iPad inertie: Heeft Apple’s tablet een toekomst in Whitehall?

De tablet statistieken blijven maar komen: een kwart van de tablet-eigenaren in de VS nu zeggen dat het, hun primaire computer, meer dan 165 miljoen tablets, zal volgend jaar worden verscheept, een stijging van 117 miljoen in 2012, en Apple heeft ongeveer, twee derde van de de tablet markt.

De populariteit van de tablet blijft groeien, en bedrijven beginnen te komen met de lei invasie te komen – een vijfde hebben ze op hun boodschappenlijstjes, recent onderzoek bleek, en ze zijn het omarmen van de apparaten als onderdeel van de BYOD trend.

Maar er is één verticale waar de tablet invasie moet nog voelbaar: overheid. Hoewel de publieke sector UK besteedt £ 16bn op IT per jaar, alleen de kleinste van de kleine fracties gaat op tablets.

de website contact opgenomen met meer dan 20 centrale overheid organisaties, waaronder enkele met een jaarlijkse IT-budgetten meer dan £ 1 miljard, om te zien hoeveel iPads zij in de afgelopen twee jaar had gekocht.

Een aantal van de centrale overheidsdiensten, waaronder het ministerie van Binnenlandse Zaken, het ministerie van Arbeid en Pensioenen en het ministerie van Communities and Local Government, zeiden dat ze hadden geen iPads helemaal kocht sinds het begin van 2010.

Voor diverse afdelingen, echter, iPad kopen was beperkt tot een enkele of een paar iPads, waarschijnlijk om te testen of, in het geval van het Ministerie van Onderwijs, ingezet voor gebruik door blinden en slechtzienden personeel.

Van alle afdelingen die reageerden op de website van FOI (vrijheid van informatie) aanvragen, was nog maar twee over belangrijke niveau in de iPad geïnvesteerd. Onder deze, het ministerie van Volksgezondheid zei dat het had op 50 iPads brachten £ 66.300 en aanverwante onderhoud, infrastructuur, ondersteuning en software; dit was onderdeel van een voortdurende piloot om te testen of de Apple-apparaten moeten worden toegevoegd aan rooster van mobiele werktuigen van de afdeling .

Dat het ministerie van Volksgezondheid zou moeten zijn onder degenen anders denken over tablets in de regering is niet echt schokkend – de gezondheidssector was een van de verticalen waar de tabletten eerste jaren geleden werden gebruikt, voor de iPad was zelfs een glans in de ogen van Steve Jobs.

Apple event galerij: iPad mini, nieuwe hardware onthuld; Apple’s iPad mini prijsstelling: Heb missen de tablet dood te blazen; iPad mini:? Niet wat ik gehoopt dat het zou zijn, Inside Apple A6 processor

Het ministerie van Volksgezondheid is het volgen van een trend die aan de gang binnen delen van de NHS is al “, zegt SA Mathieson, senior gezondheidszorg analist bij de publieke sector analist huis Kable.” Sommige gezondheidswerkers is het gebruik van mobiele apparaten voor meerdere jaren, bijvoorbeeld om gegevens te verzamelen van patiënten thuis, hoewel deze hebben de neiging te zijn specialist, robuuste apparaten.

En, terwijl de; NHS waarschuwde personeel uit met tablets dan vrees voor de veiligheid; rond patiëntgegevens eerder dit jaar, een aantal van de NHS gezondheid trusts zijn al ingezet leien. Deze omvatten NHS Blackpool 400 tablet uitrol met Samsung Android-apparaten, Royal Free London NHS Foundation Trust’s Windows tablet implementatie en Zuid-Warwickshire NHS Foundation Trust’s gebruik van iPads.

Tabletten; Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8; tabletten; Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen, Laptops; ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360- graad convertible, tabletten; Huawei MediaPad M3 octa-core tablet

Dit jaar is een aantal ziekenhuis trusts gaan voor iPads gezien, “zei Mathieson.” Bradford Teaching Hospitals is de invoering tot 1000 om de toegang tot elektronische patiëntendossiers te bieden, terwijl het Great Ormond Street Hospital heeft gekocht ongeveer 350 iPads en iMacs.

“Great Ormond Street keuze was gebaseerd op haar dokters zeggen dat ze wilden Apple te gebruiken, en dat is vaak hoe NHS technologie adoptie werkt wanneer het geld beschikbaar is. Als artsen besluiten dat ze willen iPads, en hun trusts kunnen veroorloven, zijn ze zeer waarschijnlijk te krijgen hen, “voegde hij toe.

De gezondheidszorg kan een geschiedenis van tablet gebruik, maar het ministerie van Volksgezondheid is niet de centrale overheid de grootste afnemer van iPads: HM Revenue and Customs heeft meer dan 100 van de Apple leien gekocht in de afgelopen jaren. In 2010, kocht 142 iPads en zeven in 2012. (De afdeling is een enthousiast gebruiker van Apple-hardware – tussen 2010-2012, maar bracht meer dan £ 600.000 op Apple-producten, exclusief BTW – ondanks opmerkingen van de CIO dat de producten ‘ veiligheid was “gewoon verschrikkelijk”.)

Het is misschien niet verrassend dat de overheid IT-kopers in de belangrijkste terughoudend om uit te shell op een grote schaal iPad implementaties geweest: in een tijd van bezuinigingen, de uitgaven voor wat worden beschouwd als niet-essentiële gadgets door sommige delen van het electoraat is politiek niet verstandig.

Grootste tablet adopters

Meer op Apple’s iPad nieuws

Neem, bijvoorbeeld, het verzet dat de eerste suggesties dat Kamerleden hun eigen iPads zou worden gegeven begroet – zoals de Daily Mail ‘s headline praten politici “uitspatten op nieuwe speeltjes” toont. (Vermoedelijk Mail is net zo verontwaardigd dat de leden van het parlement krijgen pc’s en vaste telefoons op kosten van de belastingbetaler ook.)

“Zelfs als ik iPads twee keer per jaar te vervangen, het is goedkoper dan onze versleutelde laptops” – Joan Miller, PICT

Ondanks de tabloid kritiek, heeft het parlement unstinting geweest in zijn steun voor de apparaten en de voordelen die ze brengen. Bij elkaar genomen, beide huizen van het parlement kocht bijna net zoveel iPads als HMRC: 34 voor de heren, 96 voor het Lagerhuis (de apparaten werden gegeven aan zowel Kamerleden en parlementaire medewerkers.)

Aan het begin van het jaar, Joan Miller, hoofd van de regering agentschap PICT, die IT biedt om zowel Lords en Commons, zei dat de organisatie had totted de kosten van iPads, versus afdrukken. Zij stelde vast dat de ene afdeling £ 2000 op drukkosten gered had sinds de invoering van de regeling.

“Zelfs als ik iPads twee keer per jaar te vervangen, het is goedkoper dan onze versleutelde laptops,” zei ze.

Maar zelfs deze drie voorbeelden van iPad enthousiasme vormen een zeer klein deel van het personeelsbestand in feite met een apparaat – in het geval van het parlement (het nemen van de leden in beide huizen, evenals parlementaire medewerkers), is er ongeveer een iPad per 50 leden van het personeel; voor DoH, het is een vergelijkbaar bedrag en voor HMRC, een op de 500.

iPads in het Parlement

Hoewel niet elke ambtenaar nodig heeft, of zelfs willen, een iPad of een andere tablet, de relatief lage penetratie van de apparaten in de publieke sector lijkt op gespannen voet met een parlement dat actief is, omarmd technologie en digitale levering, meer dan zijn voorgangers.

Andrew Miller is voorzitter van Pictfor (de parlementaire internet communicatie en technologie forum) en lid van een comité dat nu uittesten iPads. Hij gelooft dat Apple tabletten en tabletten in het algemeen heb nog nooit een voet aan de grond in de publieke sector te vinden als gevolg van een aantal factoren, waaronder de moeilijkheid veel afdelingen hebben in het vinden van het geld om een ​​uitrol te financieren, evenals problemen rond data soevereiniteit.

De Britse regering is het geven van £ 1m om slimme afgestudeerden om hen te verleiden om comping sci leraren worden en is het opzetten van high-tech leerlingwezen op haar spion agentschappen in de hoop van het overwinnen van het tekort aan IT-vaardigheden.

“Om het meeste uit een iPad, zou men idealiter willen iCloud gebruiken en iCloud wordt beheerst door de Amerikaanse, niet de Britse, de wet. De servers bevinden zich in de Verenigde Staten en de gegevens in iCloud is onderworpen aan de Patriot Act. Als Apple wil de penetratie tussen de nationale overheid klanten te verhogen, dan moet u het aantal servers in het Verenigd Koninkrijk te plaatsen, “zei hij.

een algemene terughoudendheid aan te dringen op nieuwe instrumenten en nieuwe manieren van werken die kunnen gaan met hen – Er kan evenwel een grotere, meer voor de hand liggende reden achter het ontbreken van een tablet penetratie.

“Er is een algemene traagheid in de publieke sector om nieuwe manieren om dingen te doen aanvaarden. We zijn allemaal ‘small-c’ conservatieven en niet willen veranderen van de manier waarop we dingen doen,” zei Miller.

Het is heel belangrijk de weg tools zoals de iPad impact op de manier waarop u het werk te doen, “voegde hij eraan toe.” In de afgelopen zes tot acht jaar is er sprake van een geleidelijke transformatie [de technologie], er is al een aantal mensen in CIO berichten die ratelende kooien en proberen om dingen op te gaan, maar ze doen dat tegen deze algemene traagheid dat een weerstand creëert.

Er zijn echter tekenen dat het tablet traagheid dagen zijn geteld. De rijksoverheid heeft lijken te erkennen het bestaan ​​van, en de noodzaak van tablets – zo niet om naar het stadium van het krijgen van haar portefeuille uit. Een IT-hardware kader deal uitgereikt door het kopen van de overheidssector de arm van de Government Procurement Dienst eerder dit jaar uitdrukkelijk bedongen tabletten naast de gebruikelijke laptops, desktops, printers en randapparatuur.

Dat vertaalt zich niet in goed nieuws voor Apple, natuurlijk: het is niet aan het kader deal, noch is het de aard van de onderneming om te bieden om op een – het verlaten van de Whitehall tablet markt in de handen van Lenovo en Fujitsu voor de nabije toekomst.

Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360-graden converteerbare

Huawei MediaPad M3 octa-core tablet

knelpunten