iPhone 5 16GB kost naar schatting $ 207 op te bouwen

Volgens marktonderzoeksbureau IHS iSuppli, een 16GB iPhone 5 Apple kost naar schatting $ 207 om te bouwen, een lichte stijging van de kosten over de iPhone 4S.

De totale hardware in een nieuwe 16GB iPhone 5 kosten naar schatting $ 199, en het rapport voegt nog $ 8 productiekosten, waardoor het totaal op $ 207. Dit in tegenstelling tot de off contract prijs van $ 649, dat Apple de kosten voor de handset en u kunt zien hoe Apple de dollar blijft rollen in.

Apple onthult de iPhone 5 (foto’s)

Apple heeft de iPhone 5, die zij stelt is de “grootste ding te gebeuren met de iPhone, omdat de iPhone” onthuld.

Lees verder

Als deze cijfers in de juiste marge – en ze lijken goed voor me – de hardware componenten om een ​​16GB iPhone 5 kost Apple sommige $ 11 meer dan de delen tot een 16GB iPhone 4S te maken. Veel van deze kostenstijging is te danken aan de toevoeging van 4G LTE-technologie, die tot $ 34 heeft gedreven de draadloze technologie kosten van de iPhone 5, in vergelijking met ongeveer $ 24 voor de iPhone 4S.

Met het basismodel met een $ 199 BOM, worden de onderdelen van de iPhone 5 is naar verwachting iets duurder in vergelijking met de iPhone 4S-model “, zegt Andrew Rassweiler, senior principal analyst, Teardown diensten, voor IHS.” De low-end iPhone 4S met hetzelfde geheugen dichtheid als de basis-model iPhone 5 droeg een BOM van $ 188, volgens een voorlopige raming uitgegeven door IHS in oktober 2011. Terwijl de prijs van sommige onderdelen, zoals NAND flash, is gedaald in het afgelopen jaar, de iPhone 5 de totale BOM is vooral toegenomen door het display en draadloze subsystemen zijn duurder in vergelijking met de iPhone 4S.

De nieuwe 4-inch scherm is ook duurder, maar niet veel. Het nieuwe scherm, met in-cell contact sensing, kost slechts $ 44, vergeleken met $ 37 voor de iPhone 4S scherm, die een aparte touchscreen element wordt gekenmerkt.

iPhone, iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren; mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar, Apple, Leuk of niet, Apple heeft echt de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen

De iPhone 5 maakt een grote evolutionaire stap in de technologie die we niet elders hebben gezien bij het gebruik van in-cell contact sensing, “zei Rassweiler.” De meeste andere smartphones LCD’s gebruiken een compleet eigen capacitief touchscreen assemblage dat is fysiek gescheiden en geplaatst op de top van het scherm. De iPhone 5 integreert gedeeltelijk de aanraking lagen in het beeldscherm glas, waardoor het product dunner en het verminderen van het aantal onderdelen nodig is om scherm dat aanraking voelt, zonder de noodzaak voor een aparte capacitive touch layer te bouwen.

Nogmaals, Apple – dergelijke, Google en, Amazon, – aan het opladen is een premium prijs voor extra opslag. Als u wilt upgraden van de 16GB basismodel van de 32GB iPhone 5, zal dit kost je een extra $ 100, maar de extra flash-opslag kost slechts Apple $ 10. Als u besluit om splash out en ga voor de 64 GB-model in plaats van de 16GB basismodel, zult u het betalen van maar liefst $ 200 premie voor $ 29 waard van NAND-chips.

Sterne Agee analist Shaw Wu gelooft dat Apple ongeveer 27 miljoen iPhones zal verkopen voor het kwartaal september, en dat dit in de loop van het kwartaal december zal stijgen tot 46 miljoen stuks.

“We blijven geloven velen onderschatten iPhone 5 in dat het een belangrijke update en zal een krachtig product cyclus rijden”, schrijft Wu in een notitie.

Wu gelooft dat Apple meer iPhones, maar dat aanbodbeperkingen zou kunnen verkopen voor de nieuwe in-cell touchscreens zal een begrenzer zijn.

IHS iSuppli.

iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Leuk of niet, Apple heeft echt de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen