Lazaridis en Balsillie: De twee RIM Hosers dat de BlackBerry rijk vernietigd

Ik beschouw mezelf niet als een bijzonder rancuneus persoon. Iedereen zegt dat ik echt een leuke vent en ik ben gewoon de meest ontzagwekkende en de meest warme en grappige persoon om rond te hangen met.

BlackBerry PlayBook vs. HP TouchPad, a Tale of Two Failures, Alas, Poor RIM en BlackBerry, we wisten dat ze goed; RIM’s Survival: alle zaken voor BlackBerry, Wat is het einde-spel voor RIM en BlackBerry?

Maar dammit Research in Motion, je moet gaan en te onderbreken mijn REUZEN het winnen van de NFC Championship, omdat je denkt dat het een goed moment om me te vertellen dat na wat een eeuwigheid leek, je eindelijk gooide de twee clowns die uw bedrijf geruïneerd? NU? Nu wil je mij vertellen?

Dit kon niet wachten tot de eerste ding maandag?

Oke, dus laten we praten over de twee Hosers dat een smartphone imperium gebouwd en effectief gespoeld het naar beneden een toilet, zullen we?

Mike Lazaridis en Jim Balsillie waren eens jongens die visie had. In de vroege jaren 1990, Lazaridis, samen met hulp Balsillie’s, vormde een van de eerste twee-weg draadloze datacommunicatie bedrijven waarvan de inspanningen zou uiteindelijk leiden tot de oprichting van de eerste echte smartphone, de BlackBerry 6200-serie in 2004 (de originele BlackBerry, vrijgegeven in 1999, was slechts een twee-weg alfanumerieke pager.)

Er was letterlijk niets anders als de BlackBerry 6200 serie toen het werd uitgebracht. Het had de mogelijkheid om te sturen en beveiligde e-mail te ontvangen, doen surfen op het web, geïntegreerd beheer van persoonlijke informatie met desktop kalender synchronisatie en het kan ook draaien apps.

Al deze dingen die we voor lief nemen in smartphones vandaag.

Inderdaad, waren er nog andere spelers die baanbrekend werk deed in smartphones, maar ze waren nooit in staat om de tractie of het product loyaliteit van RIM te bereiken.

Bedrijven als Microsoft en Palm probeerde tijdens die eerste jaren van de smartphone-industrie met hun Palm OS en Windows CE / Windows Mobile producten te houden met RIM en de BlackBerry, maar hun poging mislukt.

Veiligheid, BlackBerry’s DTEK50 niet in slaagt om de veiligheid lat, veiligheid, Quadrooter ‘gebreken van invloed zijn meer dan 900 miljoen Android-telefoons, mobiliteit; BlackBerry maakt zijn Hub software beschikbaar op Android-apparaten, veiligheid, BlackBerry’s’ verbeterd ‘crypto brengt dezelfde veiligheid, minder vertrouwen

RIM had bijna een ijzeren greep op de zakelijke klanten, en hun dominantie van de mobiele messaging-industrie leek vrijwel ondoordringbaar.

Een van de redenen waarom RIM was in staat om te slagen en de anderen waren niet in staat om te gedijen, is dat Lazaridis en Balsillie in staat waren om de enorme waarde van bedrijven als overheidsinstellingen zien in het runnen van hun apparaten op een beveiligde, eigen communicatienetwerk zou zetten.

Met de BlackBerry Enterprise Server en Onderzoek in de wereldwijde exploitatie van het netwerk centrum Motion in Waterloo waaraan alle messaging was “geduwd” naar en van toestellen, de BlackBerry zich gevestigd als de de-facto gegevens op mobiele apparaten voor bedrijven en de overheid.

Er was letterlijk niets anders in de vroege tot medio 2000’s die mogelijk activiteiten van het bedrijf in gevaar kunnen brengen.

Dit alles veranderde in 2007.

In 2007 werden twee belangrijke producten gelanceerd. De eerste is de iPhone van Apple, en de tweede de introductie van Google’s open source en Linux / Java-gebaseerde Android-besturingssysteem, wat resulteerde in een eerste-generatie handset product, de T-Mobile G1, die werd gelanceerd in 2008.

Beide producten gedemonstreerde technologie die duidelijk superieur vermogen om de BlackBerry OS 4 op RIM handsets was. Dit zou zijn geweest een waarschuwing voor het bedrijf, maar dat werd genegeerd. Arrogant.

In juli 2008, na een fenomenale jaar van de verkoop na de eerste product te lanceren, Apple lanceerde de iPhone SDK, en de App Store, die enorme verstoring van de smartphone-industrie genereren toch weer een geheel nieuwe industrie van de mobiele app ontwikkeling veroorzaakt.

In oktober van 2009, Verizon Wireless introduceerde de eerste Android 2.0 toestel, de Motorola Droid, die een kettingreactie van groei Android toestel op meerdere draadloze carriers begon.

Net als de iPhone App Store, de Motorola Droid gestart met het Android Market, waardoor voor 1-klik smartphone applicatie-installaties via de Cloud.

RIM zou niet kostuum met een eigen applicatie ecosysteem / App Store, de BlackBerry App World, volgen tot en met april 2009, negen maanden na Apple’s eigen App Store te lanceren.

Ondanks Google’s onvermogen om de OS fragmentatie te controleren, is Android uitgegroeid tot een wild succes, en heeft nu ongeveer 45 procent van de wereldwijde smartphone-markt.

Gedurende deze periode van twee jaar tussen 2007 en 2009, RIM besloten om de concurrentie te negeren en gewoon stapsgewijs verfijnen van de technologie die ze in BlackBerry OS al gehad. OS 4 overgestapt op OS 5, slechts kleine verbeteringen.

In 2007, nadat hij betrokken bij een $ 250M aandelenoptieplan accounting schroef-up, Balsillie (een accountant van beroep) teruggetreden uit zijn bestuursfunctie als voorzitter, met behoud van zijn CEO en directeur titel. Misschien moest hij zijn meer aandacht voor de activiteiten van zijn bedrijf dan zijn obsessie met het kopen van sportteams.

Het was op dit punt dat beide mannen waarschijnlijk moeten noemde het afgesloten en toegestaan ​​meer pragmatische om te bewegen in.

Maar het mocht niet zo zijn.

De BlackBerry OS nodig een volledige architecturale revisie. Maar Lazaridis en Balsillie waren volledig blind voor deze, ondanks de interne middelen van het bedrijf de technische staf.

Daarnaast is in de loop van 2008 en 2009, de RIM Network Operations Center getroffen door een aantal zeer publiciteit storingen die ernstige vragen over de vraag of het netwerk niet in staat was om op te schalen of was zo veerkrachtig zoals iedereen dacht dat het was opgewekt.

antwoorden RIM’s op de iPhone en Android-telefoons waren de BlackBerry Bold en BlackBerry Pearl. Die beide waren solide ontwerpen, maar waren technologisch inferieur aan hun concurrentie.

De eerste touchscreen BlackBerry, de Storm, was een absolute trein wrak. De Storm is exclusief gelanceerd op Verizon in 2008, werd beschouwd als een complete mislukking omdat het OS was nooit echt bedoeld voor touch en de feitelijke touchscreen mechanisme zelf was een lastige kludge.

De tweede versie van de Storm, die had ik de gelegenheid om te beoordelen, was niet veel beter.

Tegen 2010 het BlackBerry OS was echt toont zijn leeftijd, als de Blackberry messaging beveiligde netwerk zelf, die nog steeds op de lange en intermitterende uitval hebben was.

De eerste OS 6-apparaat, de Torch, geïntroduceerd in augustus 2010, was een kleine verbetering in dat het de eerste BlackBerry OS telefoon met een moderne WebKit-gebaseerde browser die andere smartphone-platforms al genoten te nemen.

Toch was het enorm underpowered in vergelijking met andere producten op de markt, en de web surft, terwijl verbeterd ten opzichte van eerdere versies, is niet vergelijkbaar is met ofwel de iPhone of Android. En in vergelijking met de App ecosysteem dat zowel de iPhone en Android-platforms, het was een absolute grap.

Per kwartaal, smartphone marktaandeel van de onderneming erodeert aanzienlijk en uiteindelijk valt in een verre derde plaats naar Android en iOS van Q4 van 2011.

Al deze dingen in de aanloop naar het einde van 2010 moet de belangrijkste waarschuwingsborden voor onderzoek geweest in Motion en de twee co-CEO’s. Maar nogmaals, al deze werden genegeerd.

En dan januari 2010 kwam. iPad.

We weten allemaal wat er gebeurde toen de iPad werd uitgebracht – het was de oprichting van de moderne tablet-industrie.

Lazaridis en Balsillie waren volledig overrompeld door dit. Apple had nu een doorbraak product dat verkocht als warme broodjes, die was vastgebonden in een applicatie ecosysteem draait op een besturingssysteem dat lichtjaren vooruit van wat er die op hun mobiele telefoon was, zodat ze konden niet gewoon de OS ze hadden en gooien het op een tablet.

De Storm was al bewezen dat het niet zou werken aan een touchscreen smartphone-platform, laat staan ​​een tablet.

Ze negeerden Apple en Google ook voor drie jaar. Ze hadden niets in om terug te vechten.

In wanhoop, drie maanden na de lancering van de iPad, zij gingen en kocht een oplossing, QNX Software Systems, een Canadees bedrijf dat een gespecialiseerde OS verkocht voor verticale real-time mulititasking toepassingen.

Hoewel de fundamenten van de QNX OS waren solide, was het missen van veel van de stukken die nodig waren om de basis voor de volgende generatie mobiele telefoons RIM’s en ook de tablet die het nodig had om te starten om te concurreren met de iPad te vormen.

Lees ook

Ik heb al vertelde het verhaal over de reden waarom de PlayBook lancering ramp was hoofdzakelijk het gevolg van het management mislukking. De ketting van de schroef ups en misstappen was enorm.

Men zou kunnen zeggen dat dit een collectieve inspanning van de zijde van RIM, maar aan het eind van de dag, de co-CEO’s, Lazaridis en Balsillie maakte de uiteindelijke beslissing om het product in een onafgewerkte vorm, die niet in staat was om te functioneren op te starten hun messaging-netwerk zonder een tethered smartphone.

Om nog erger voor de industrie toe te voegen, de PlayBook ook geleverd zonder een solide ontwikkelaar set van toolsets en API’s klaar om naar overtuigende applicaties te bouwen om het te onderscheiden van de concurrentie.

En dit was een katastrofisch fout bij een lange keten van het beheer van koppigheid en het onvermogen om te innoveren die waarschijnlijk hun leiderschap kost hen.

Terwijl de PlayBook is toe aan een 2.0-update in Feburary dat Android applicatie compatibiliteit, alsmede de geïntegreerde e-mail en PIM mogelijkheden die waren nergens om het apparaat te zien in het product maart 2011 lancering zal hebben, en het product heeft eindelijk een native SDK de productie van high-performance C ++ toepassingen, is het waarschijnlijk te laat voor het platform om significante vooruitgang te boeken tegen een van beide Apple’s iPad of Android.

En wat te denken van de BBX-gebaseerde telefoons die ogenschijnlijk redden het bedrijf uit irrelevantie? Die zijn niet te wijten is tot Q4 2012, net op tijd voor de Maya-Apocalyps.

Men zou hopen dat het bedrijf een aantal drastische veranderingen om haar vooruitzichten te verbeteren zou maken, maar het lijkt erop dat de nieuw benoemde CEO Thorsten Heins, is de inhoud te volgen in de voetsporen van zijn voorgangers, die in plaats van uit het bedrijf buigen volledig , hebben besloten aan te blijven als onafhankelijke bestuurders en bestuursleden.

opmerkingen Heim’s over het verblijf van de cursus heeft vertrouwen niet inspireren dat RIM is aan de beterende hand en op weg naar het herstel van zijn leidende positie in de industrie. Twee McKenzie Brothers bij Research in Motion is zeker erg genoeg, laat staan ​​drie.

Zal Mike Lazaridis en Jim Balsillie gaan de geschiedenis in als vernieuwers of Hosers? Praat terug en laat me weten.

BlackBerry DTEK50 niet in slaagt om de veiligheid lat hoger

‘Quadrooter’ gebreken van invloed zijn meer dan 900 miljoen Android-telefoons

BlackBerry maakt zijn Hub software beschikbaar op Android-apparaten

BlackBerry ‘verbeterd’ crypto brengt dezelfde veiligheid, minder vertrouwen