iPhone vs Android: De slag van Manhattan

Analistenrapporten gisteren bevestigen een trend die al lang erkend is geweest, Android-telefoons winnen snel smartphone marktaandeel. De dagen van deze winst komt ten koste van de BlackBerry en andere kleinere merken zijn voorbij, omdat ze zijn allemaal kleine aardappelen, dus het komt ten koste van de iPhone.

We weten een paar dingen over deze marktontwikkelingen: De iPhone lijkt nog steeds dominant in de rijkere gebieden, terwijl Android is de nieuwe norm onder de meer gewone volk, en met name in opkomende markten, waar BlackBerry was ooit de norm.

Maar er is meer aan de hand dan de inkomsten. Afgelopen zondag maakte ik een reis met de trein naar Manhattan en een bezoek aan de Lower East Side. Ik kijk altijd naar de telefoons mensen gebruiken. Het tellen van Penn Station, de Lower East Side en de metro’s in-between, zag ik ongeveer 10 iPhones voor een ieder iets anders. Je kunt niet echt zeggen gewoon door te kijken, maar weinig van deze mensen verschenen rijk. Het is mijn ervaring dat San Francisco is eveneens iPhone-zwaar.

Er zijn tal van high-end, dure Android-telefoons die net zoveel kosten als een iPhone, maar in de macro zin wat uitsteekt over Android is dat je kunt krijgen spotgoedkope telefoons met het. En toch, er is iets in de lokale cultuur (of misschien het water?) Van Manhattan, dat zelfs uitgehongerde kunstenaars rijdt naar de iPhone.

Er kan geen beter woord voor de hand dan ‘mode’ zijn. Laten we eerlijk zijn: Bewoners in Manhattan en San Francisco worden gebruikt om te veel betalen voor dingen voor het voorrecht om waar het bij is. De iPhone is slechts een onderdeel van het uniform.

Een andere mobiele telefoon trend die we onlangs hebben gehoord is dat de high-end van de markt loopt in verzet. Gebruikers worden niet upgraden naar de nieuwste, beste wat daar met hetzelfde enthousiasme hadden ze in de afgelopen jaren.

Ik kan dit betrekking hebben. Een paar maanden geleden kocht ik een Samsung Galaxy S4, en ik ben niet met een van de nieuwe fancy dingen zoals de mogelijkheid om je ogen te volgen en scroll naar behoren. Ik kan net zo goed een Galaxy S3 hebben gekocht en opgeslagen $ 100. In mijn stad weet dat ik veel van de iPhone-gebruikers, en zelfs degenen die hen kocht onlangs kocht een 4 of 4S met de $ 100 of $ 200 op te slaan. Het is goed genoeg, zelfs als (zoals ik zou willen stellen) de iPhone 5 is een veel betere smartphone dan de 4S.

Dit alles bevestigt alleen maar wat meer conventionele wijsheid: de iPhone is een luxe-item, zoals een Mercedes Benz. Dergelijke producten kan zeer succesvol zijn, zelfs als ze tegen Lexus en andere luxe merken, maar dat maakt hen niet helpt tegen de overgrote meerderheid van de gebruikers die niet eens kan denken over de besteding van dat veel.

iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, hoe dan ook de prijzen te verhogen, iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 niet vloeibare schade, iPhone, iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren

Apple reageert met een goedkopere iPhone, die in de herfst, maar dit wordt betreden op gevaarlijk terrein. Luxe merken lopen het risico hun imago goedkoper maken als iedereen ze kan veroorloven.

En toch moeten ze iets doen. Zoals mijn hoofdredacteur; Larry Dignan wees erop onlangs, ongeveer de helft van de omzet van Apple is afkomstig van de iPhone. Ze kunnen zich niet veroorloven verlegen over het beschermen van die te zijn.

Op basis van wat ik tot nu toe van iOS 7 en de geruchtenmolen heb gezien, zie ik niet hen in staat om de iPhone te beschermen op de lange termijn. Ze gaat nodig hebben om weer te komen met iets nieuws en anders, zoals de iPhone en de iPad werden toen ze nieuw waren. Wat kunnen ze eventueel doen in de iPhone 6 om de aandacht van de mensen te grijpen buiten Manhattan en San Francisco? Het is moeilijk voor te stellen.

Het echte keerpunt zal zijn als een ander merk in de beleefde samenleving van onze grote kuststeden aanvaardbaar wordt. Toen ik beginnen met het zien veel Samsungs op de metro in New York, dan zal ik weet dat het allemaal voorbij.

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade

iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren