iPhone duurt 3 procent handset marktaandeel in India: analyst

maandelijkse verkoop van de iPhone van Apple in India hebben explosief in de afgelopen maanden, dankzij de kortingen en cash-back regelingen. De maker van glanzende rechthoeken neemt gewoon verlegen van 3 procent aandeel in de totale verkoop van mobiele telefoons in het land.

3 procent klinkt verschrikkelijk, toch? Fout.

verkoop van de iPhone van Apple is gegroeid met maar liefst 400 procent in slechts drie maanden in India, maar de Cupertino, Californië gevestigde bedrijf heeft al duidelijk gemaakt dat zij geen compromissen zal maken op een ‘low-cost’ smartphone.

India heeft een bevolking van 1,24 miljard mensen. Er zijn ongeveer 893.000.000 telefoons in het land, volgens de CIA Factbook. Volgens KPCB partner Mary Meeker, spreken op de D: 11 conferentie op woensdag, India zal ongeveer 67 miljoen smartphone abonnees tegen het einde van 2013, een enorme 52 procent jaar-op-jaar groei. Dit vertegenwoordigt ongeveer 6 procent van de totale Indiase bevolking.

Apple heeft genomen geen 3 procent van de smartphone-markt, maar 3 procent van de totale markt voor mobiele telefoons, volgens Credit Suisse-analist Sunil Tirumalai. Dat vertegenwoordigt ongeveer 26,8 miljoen iPhones in het land.

Dat cijfer is in lijn, met de 300-400 procent stijging van de verkoop, de afgelopen maanden na de 70.000-80.000 smartphones voordat gelijkgesteld maandelijkse termijnen (EMI) regelingen werden ingevoerd, zei Tirumalai.

Apple begon de EMI-regeling om potentiële kopers van een gedeeltelijke betaling voor de iPhone 4 en iPhone 4S smartphones aan de voorkant, met een extra zes tot twaalf maanden afbetaling zonder te betalen rente.

Kortingen hebben ook helpen bij het bedrijf hark in de single-digit marktaandeel “, die al lange tijd gedomineerd door de low-end functie telefoons,” aldus Tirumalai, die nu brengt in de buurt van 400.000 verkoop van de iPhone per maand.

iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, hoe dan ook de prijzen te verhogen, iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 niet vloeibare schade, iPhone, iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren

Nogmaals, zou enkele cijfers in een kleinere markt afschuwelijk zijn. 3 procent in het tweede grootste land in de wereld is big business voor de iPhone maker.

Apple launched the iPhone on Vodafone in India in 2008, around a year after it first launched in Europe and the U.S., and some select markets. Sindsdien heeft hij agressief gericht op de westerse markten, nam China – en met succes, tot het punt waar China maakt nu, meer dan 15 procent van de wereldwijde jaarlijkse omzet van Apple, – en is nu het overnemen van India met volle kracht na vier jaar van stagnatie.

Gezien is er geen enkele Apple Store in India, 3 procent marktaandeel van de verkoop van handsets is indrukwekkend. Ter vergelijking, Massachusetts met een bevolking van slechts 6,6 miljoen heeft hetzelfde aantal Apple Stores als het doet posters in het Amerikaanse vertegenwoordigers van het land.

(Dat is tien, door de manier.)

(Via The Times of India)

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade

iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren