IT-bedrijven kunnen MVO ‘verlichting’ te stimuleren

SINGAPORE – IT-bedrijven, de vruchtbare degenen bijzonder, niet alleen de potentie hebben om maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) actie rijden rechtstreeks in de commerciële wereld, maar ook van invloed zijn consumenten die op hun beurt indirect bevordert ethische normen in de eigen organisatie, een academische zegt.

Dennis Driscoll, een hoogleraar aan de Nationale Universiteit van de School of Law van Ierland, zei in plaats van MVO als een zware last te dragen, technologie bedrijven, in het bijzonder prominente zoals Apple, Google en Facebook, hebben de “potentieel te verlichten” de maatschappij in groot, gezien de alomtegenwoordigheid van hun merken en producten bij het grote publiek. Hij sprak op de Fuji Xerox Sustainability Conference hier woensdag.

Gevraagd naar de mate van invloed en impact tech bedrijven kunnen bewerkstelligen, Driscoll antwoordde dat IT-bedrijven niet hun MVO-inspanningen moeten beperken tot die rechtstreeks verband houden met hun domein of het ecosysteem, maar het is zeer waarschijnlijk dat ze uit zouden beginnen met groene IT en supply chain management . Bijvoorbeeld dat Apple publiekelijk aangekondigd dat vereist 90 procent van de eindassemblage leveranciers jaarlijks MVO rapporten publiceren is “goed nieuws”.

Ongeacht de aard van de markt die zij spelen in bedrijven al ‘hebben hun eigen hartstochten “en er is geen reden waarom een ​​bedrijf, technologie of niet, niet een” pionier “in andere MVO-issues kunnen zijn, benadrukt hij. Gewoon eerder deze week, Web gigant Google lanceerde onlangs een sociale campagne; “Legalize Love”, dat discriminatie tegen homoseksualiteit aanpakt.

De reden hiervoor is dat, terwijl de term “maatschappelijk verantwoord ondernemen” kan zijn naam te nemen van gedreven door bedrijven, het hele punt van het aanpakken van ethische en duurzaamheidsvraagstukken komt neer op het veranderen van de mentaliteit van individuen, de professor uitgelegd.

CSR bestaat uit verschillende brede dimensies en is nooit alleen maar over een gebied als de meeste organisaties en individuen de neiging zou hebben om te zien, wees hij erop. Het omvat alle zorg in verband met de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de bedrijfsvoering – van milieu tot filantropie, corporate governance, ethisch ondernemen, mensenrechten en; arbeidsrechten.

Individuen achter maatschappelijk verantwoord ondernemen; Driscoll genoemde elementen aangehangen in CSR, zoals de zorg voor het milieu, eerlijke en gelijke behandeling van werknemers, ongeacht huidskleur, leeftijd, geslacht of andere factoren, zijn eigenlijk “brede en diepgaande kwesties” van de menselijke samenleving, en niet “glorieuze ethische bezigheden ‘voor bedrijven. Dus, het gaat over “het verhogen van het bewustzijn ‘van deze manier van denken en diep vast dat in de cultuur, en dit moet uitgaan van het opleiden van jonge geesten al vanaf de basisschool.

“Als mensen niet worden blootgesteld aan die manier van denken in de klas of de media, hoe kunnen ze worden verwacht dat MVO te begrijpen in boardrooms? ‘ hij vroeg.

? Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Brazilië, 3D Printing; 3D printing handen op: Houtwerk; Banking; CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, innovatie, Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent?

De huidige algemeen gebrek aan sociaal bewustzijn op individueel niveau betekent dat het tijd zal duren voordat CSR wordt “gemeenschappelijke wijsheid ‘in de bestuurskamer, Driscoll benadrukt.

Consumenten krijgen meer bewust, markt voor MVO-producten; Dat gezegd hebbende, sprak hij optimisme voor de toekomst. Reeds, de consumenten in veel geïndustrialiseerde landen zich steeds meer zorgen dat bedrijven – welke goederen en diensten die zij kopen – demonstreren goed MVO-gedrag, terwijl de belanghebbenden en de aandeelhouders ook druk uitoefenen op bedrijven om MVO te verbeteren, benadrukte hij.

Kom de nabije toekomst, zullen bedrijven moeten verantwoorden voor hun “maatschappelijke waarde”, niet alleen hun financiële prestaties, voegde hij eraan toe, wijzend op de “Occupy Wall Street” beweging die hij beschreef was een vertraagde reactie op de financiële crisis van 2008.

Eens met Driscoll, Mok Chee Hong, duurzaamheid ambassadeur bij Fuji Xerox Singapore, zei de invloedrijke vermogen van tech bedrijven “letterlijk invloed op de gehele waardeketen” recht naar beneden om het gedrag van de consument.

Het cultiveren van de juiste houding is zo net zo belangrijk als de uitvoering van de acties, zei hij, en toen MVO gaat het ecosysteem van bedrijven en haar partners en leveranciers, consumenten gebruiken; goederen die werden verworven en op verantwoorde wijze vervaardigd, en dan eisen hetzelfde voor de andere producten die zij gebruiken.

Om tegemoet te komen aan de groeiende MVO-push, Fuji Xerox lanceerde een Eco-Print Dashboard – een online portal waarmee haar klanten om hun drukwerk en het energieverbruik te bekijken en te vergelijken hun efficiëntie tegen industrie gemiddelden, zegt Daniel Sim, business innovatie consultant bij Fuji Xerox Singapore.

Hij voegde eraan toe dat MVO tot nu toe heeft bewogen in een top-down richting in organisaties. Er is een gebrek aan pro-actief vrijwilligerswerk van de grond af binnen organisaties, evenals een gebrek aan samenwerking tussen organisaties, zonder welke MVO niet zal worden “geduwd naar het volgende niveau” geweest.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

3D-printen handen op: Houtwerk

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent