Lenovo navigeert post-pc-tijdperk, wordt smartphone-speler

Hewlett-Packard kan niet navigeren in de industrie verschuiving naar mobiel, zelfs met de overname van Palm. Dell geprobeerd de tablet spel en Android voor een beetje nutteloos. Acer en Asus liep met netbooks als iedereen sprintte naar de iPad.

Apple; Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september; mobiliteit; gratis iPhone 7 aanbod van T-Mobile vraagt ​​upfront kosten en veel geduld, de iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië

Tot op heden zijn er geen Windows-pc speler in staat is geweest om te transformeren van een computer maker van een smartphone-speler. Apple is uitgesloten natuurlijk omdat het in feite de uitvinder van de post-PC-tijdperk met de iPad.

Voer Lenovo. resultaten eerste kwartaal van het bedrijf benadrukken een bedrijf dat het merk in China is gebruikt om een ​​top tier smartphone speler te worden. eerste kwartaal mobiele verkoop van Lenovo waren 14 procent van de totale omzet. Een jaar geleden, mobiele inkomsten was een uitschieter. Het verhaal is niet dat de mobiele aandelen Lenovo’s hebben geschommeld. Het verhaal is dat Lenovo is de eerste pc-fabrikant die niet volledig is overrompeld door een mobiele shift.

Er zeker van Lenovo is nog steeds een pc-fabrikant — 52 procent van het eerste kwartaal was de omzet laptop verkoop. Het bedrijf heeft in het eerste kwartaal de winst van $ 174.000.000 op een omzet van $ 8787000000, een stijging van 10 procent ten opzichte van een jaar geleden. Lenovo werd aangedreven door de commerciële verkoop en een eenheid piek die de grootste pc-maker maakte het bedrijf.

Maar de echte kicker is dat Lenovo zei zijn gecombineerde verkoop van smartphones en tablets voorbij PC’s voor de eerste keer ooit. Lenovo is de vierde grootste smartphone-maker en de nummer 2 speler in China.

Lenovo CEO Yang Yuanqing de voorkeur aan de term “PC Plus” gebruiken op post-PC want natuurlijk computersysteem verkoop financieren mobiele expansie. strategie van Lenovo is om ontwikkelde markten kracht gebruiken om nieuwe categorieën te financieren.

Simpel gezegd, Lenovo heeft een plan dat het werkt al jaren. Het verdedigt China, groeit in opkomende markten en duwt nieuwe categorieën. In China, Lenovo de omzet in het eerste kwartaal bedroeg $ 3700000000, een stijging van 5,6 procent ten opzichte van een jaar geleden. Smartphone en tablet omzet steeg met 76 procent ten opzichte van een jaar geleden.

In Asia Pacific, Lenovo-omzet bedroeg $ 1300000000 in het eerste kwartaal en de EMEA-omzet steeg 18 procent tot $ 1900000000. Amerika was de omzet $ 1,9 miljard een stijging van 29 procent ten opzichte van het eerste kwartaal een jaar geleden, aangedreven door Brazilië en enterprise kracht in de VS

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

? M2M markt stuitert terug in Brazilië