iPad-tablet geleid hausse voordelen iedereen, maar Acer

Wereldwijd tablet zendingen steeg met twee derde in het afgelopen jaar, met de markt booming voor de meeste, maar niet alle grote fabrikanten, statistieken van IDC is gebleken.

De analist huis zei donderdag dat ongeveer 25 miljoen tablets in het tweede kwartaal van dit jaar 66 procent hoger dan het verlaten van ongeveer 15 miljoen euro in het overeenkomstige kwartaal van vorig jaar. Zoals te verwachten, blijkt uit de cijfers van Apple iPads te ver aan de leiding zijn, met 17 miljoen tablets in het kwartaal geleverd voor een 68,2-procent marktaandeel – omhoog van 9,2 miljoen tabletten en een 61,5-procent aandeel een jaar eerder.

Maart iPad lancering;; Apple op zijn sterke gebouwd en eindigde het kwartaal met zijn beste ooit zending totaal voor de iPad, outrunning zelfs de indrukwekkende zending staat in te stellen in het vierde kwartaal van vorig jaar “, aldus IDC research director Tom Mainelli in een verklaring.

Mainelli wees erop dat de iPad kreeg steeds meer belangstelling van verticale markten zoals onderwijs. Hij voegde toe dat een lichte vertraging van de iPad groei in volgroeide markten werd tenietgedaan door “de groei in andere regio’s”.

Samsung zag ook de groei: de omzet omhoog 1100000-2.400.000, en het marktaandeel op van 7,3 procent naar 9,6 procent.

Amazon heeft nu vijf procent van de markt met zijn Kindle Fire – gezien het feit dat het apparaat is tot nu toe alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, toont dit enkel nog maar eens, hoe succesvol, het is er. Jaarlijkse groei niet kan worden berekend, omdat het apparaat alleen kwam vlak voor Kerstmis.

Asus zag gematigde groei, met zendingen meer dan een verdubbeling tot 855.000 eenheden te bereiken in Q2, een 3,4-procent aandeel. Dat aandeel is waarschijnlijk veel groter volgende keer, gezien de lancering van de; Nexus 7.

Echter, Acer’s zendingen daalde van 629.000 naar 385.000, en zijn marktaandeel daalde van 4,2 procent naar 1,5 procent.

Tabletten; Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8; tabletten; Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen, Laptops; ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360- graad convertible, tabletten; Huawei MediaPad M3 octa-core tablet

Concurrerende markt

IDC heeft deze daling niet te pakken, maar het bedrijf heeft er rekening mee dat de markt op het punt stond nog competitiever geworden met de op handen zijnde lancering van de opvolger van de Kindle Fire, Windows 8 tablets en waarschijnlijk nog een iPad. Het leek ook te suggereren dat Apple zou kunnen profiteren van de toegenomen concurrentie.

Als er iets, is er een reĆ«el risico dat de mensen te veel opties om deze vakantie seizoen te kiezen zal hebben, “aldus IDC vice-president Bob O’Donnell.” Consumenten in de war gebracht door de verschillen tussen Amazon en Google versies van Android of Windows 8 en Windows RT, kan heel goed standaard marktleider Apple. Of ze kunnen gewoon kiezen op de zijlijn voor een andere cyclus te blijven.

Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360-graden converteerbare

Huawei MediaPad M3 octa-core tablet