld