Laatste nieuws van Google X-afdeling: Een slimme contactlens

Van, een zwevende-barge draaien-showroom, een initiatief gekenmerkt door sommigen om vals te spelen, of in ieder geval uitgesteld, de dood, lijkt het bijna dat er niets coming out van Google ons zou moeten verrassen.

Apple; Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september; mobiliteit; gratis iPhone 7 aanbod van T-Mobile vraagt ​​upfront kosten en veel geduld, de iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië

Google heeft een eigen visie op draagbare computers die u vastklikt hun ecosysteem. Wat dacht je van een open specificatie voor draagbare human interface-apparaten in plaats daarvan?

Maar een of andere manier het internet gigant slaagt er altijd naar boven zich.

Google’s nieuwste moonshot project zullen vinden tongen los dagen – of misschien het openen van een aantal ogen voor nieuwe mogelijkheden zou een meer apt uitdrukking in dit geval.

Het nieuwste project worden uitgebroed in de geheimzinnige Google X research unit is een slimme contactlens.

Maar niet voor een tweede verwarren dit project met de veel flitsender, snel-to-be consumentvriendelijke Glass.

Hoewel het niet voort uit de afdeling Calico, het is nog steeds een zeer niche project binnen de gezondheidszorg spectrum.

speciaal ontworpen voor mensen gediagnosticeerd met diabetes, heeft de slimme contactlens is gebouwd om glucose in tranen meten. De lens bevindt zich een kleine draadloze chip en geminiaturiseerde glucosesensor, die beide zijn ingesloten tussen twee lagen van zacht contactlensmateriaal.

Het project is mede-oprichters, Brian Otis en Babak Parviz, verder uitgelegd over deze gegevens in een blogpost laat op donderdag, aandacht voor de motivaties voor het ontwikkelen van een contactlens van alle dingen voor de behandeling van een chronische ziekte aangehaald om één op de 19 mensen in de wereld teisteren .

Glucosespiegels veranderen regelmatig met normale activiteit, zoals sporten of eten of zelfs zweten. Plotselinge spikes of steile druppels zijn gevaarlijk en niet ongewoon, die rond-de-klok monitoring. Hoewel sommige mensen glucose monitors dragen met een glucose-sensor ingebouwd onder hun huid, moeten alle mensen met diabetes nog steeds prikken hun vinger en test druppels bloed gedurende de dag. Het is storend, en het is pijnlijk. En, als gevolg daarvan veel mensen met diabetes controleren hun bloedglucose minder vaak dan ze zouden moeten.

Google is al vooruit in de testfase, maar het is nog een lange weg te gaan uit de massaproductie.

Otis en Parviz merkte op dat Google is nog steeds in gesprek met de Amerikaanse Food and Drug Administration, terwijl ook op zoek naar meer partners en deskundigen om uiteindelijk breng de slimme contactlens op de markt.

Afbeelding via de officiële Google-blog

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

? M2M markt stuitert terug in Brazilië