iOS vs Android: Welke is meer een bedreiging voor de veiligheid voor de onderneming?

iOS is misschien niet de magneet voor malware die Android is geworden, maar dat maakt het niet inherent veiliger dan het Google OS in de onderneming te maken.

Apple CEO Tim Cook heeft stak de draak met Google voor Android fragmentatie; het draaien van apparaten in een “giftige hellstew kwetsbaarheden”, maar in een nieuw rapport van Marble Veiligheid, het bedrijf stelt dat “noch iOS of Android is inherent veiliger dan de andere” .

strengere controle van Apple meer dan app distributie is vrij veel hield het vrij van malware, terwijl dezelfde, niet kan gezegd worden van Google Play, ondanks de Bouncer-technologie, hoewel de meeste Android-malware nog steeds afkomstig is van derden app stores.

Ook Apple’s OS-update praktijken betekenen dat vijf maanden na het uitbrengen van iOS 7, 80 procent van de apparaten zijn gebruikers ‘liepen de meest recente versie. Daarentegen, KitKat, de nieuwste versie van, Android, draait momenteel op 13,6 procent van de Android-apparaten.

Ondanks de verschillen, als het gaat om your own device (BYOD) te brengen, zowel Android of iOS te voeren soortgelijke risico’s voor de onderneming.

“De belangrijkste security verschillen tussen iOS en Android zijn grotendeels dat Android is een veel meer open werkomgeving, gemakkelijker zodat gebruikers om apps te downloaden van app stores die slecht of niet-bestaande app analyse en doorlichting procedures hebben,” zei hij.

De aanval oppervlakken van iOS en Android zijn in principe hetzelfde, voegde het bedrijf, met inbegrip van kwaadaardige apps, sms of via gecompromitteerde wi-fi hotspots.

Hoewel Android apps kan worden geïnstalleerd vanaf tientallen winkels, het bedrijf wijst er ook op dat de niet-jailbroken apparaten ommuurde tuin van Apple kan ontsnappen – en wel toegang tot enterprise app stores – via testen door derden apps zoals testvlucht. Met name Apple eerder dit jaar overgenomen die app.

BYOD-beleid; New Tablet Purchase Checklist; Microsoft’s nieuwste mobiele platformen terug te brengen meer business-vriendelijke kenmerken; Het beheer van de instroom van Apple-apparaten op de werkplek

Enkele van de belangrijkste bedreigingen voor beide platformen komen in de vorm van phishing-aanvallen, met name in een bedrijfsomgeving waarin een aanvaller toegang tot het bedrijfsnetwerk directory had opgedaan en vervolgens verzonden sms-berichten of e-mail naar doelen.

Het bedrijf wijst er ook op het risico dat door middel van mobiele device management profielen, die op een iOS-apparaat via een website kunnen worden geleverd kan worden ingevoerd.

Android security app testresultaten; Samsung kranen Absolute Software voor mobiele beveiliging op Knox, Galaxy S4; Should mobiele beveiliging start van apparaat of data?

“Deze aanval strategie een gebruiker nodig heeft om een ​​webpagina te bezoeken op hun iPhone of iPad. Als de gebruiker een vijandige configuratieprofiel installeert, dan is de onderneming in gevaar is voor de onderschepte verkeer, nep-app installatie, geavanceerde phishing en APTs,” zei hij .

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, Mobility, $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval, de iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 niet vloeistof schade

mobiele beveiliging

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade