Is het kantoor doden voor iedereen, maar Yahoo?

Het aantal bedrijven waarbij het personeel om te werken vanuit huis stijgt, volgens een rapport.

Driekwart van de bedrijven van plan om een ​​structuur die het mogelijk maakt werknemers om op afstand te werken in de komende twee tot drie jaar ontwikkelen en bedrijven beweren dat ze de productiviteit te verhogen met 44 procent wanneer medewerkers werken vanuit huis.

Maar de echte voordelen zijn meer op de lange termijn met 40 procent van de bedrijven geloven werknemers worden meer betrokken bij hun werk en als gevolg daarvan verblijf in het bedrijf langer.

Ian Foddering, UK CTO van Cisco die het rapport heeft gesponsord, zei bedrijven zodat hun personeel om thuis te werken, omdat ze geloven dat het kan een meer flexibele, open en productieve werkomgeving te bieden.

Maar niet alle bazen denken dat telewerken is een goed idee,. Yahoo, en meer recentelijk, Best Buy, vertelden hun personeel dat ze een einde werd gemaakt aan het werken vanuit huis.

“Het onderzoek toont aan dat er een toenemende wens voor organisaties om op afstand te werken omarmen,” Foddering vertelde de website.

Echter, het rapport van Cisco niet suggereren dat telewerken volledig moet vervangen in te gaan op het kantoor.

“Ik denk dat het aanvullende en de twee gaan hand in hand. Voor veel organisaties is er een combinatie van de twee,” zei Foddering.

MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software; Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal; Big Data Analytics; De smerigste kleine geheim over big data: Jobs, Robotics; Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen

Ik zeker niet van mening dat in de huidige technische wereld, dat er geen noodzaak voor de overgrote meerderheid van de organisaties (waar het werk het toelaat) voor mensen om te hebben in een kantoor te komen elke dag.

Het onderzoek is gebaseerd op 500 online interviews met IT-beslissers in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal

De smerigste kleine geheim over big data: Jobs

Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen