iOS blijft grootste ad geld-spinner voor uitgevers, ondanks Android winsten

App-downloads van Apple en de winkels van Google zal domineren in de komende vijf jaar, maar hoe app makers geld kunnen verdienen van hen is ingesteld om te veranderen.

Dankzij Apple’s iPad, iOS genereert nog veel meer inkomsten voor adverteerders en app-makers dan Android, volgens een nieuw rapport.

Android-telefoons zendingen; dwerg die van iPhones deze dagen, en het is eindelijk begint te vertonen, met advertentievertoningen diende om Android smartphones voor de eerste keer overtreft advertenties op iPhones, onderzoek deze week van Opera heeft gevonden.

In haar laatste verslag over Q2 2013, de perrons waren nek aan nek in termen van de smartphone-verkeer met 30 procent aandeel van elk. Maar in Q4 2013, Android goed voor 36 procent in vergelijking met Apple’s 29 procent.

Niettemin, iPhones al blijven de grootste bron van inkomsten voor app-ontwikkelaars en uitgevers, goed voor 40 procent van de omzet in het vierde kwartaal ten opzichte van Android 30 procent. (In het tweede kwartaal, iPhones goed voor 36,4 procent van de advertentie-inkomsten, terwijl Android gegenereerd 27,76 procent.)

Across zowel tablets en smartphones, is Apple’s iPad hem voorsprong op Android in het verkeer en inkomsten betreft, met de iPad goed voor 10,6 procent van alle verkeer en 12 procent van de omzet in het laatste kwartaal van 2013. iOS-apparaten in totaal goed voor 43,3 procent van alle advertenties die in de loop van het kwartaal, het genereren van 55,7 procent van alle inkomsten voor mobiele apparaten. Android-apparaten ondertussen goed voor 37,7 procent van alle advertenties en 31 procent van de omzet.

“Terwijl Android blijft indrukwekkende winst in het aandeel van het verkeer en het genereren van inkomsten voor telefoons en tablets te maken, iOS behoudt de algehele leiding over alle mobiele platforms voor zowel het totale verkeer en te gelde maken,” aldus Opera.

Vooruitkijkend verwachten we zien het aandeel van de inkomsten Android’s blijven groeien, maar gezien hoe ver vooruit Apple is in de tablet ruimte, verwachten we niet dat Android het voortouw voor cross-platform te gelde te nemen in 2014.

Denk je dat je app is de weg naar rijkdom? De kans is groot dat je heel erg verkeerd; Mobiele advertentie-uitgaven naar boven $ 42bn in 2017, Facebook tot 15,8 procent van de wereldwijde mobiele advertentie-inkomsten te grijpen

En terwijl Windows telefoon zendingen nu BlackBerry hebben verduisterd in de VS en Europa, BlackBerry OS-apparaten waren nog steeds achter 2,1 procent van de advertenties die worden weergegeven. Er werd echter nog steeds overschaduwd door iPod Touch assortiment van Apple, die goed was voor 4,1 procent van het verkeer en 2,8 procent van de omzet in het vierde kwartaal.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Developer, Google koopt Apigee voor $ 625.000.000, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel; Veiligheid; Adobe reanimeert NPAPI Flash voor Linux na 4-jaar stasis

Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

Adobe reanimeert NPAPI Flash voor Linux na 4 jaar stasis

Lees verder